Włącznik światła i stan na podstawie fotorezystora

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
RomanG

djalex wrote: Sun Oct 22, 2023 4:13 pm Wydaje Ci się że te piny Nin, Nout i S1 są połączone. Jak tak zrobisz to prawdopodobnie uwalisz moduł. I jeszcze odpowiedz sobie w takim razie do czego służy S2? Poszukaj po prostu schematu jak się podłacza do instalacji rzeczony moduł.
...ale mnie się nie wydaje, ja mam ten moduł przed sobą i nawet chciałem go osuplować, ale procek beken jest bezpośrednio na pcb i nie da się go "przeszczepić". ... no może się da, ale ja nie mam odpowiednich narzędzi. edit; i wiedzy może też :) :)
RomanG

Jeszcze raz fotka i oryginalny schemat z pudełka tego modułu. Powiem więcej; na oryginalnym sofcie działa i nic mi nie odpaliło przy podłączaniu. Trzy piny zmierzone multimetrem - pełne zwarcie. Tylko ta chińszczyzna trochę badziewna.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
djalex

RomanG wrote: Sun Oct 22, 2023 4:30 pm Jeszcze raz fotka i oryginalny schemat z pudełka tego modułu. Powiem więcej; na oryginalnym sofcie działa i nic mi nie odpaliło przy podłączaniu. Trzy piny zmierzone multimetrem - pełne zwarcie. Tylko ta chińszczyzna trochę badziewna.
Nie widać dokladnie bo przysłoniłeś częściowo płytką co tam pisze pod schematem.
RomanG

Usunąłem mój post, w którym napisałem; "i tu możesz mieć rację", bo się z tym nie zgadzam. A było mi z tym niedobrze :) .
Swoje posty staram się pisać tak, żeby nikt nie pomyślał, że mam jakąś ogromną wiedzę. Bo jej nie mam! ...ale w tym przypadku...mam inne zdanie
Teraz czuję się trochę lepiej :) :D ;)
Last edited by RomanG on Mon Oct 23, 2023 12:33 pm, edited 1 time in total.
djalex

RomanG wrote: Mon Oct 23, 2023 7:19 am Usunąłem mój post, w którym napisałem; "i tu możesz mieć rację", bo się z tym nie zgadzam. A było mi z tym niedobrze :) .
Swoje posty staram się pisać tak, żeby nikt nie pomyślał, że mam jakąś ogromną wiedzę. Bo jej nie mam! ...ale w tym przypadku...
Teraz czuję się trochę lepiej :) :D ;)
Możesz wstawić jeszcze raz fotkę intrukcji podłączenia tego modułu? Interesuje mnie co tam jest napisane pod schematem, cała ta stronka o tytule "Wirinh instruction"
RomanG

Nie wiem, jaki ma to sens. Potem znowu będzie się ten wątek wydłużał.
RomanG

...ale skoro chcesz!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
djalex

To teraz przeczytaj uważnie co tam pisze. I dobrze by było gdyby któryś z bardziej kompetentnych kolegów z forum się na ten temat wypowiedział. Skoro nie można podłączyć pod złącza S1/S2 L oraz N to jak to jest, sterowanie jest poprzez N czy nie?
RomanG

djalex wrote: Mon Oct 23, 2023 10:29 am To teraz przeczytaj uważnie co tam pisze. I dobrze by było gdyby któryś z bardziej kompetentnych kolegów z forum się na ten temat wypowiedział. Skoro nie można podłączyć pod złącza S1/S2 L oraz N to jak to jest, sterowanie jest poprzez N czy nie?
odbierz priva :D
Albert

djalex wrote: Mon Oct 23, 2023 10:29 am To teraz przeczytaj uważnie co tam pisze. I dobrze by było gdyby któryś z bardziej kompetentnych kolegów z forum się na ten temat wypowiedział. Skoro nie można podłączyć pod złącza S1/S2 L oraz N to jak to jest, sterowanie jest poprzez N czy nie?
S1 i S2 to chyba masa i któreś gpio odpowiedzialne za przycisk. Wystarczy zewrzeć i załączy się przekaźnik

Return to “Pomysły i koncepcje”