v23.11 - termostat

zzrr
Posts: 429
Joined: Wed Oct 26, 2022 7:35 pm

Post

klew wrote: Wed Jan 03, 2024 5:25 pm Używacie GG to widzicie jakie tam opcje są. Jeśli nie ma takiej opcji, to piszcie proszę w dziale dotyczącym GG, bo tam jest większa szansa że krycha to przeczyta.
Ja akurat nie mówiłem o GG. Próbowałem przestawić w kodzie programu. Na nowo pobranej wczoraj bibliotece.
hvac->setTemperatureHisteresisMin(20); // 0.2 degree
Mówimy o tej linii kodu. Jak się przestawi na mniej niż 20, powiedzmy na 0. To i tak w chmurze nie da się mniej niż 0,2. To ani błąd ani nie wniosło by pewnie za wiele gdyby się dało. Przynajmniej z mojego punku widzenia. Ale fakt że przestawić poniżej 0,2 nie można.
Last edited by zzrr on Wed Jan 03, 2024 7:50 pm, edited 1 time in total.
User avatar
klew
Posts: 8647
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

zzrr wrote: Wed Jan 03, 2024 5:29 pm
klew wrote: Wed Jan 03, 2024 5:25 pm Używacie GG to widzicie jakie tam opcje są. Jeśli nie ma takiej opcji, to piszcie proszę w dziale dotyczącym GG, bo tam jest większa szansa że krycha to przeczyta.
Ja akurat nie mówiłem o GG. Próbowałem przestawić w kodzie programu. Na nowo pobranej wczoraj bibliotece.
vac->setTemperatureHisteresisMin(20); // 0.2 degree
Mówimy o tej linii kodu. Jak się przestawi na mniej niż 20, powiedzmy na 0. To i tak w chmurze nie da się mniej niż 0,2. To ani błąd ani nie wniosło by pewnie za wiele gdyby się dało. Przynajmniej z mojego punku widzenia. Ale fakt że przestawić poniżej 0,2 nie można.
Próbowałeś ustawić 10? (Czyli 0,1)
Prawdopodobnie trzeba usunąć urządzenie z cloud po takiej zmianie
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
zzrr
Posts: 429
Joined: Wed Oct 26, 2022 7:35 pm

Post

klew wrote: Wed Jan 03, 2024 6:06 pm Próbowałeś ustawić 10? (Czyli 0,1)
Prawdopodobnie trzeba usunąć urządzenie z cloud po takiej zmianie
klew... więc jest tak. Fakt że mam kilka termostatów działających jednocześnie bo testuje jak mi to BLE działa. I teraz dwie opcje...
Albo wcześniej sprawdzałem nie na tym termostacie w którym zmieniłem soft dzisiaj jak sprawdzałem albo Ty coś zmieniłeś teraz w chmurze i mnie wkręcasz ;) więc albo To Twoja robota albo wypada mi walnąć czołem w stół bo sprawdziłem teraz jeszcze raz i działa i przy zerze i przy 0,1
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4096
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Pozostaje Ci druga opcja. Włącz kamerę i nagrywaj ;) :lol: :D

A tak na poważnie to dobrze, że udało Ci się napisać soft z histerezą pod swoje potrzeby.
Last edited by Robert Błaszczak on Wed Jan 03, 2024 6:46 pm, edited 1 time in total.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
zzrr
Posts: 429
Joined: Wed Oct 26, 2022 7:35 pm

Post

Robert Błaszczak wrote: Wed Jan 03, 2024 6:43 pm Pozostaje Ci druga opcja. Włącz kamerę i nagrywaj ;) :lol: :D
Wyprzedziłeś to co miałem w planie. A serio czekałem tylko co klew odpowie i miałem powiedzieć że co jak co ale filmu z tego faktu nie nagram :D
User avatar
klew
Posts: 8647
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Film! Film! Film! :)
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
zzrr
Posts: 429
Joined: Wed Oct 26, 2022 7:35 pm

Post

Telefon spadł ze stołu a ja zemdlałem. Drugi raz nie dam rady.
zzrr
Posts: 429
Joined: Wed Oct 26, 2022 7:35 pm

Post

Robert Błaszczak wrote: Wed Jan 03, 2024 6:43 pm A tak na poważnie to dobrze, że udało Ci się napisać soft z histerezą pod swoje potrzeby.
Tak szczerze mówiąc to ja męczyłem inny temat jeśli chodzi o termostaty. Do tematu histerezy tak się tylko dołączyłem żeby guza na czole zarobić :) ;)
Gitman
Posts: 512
Joined: Sat Nov 05, 2022 7:52 am
Location: Bielawa

Post

Czy jest możliwość aby dodać do aplikacji możliwość ustawiania histerezy ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18491
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Takie ustawienia na poziomie cloud.supla.org

Return to “Nowości”