krycha88
W warunkowaniach w polu, Jeżeli wartość - mam zaznaczyć GPIO i przy Załącz - 1 aby wysyłało mi powiadomienie gdy krańcówka zostanie zainicjowana ? Dobrze rozumuję? A przy polu Wyłącz - 0 ?
GUI Generic - Błąd generowania
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Musisz wpisać 0 lub 1 zgodnie w jakim stanie krańcówki ma wysłać się powiadomienie i na pewno takie warunki jak "0,1" to nie zadziałająendrju_88 wrote: Thu Oct 26, 2023 7:36 am krycha88
W warunkowaniach w polu, Jeżeli wartość - mam zaznaczyć GPIO i przy Załącz - 1 aby wysyłało mi powiadomienie gdy krańcówka zostanie zainicjowana ? Dobrze rozumuję? A przy polu Wyłącz - 0 ?

https://gui-generic-builder.supla.io/
-
krycha88 Ok ustawiłem na 1 i 0 i nie dostaje powiadomień o otwarciu krańcówki ( czujnik zalania) .Zauważyłem ,że przy 1 ustawieniach pod adresem 192.168.4.1 w Warunkach w polu Wykonaj dla , nie pojawia się opcja PUSHOVER. Może to szczegół i tylko się czepiam. Dopiero jak po konfiguracji gdy logujemy się na przydzielony IP np: 192.168.0…. to się napis PUSHOVER pojawia. Dodam , ze Api Token i Key od PUSHOVER jest ok. Robię coś źle czy napotkałem problem od strony GG. Poprzednie moduły na wcześniejszych GG działają z PUSHOVER bez zastrzeżeń.
-
świetna robota z termostatami. Szacun.
Czekam jeszcze na termostat różnicowy. W apce , po zalogowaniu do beta-cloud i sofcie z GG v7.5.18 wyrzuca: "Niewspierana funkcja". Zwykłe termostaty działają.
Czekam jeszcze na termostat różnicowy. W apce , po zalogowaniu do beta-cloud i sofcie z GG v7.5.18 wyrzuca: "Niewspierana funkcja". Zwykłe termostaty działają.
-
zacznij od prostych rzeczy a później dodawaj kolejne warunki... czyli najpierw dodajesz pushover krańcówka w warunku załącz dajesz 1 wyłącz zostaw puste (nie wartość 0). Jeżeli to zadziała to dodajesz kolejne warunki.endrju_88 wrote: Thu Oct 26, 2023 10:56 am krycha88 Ok ustawiłem na 1 i 0 i nie dostaje powiadomień o otwarciu krańcówki ( czujnik zalania) .Zauważyłem ,że przy 1 ustawieniach pod adresem 192.168.4.1 w Warunkach w polu Wykonaj dla , nie pojawia się opcja PUSHOVER. Może to szczegół i tylko się czepiam. Dopiero jak po konfiguracji gdy logujemy się na przydzielony IP np: 192.168.0…. to się napis PUSHOVER pojawia. Dodam , ze Api Token i Key od PUSHOVER jest ok. Robię coś źle czy napotkałem problem od strony GG. Poprzednie moduły na wcześniejszych GG działają z PUSHOVER bez zastrzeżeń.
-
Ok. Sprawdzę pod wieczór z tym PUSHOVERem.
-
Panowie, spróbowałem jeszcze na Sonoff POWR3 16A - również nie łączy serwerem supli. W GUI informacja o last state: rozłączono.
Czy ktoś inny też ma ten problem? Występuje na konfiguracji dla Sonoff Basic R2, Sonoff Mini oraz Sonoff POW R3 Origin 16A. Jeszcze raz - mogę wejść na urządzenia po IP, więc połączenie wifi bangla jak należy.
Czy ktoś inny też ma ten problem? Występuje na konfiguracji dla Sonoff Basic R2, Sonoff Mini oraz Sonoff POW R3 Origin 16A. Jeszcze raz - mogę wejść na urządzenia po IP, więc połączenie wifi bangla jak należy.
-
krycha88 ,
no i jestem po testach z PUSHOVER. Wynik marny. Zrobiłem tak jak zalecałeś z ustawieniami Warunkowania. Próbowałem na różne sposoby ; Załącz -1 , Wyłącz- bez wprowadzania czegokolwiek itd. Za każdym razem inne ustawienia i za każdym razem moduł ( Wemos 8266) po zakończeniu konfiguracji miga diodą co 2 sekundy w efekcie czego nie chce się dodać do clouda. Ręce opadają normalnie. Sprawdzałem na 2 Wemosach i za każdym razem jest to samo. Nie wiem już jak podejść do tego. Pomocy.
no i jestem po testach z PUSHOVER. Wynik marny. Zrobiłem tak jak zalecałeś z ustawieniami Warunkowania. Próbowałem na różne sposoby ; Załącz -1 , Wyłącz- bez wprowadzania czegokolwiek itd. Za każdym razem inne ustawienia i za każdym razem moduł ( Wemos 8266) po zakończeniu konfiguracji miga diodą co 2 sekundy w efekcie czego nie chce się dodać do clouda. Ręce opadają normalnie. Sprawdzałem na 2 Wemosach i za każdym razem jest to samo. Nie wiem już jak podejść do tego. Pomocy.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Taki los testeraendrju_88 wrote: Thu Oct 26, 2023 10:40 pm krycha88 ,

-