Wersja 23.11 - Wykresy temperatur

kurus

mipolansk wrote: Fri Nov 03, 2023 10:59 am
kurus wrote: Fri Nov 03, 2023 10:48 am Zrzucenie do tła.
W takim wypadku było to raczej zamierzone.
Ok, choć wcześniej tak nie było zawsze wracało do listy kanałów, teraz wraca jeśli zrzucisz apke do tła na widoku szczegółowym dla mew, sciemniacza, rolety, jeśli zrzucisz na włączniku oświetlenia, zasilania, termometrze, to wraca do ich widoku szczegółowego, nie listy kanałów.

Wartości wyświetlanych temp i wilgotność są jakby trochę poszarpane w sensie czcionka, pikseloza.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by kurus on Sat Nov 04, 2023 9:05 pm, edited 1 time in total.
mipolansk

kurus wrote: Sat Nov 04, 2023 8:02 pm Ok, choć wcześniej tak nie było zawsze wracało do listy kanałów, teraz wraca jeśli zrzucisz apke do tła na widoku szczegółowym dla mew, sciemniacza, rolety, jeśli zrzucisz na włączniku oświetlenia, zasilania, termometrze, to wraca do ich widoku szczegółowego, nie listy kanałów.
Stare komponenty działają po staremu, a nowe po nowemu. Z czasem zmigrujemy wszystkie ;)
kurus

Dziś konfigurując na nowo termostat, po wejściu w historie temperatury termostatu chwilę po konfiguracji kiedy jeszcze nie mamy zapisanej żadnej historii wywala się aplikacją, błąd się powtarza za każdym razem, dopiero jak zapisze się pierwsza historia to nie wywala apki
mipolansk

kurus wrote: Thu Nov 09, 2023 6:55 pm Dziś konfigurując na nowo termostat, po wejściu w historie temperatury termostatu chwilę po konfiguracji kiedy jeszcze nie mamy zapisanej żadnej historii wywala się aplikacją, błąd się powtarza za każdym razem, dopiero jak zapisze się pierwsza historia to nie wywala apki
Dzięki za info, sprawdzę jutro. Tak dla pewności, wersję masz najnowszą? Bo był mały update
kurus

Tak mam najnowsza. Wysłałem raport z błędem poprzez Apple.
kurus

Przy termostacie widzę fajnie można porównać temperatury na jednym wykresie :D
Czekamy na to dla pozostałych temp :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mipolansk

kurus wrote: Thu Nov 09, 2023 6:55 pm Dziś konfigurując na nowo termostat, po wejściu w historie temperatury termostatu chwilę po konfiguracji kiedy jeszcze nie mamy zapisanej żadnej historii wywala się aplikacją, błąd się powtarza za każdym razem, dopiero jak zapisze się pierwsza historia to nie wywala apki
Dzisiaj powinna się pojawić poprawka tego problemu.

Przy okazji doszło kilka nowych funkcji:
- wsparcie dla czujnika karty hotelowej,
- wsparcie dla czujnik uzbrojenia alarmu,
- drobna zmiana przycisków plus/minus na widoku ogólnym termostatu,

oraz kilka innych poprawek:
- własne ikony dla termostatów są już wspierane prawidłowo,
- usprawnione zostało wykrywanie zmiany subfunkcji termostatu (grzanie/chłodzenie),
- poprawiona została obsługa termostatów bez przypisanych termometrów (głównie chodziło o to, żeby taki termostat też się otwierał w aplikacji)
robertklepacki94

Cześć
A czy planowane jest dodanie podpisu pod wskazaniami termometrów ?
Np. Główny, Pomocniczy.
Wczoraj chwialiłem się konałem termo koledze i słusznie zauważył że na pierwszy rzut oka nie wiadomo co do czego :D
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
mipolansk

robertklepacki94 wrote: Wed Nov 15, 2023 11:24 am Cześć
Np. Główny, Pomocniczy.
Wczoraj chwialiłem się konałem termo koledze i słusznie zauważył że na pierwszy rzut oka nie wiadomo co do czego :D
Chyba nie planowaliśmy. Główny jest zawsze pierwszy. Gdy nie ma głównego, to pokaże się ikonka z brakującym termometrem.
klew

robertklepacki94 wrote: Wed Nov 15, 2023 11:24 am Cześć
Np. Główny, Pomocniczy.
Tam w planach było ustawianie innych domyślnych ikon dla termometru pomocniczego - zależnie od ustawionego typu termometru w termostacie.
Niestety na razie nie udało się tego zrobić, ale może w przyszłości się uda :)

Return to “iOS”