Row 01 dwa inne przełączniki pod IN
-
Jednak wracam jeszcze z pytaniem dotyczącym cloud-a. Mam wrażenie że już chyba o to dawniej pytałem. Wyzwalacz akcji ustawiony jak na zdjęciu, to działa w jedną stronę tzn trzeba zrobić jeden pusty przelot żeby znowu zadziałało, a wciśnięcie 2x to już zupełnie co innego. Tam nie powinno być wciśnięcie 1x i wciśnięcie 2x z takim samym efektem ? Tak żeby można przy monostabilnym ustawić akcje gdy przycisk jest naciskany raz i dwa?
Edit przepraszam wybrałem zły przycisk w cloud...
Edit przepraszam wybrałem zły przycisk w cloud...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Podłączyłem jak wyżej to opisałem row 01 tak jak był podłączony, L do L w przełączniku, IN1 do 1 a IN2 do 3. W cloud nie ma ustawionych żadnych wyzwalaczy. No i teraz jeden i drugi włącznik steruje światłem którym wcześniej sterował tylko włącznik pojedynczy, co zrobiłem źle? Włącznik taki jak na wcześniejszym zdjęciu podwójny simon 54.
-
Zrobiłeś dobrze, drugie wejście przestanie sterować oświetleniem podpiętym pod ROWa kiedy ustawisz na nim wyzwalacz akcji.
-
Domyślnie oba inputy sterują kanałem z ROW-01.mdi87 wrote: Fri Nov 10, 2023 9:24 am Podłączyłem jak wyżej to opisałem row 01 tak jak był podłączony, L do L w przełączniku, IN1 do 1 a IN2 do 3. W cloud nie ma ustawionych żadnych wyzwalaczy. No i teraz jeden i drugi włącznik steruje światłem którym wcześniej sterował tylko włącznik pojedynczy, co zrobiłem źle? Włącznik taki jak na wcześniejszym zdjęciu podwójny simon 54.
Aby to wyłączyć, to na drugim Wyzwalaczu Akcji w Cloud musisz ustawić akcje na zdarzęnia z wykrzyknikami. Jeśli nic tam nie chcesz, to w "inne" jest akcja "pusta".
Jak to ustawisz, to przestanie sterować lokalnym przekaźnikiem.