GUI Generic - Błąd generowania

endrju_88

krycha88

W warunkowaniach w polu, Jeżeli wartość - mam zaznaczyć GPIO i przy Załącz - 1 aby wysyłało mi powiadomienie gdy krańcówka zostanie zainicjowana ? Dobrze rozumuję? A przy polu Wyłącz - 0 ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
krycha88

endrju_88 wrote: Thu Oct 26, 2023 7:36 am krycha88

W warunkowaniach w polu, Jeżeli wartość - mam zaznaczyć GPIO i przy Załącz - 1 aby wysyłało mi powiadomienie gdy krańcówka zostanie zainicjowana ? Dobrze rozumuję? A przy polu Wyłącz - 0 ?
Musisz wpisać 0 lub 1 zgodnie w jakim stanie krańcówki ma wysłać się powiadomienie i na pewno takie warunki jak "0,1" to nie zadziałają :) Jeżeli nie chcesz aby wysyłało się powiadomienie to nie podajesz nić w polu.
https://gui-generic-builder.supla.io/
endrju_88

krycha88 Ok ustawiłem na 1 i 0 i nie dostaje powiadomień o otwarciu krańcówki ( czujnik zalania) .Zauważyłem ,że przy 1 ustawieniach pod adresem 192.168.4.1 w Warunkach w polu Wykonaj dla , nie pojawia się opcja PUSHOVER. Może to szczegół i tylko się czepiam. Dopiero jak po konfiguracji gdy logujemy się na przydzielony IP np: 192.168.0…. to się napis PUSHOVER pojawia. Dodam , ze Api Token i Key od PUSHOVER jest ok. Robię coś źle czy napotkałem problem od strony GG. Poprzednie moduły na wcześniejszych GG działają z PUSHOVER bez zastrzeżeń.
gruby23

świetna robota z termostatami. Szacun.
Czekam jeszcze na termostat różnicowy. W apce , po zalogowaniu do beta-cloud i sofcie z GG v7.5.18 wyrzuca: "Niewspierana funkcja". Zwykłe termostaty działają.
krycha88

endrju_88 wrote: Thu Oct 26, 2023 10:56 am krycha88 Ok ustawiłem na 1 i 0 i nie dostaje powiadomień o otwarciu krańcówki ( czujnik zalania) .Zauważyłem ,że przy 1 ustawieniach pod adresem 192.168.4.1 w Warunkach w polu Wykonaj dla , nie pojawia się opcja PUSHOVER. Może to szczegół i tylko się czepiam. Dopiero jak po konfiguracji gdy logujemy się na przydzielony IP np: 192.168.0…. to się napis PUSHOVER pojawia. Dodam , ze Api Token i Key od PUSHOVER jest ok. Robię coś źle czy napotkałem problem od strony GG. Poprzednie moduły na wcześniejszych GG działają z PUSHOVER bez zastrzeżeń.
zacznij od prostych rzeczy a później dodawaj kolejne warunki... czyli najpierw dodajesz pushover krańcówka w warunku załącz dajesz 1 wyłącz zostaw puste (nie wartość 0). Jeżeli to zadziała to dodajesz kolejne warunki.
endrju_88

Ok. Sprawdzę pod wieczór z tym PUSHOVERem.
michnikos

Panowie, spróbowałem jeszcze na Sonoff POWR3 16A - również nie łączy serwerem supli. W GUI informacja o last state: rozłączono.
Czy ktoś inny też ma ten problem? Występuje na konfiguracji dla Sonoff Basic R2, Sonoff Mini oraz Sonoff POW R3 Origin 16A. Jeszcze raz - mogę wejść na urządzenia po IP, więc połączenie wifi bangla jak należy.
endrju_88

krycha88 ,

no i jestem po testach z PUSHOVER. Wynik marny. Zrobiłem tak jak zalecałeś z ustawieniami Warunkowania. Próbowałem na różne sposoby ; Załącz -1 , Wyłącz- bez wprowadzania czegokolwiek itd. Za każdym razem inne ustawienia i za każdym razem moduł ( Wemos 8266) po zakończeniu konfiguracji miga diodą co 2 sekundy w efekcie czego nie chce się dodać do clouda. Ręce opadają normalnie. Sprawdzałem na 2 Wemosach i za każdym razem jest to samo. Nie wiem już jak podejść do tego. Pomocy.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
krycha88

endrju_88 wrote: Thu Oct 26, 2023 10:40 pm krycha88 ,

no i jestem po testach z PUSHOVER. Wynik marny. Zrobiłem tak jak zalecałeś z ustawieniami Warunkowania. Próbowałem na różne sposoby ; Załącz -1 , Wyłącz- bez wprowadzania czegokolwiek itd. Za każdym razem inne ustawienia i za każdym razem moduł ( Wemos 8266) po zakończeniu konfiguracji miga diodą co 2 sekundy w efekcie czego nie chce się dodać do clouda. Ręce opadają normalnie. Sprawdzałem na 2 Wemosach i za każdym razem jest to samo. Nie wiem już jak podejść do tego. Pomocy.
Taki los testera :P Poprawię wieczorem bo zrobiłem literówkę :)
endrju_88

:D Ok. Narazie ustawiłem bez Warunków i Wemos dodał się do Clouda. Tak w ogóle to wielkie Dzięki krycha88 za poświęcony czas tej sprawie. Czekam na info , to przetestuję z Warunkami. Pozdrawiam

Return to “GUI Generic”