mSLW-01 oraz mSLW-02 - testy

klew

MMarcin wrote: Wed May 22, 2024 7:56 pm Dziś po powrocie z pracy uklad rozgłaszał sieć wifi. Po wyłączeniu zasilania i włączeniu to samo. Po połączeniu z siecią i adresem 192.168.4.1 układ nie miał żadnych danych o sieci wifi i serwerze. Musiałem to wprowadzić ponownie i teraz działa.
Dzięki za informację. Czy urządzenie zachowało swój GUID?
Czyli jeśli nie usuwałeś z cloud, to normalne się dodało i wskoczyło na swoje miejsce, czy pojawiło się kolejne urządzenie?
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
MMarcin

Tak zachowało. Wskoczyło na swoje miejsce. Po prostu tak jak by straciło dane.
klew

MMarcin wrote: Wed May 22, 2024 8:41 pm Tak zachowało. Wskoczyło na swoje miejsce. Po prostu tak jak by straciło dane.
Guid i pozostałe dane są przechowywane w tej samej pamięci, więc jeśli guid przetrwał, to znaczy że tutaj musiała uruchomić się procedura przywrócenia ustawień fabrycznych.
Można to zrobić przytrzymując przycisk config. Może dla jest ciasno w puszce upchany?
MMarcin

Nie ma takiej możliwości aby przycisk został wciśnięty. Moduł leży luźno w lampie podłogowej. Wyłączanie i włączanie zasilania nic nie pomagało. Cały czas zozgłaszał sieć. Będę dalej obserwował.
MMarcin

Dziś znowu sam z siebie rozgłaszał sieć.
Po wejściu na 192.168.4.1 :

LAST STATE: Config mode, Wi-Fi: disconnecting from AP, Registered and ready, Register in progress

Wszystkie dane były tylko musiałem wprowadzić hasło do wifi. Po zapisie i restarcie powrócił do aplikacji i działa normalnie.
klew

MMarcin wrote: Sat May 25, 2024 6:55 pm Dziś znowu sam z siebie rozgłaszał sieć.
Po wejściu na 192.168.4.1 :

LAST STATE: Config mode, Wi-Fi: disconnecting from AP, Registered and ready, Register in progress

Wszystkie dane były tylko musiałem wprowadzić hasło do wifi. Po zapisie i restarcie powrócił do aplikacji i działa normalnie.
Hasło do WiFi było pewnie zapamiętane, tylko urzadzenia nie wstawiają ich do formularza, aby nie dało się ich łatwo odczytać - dlatego pole było puste, ale nie musiałeś go uzupełniać.

Ten last state świadczy o tym, że urządzenie przełączyło się w tryb konfiguracyjny. Są na to 3 sposoby:
1. przycisk w Cloud - ale tutaj jest timeout i urządzenie chyba po 5 minutach wróci do normalnej pracy, jeśli nikt się z nim nie połączy
2. Przycisk config na obudowie mSLW (przytrzymanie > 5 s)
3. Przyciski podłączone do "IN" w mSLW, o ile nie masz tej opcji wyłączonej. Tutaj trzeba kliknąć 10x przyciskiem.

Także najprostsze wyjaśnienia są takie: mSLW jest upchany i coś wciska jego przycisk, masz dzieci, które bawią się przyciskami i czasem wyklikają 10 kliknięć ;)
Na początek sprawdziłbym to ustawienie wchodzenia do cfg mode przez przyciski IN. Możesz je wyłączyć (w trybie cfg jest taka opcja).
MMarcin

W cloud nie było nic ruszane. Nie mam nic podpiętego do wejścia. Przycisk config jest nie dostępny ponieważ sterownik jest w środku w lampie. Nic nie jest uciśnięte. Obserwacie trwają. Pozdrawiam
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

MMarcin wrote: Sat May 25, 2024 8:42 pm W cloud nie było nic ruszane. Nie mam nic podpiętego do wejścia. Przycisk config jest nie dostępny ponieważ sterownik jest w środku w lampie. Nic nie jest uciśnięte. Obserwacie trwają. Pozdrawiam
Możemy obserwować, ale to już się 3 razy wydarzyło ;)
Dajmy mu jeszcze jedną szansę. Jeśli znowu to się stanie to pewnie najlepiej będzie wymienić na nowy, a tego byśmy wzięli do sprawdzenia
Patryk

@klew
Rzucił byś jednak "okiem" na to "piszczenie".
Narazie mSlw został "eksmitowany" do innego pomieszczenia, ale że On jest odpowiedzialny za doświetlenie "roślinek" mojej żony, to chyba za niedługo ja zostanę eksmitowany do "innego" pomieszczenia.
Może jakoś by szło wrócić do poprzedniej wersji softu :roll:
klew

Patryk wrote: Mon Jun 03, 2024 1:21 pm @klew
Rzucił byś jednak "okiem" na to "piszczenie".
Narazie mSlw został "eksmitowany" do innego pomieszczenia, ale że On jest odpowiedzialny za doświetlenie "roślinek" mojej żony, to chyba za niedługo ja zostanę eksmitowany do "innego" pomieszczenia.
Może jakoś by szło wrócić do poprzedniej wersji softu :roll:
Zrobimy coś z tym, ale niestety nie potrafię powiedzieć kiedy :).

Return to “Nowości”