GUI Generic - Błąd generowania

Pietras81
Posts: 1811
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

Kamil Ból wrote: Sat Feb 17, 2024 5:59 pm
kurus wrote: Thu Feb 15, 2024 2:42 pm
Kamil Ból wrote: Thu Feb 15, 2024 2:10 pm A ten moduł poradzi sobie z tym zadaniem ? Bo obecnie niemam na warsztacie esp32
Nie, to tez jest esp8266, szukaj wemos s2 mini esp32s2 ;)
Powiedzcie czy w tym s2 mini mogę na pin VBUS dać napięcie 5v ?
Potwierdzam możesz dać 5v na VBUS jak podepniesz zasilanie przez USB to na vbus jest 5V
https://pietras-81.aqi.eco/
User avatar
Kamil Ból
Posts: 193
Joined: Tue May 05, 2020 6:55 pm
Location: Chęciny

Post

Dziękuję
grek29
Posts: 3
Joined: Wed Feb 21, 2024 10:18 am

Post

Witam
Skorzystałem z gui-generic-builder.supla.io dla ESP32
W wersji GG v7.12.20 znikły pola do wybory analogowego wejścia, jeszcze w GG v7.12.17 było OK.

Załączam screen.
Czy u Was jest tak samo?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
arqiu70
Posts: 141
Joined: Fri Jan 04, 2019 9:27 am

Post

arqiu70 wrote: Thu Feb 15, 2024 9:45 am
krycha88 wrote: Thu Feb 15, 2024 9:28 am
arqiu70 wrote: Thu Feb 15, 2024 9:22 am

Tak, ale w przypadku zaniku internetu - synchronizacji brak i przykładowo warunki nie zadziałają prawidłowo, ponieważ odczyt temperatury może być nie właściwy ( jak wiemy DS-y maja swój błąd pomiarowy).
Troszeczkę przesadzacie, synchronizowane to znaczy zapamiętane na urządzeniu. Czego chcecie więcej?
Spokojnie.
Ja tylko wyraziłem swoją opinię - chyba na forum o to chodzi. Skoro twierdzisz że tak będzie lepiej, ok.
Wszystko okaże się z czasem.
Pozdrawiam.
Wracają do tematu, może to nie ma związku z korektami ale miałem nie ciekawą sytuacje dzisiaj.
Nie wiem co było przyczyną takiego zachowania mojego Wemosa(czy korekty, czy soft, czy przypadek), ale wcześniej takiej sytuacji nie miałem. Wersja 7.12.08 wszystko działało (przyciski i przekaźniki) oprócz DS-ów(2 szt). Odczyt temperatury był nie zmienny, ds-y nie reagowały na zmiany temperatury cały czas pokazywały taką samą mimo ogrzewania i chłodzenia. Skutek, temperatura w akwarium prawie 32 stopnie C. Dopiero reset zasilania pomógł. Może to tylko przypadek. Wgrałem nowy soft, zobaczę co będzie dalej. Może ta informacja przyda się Tobie lub komu kolwiek.
Pozdrawiam.
Lomax1983
Posts: 200
Joined: Tue Mar 09, 2021 8:29 pm
Location: Małe Trójmiasto

Post

Mam problem z wygenerowaniem binarki:
Zrzut ekranu 2024-03-27 205726.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
krycha88
Posts: 5231
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Lomax1983 wrote: Wed Mar 27, 2024 7:58 pm Mam problem z wygenerowaniem binarki:
Zrzut ekranu 2024-03-27 205726.png
spróbuj jeszcze raz.
https://gui-generic-builder.supla.io/
greg_66
Posts: 87
Joined: Sun Mar 08, 2020 12:47 pm

Post

Cały czas jest błąd grnerowania sdm 1F...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “GUI Generic”