Jest jeszcze gorzej niż było.
Nic się nie zmieniło z zasilaniem sensora z magistrali a w dodatku coś nie tak jest z komunikacją i przy jednym sensorze w ogóle nie działa.
Odczytuje na inicie nr seryjny, a następnie przy odczycie dane z przetwarzania z zupełnie innym nr seryjnym (który służy do adresowania sensora) i w związku z tym sensor nie odpowiada danymi.
Nie działa też na nodze RX na której dotychczas działało
Na ESP32 nie sprawdziłem, bo mam błąd generowania.
Bardzo często po zmianach na WT32-ETH01 mi wyskakuje błąd
Przywróć proszę poprzednią bibliotekę, spróbuję rozwiązać tam problem (w bibliotece)
Już jestem blisko.... (chyba)
DS18B20
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Przebudowałem odczyta DSów, zobacz wersję 7.7.3.
A co do błędu kompilacji to widać, że wybrałeś ESP8266 a chcesz zbudować WT32-ETH01 który jest na ESP32, a może o czymś nie wiem?
A co do błędu kompilacji to widać, że wybrałeś ESP8266 a chcesz zbudować WT32-ETH01 który jest na ESP32, a może o czymś nie wiem?
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Aaaa to mój błąd. Pośpiech,...
Co przebudowałeś?? Zaraz sprawdzam
Co przebudowałeś?? Zaraz sprawdzam
-
Nie mogłem wygenerować kodu (przekroczenie czasu) ale się udało
Teraz nie da się nawet ustawić portu 1W.
Nawet jak ustawię np 2 czujniki to po zapisaniu następuje restart
Teraz nie da się nawet ustawić portu 1W.
Nawet jak ustawię np 2 czujniki to po zapisaniu następuje restart
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Nie wrzuciło mi się wszystko. Dorzuciłem brakujące elementy w wersji 7.7.5
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Przy inicjalizacji brakuje odczytu sposobu zasilania (rozkaz B4) i prawdopodobnie dlatego nie podciąga do silnej 1.
A druga sprawa to coś z odczytem jest nie tak.
Coś się zapętla i w kółko robi odczyty.
Powinien zrobić SEARCH ROM i MATCH ROM tyle razy ile jest skonfigurowanych czujników, później przerwa i init pomiaru przerwa i....
Tu przy jednym czujniku przebiegi.
A druga sprawa to coś z odczytem jest nie tak.
Coś się zapętla i w kółko robi odczyty.
Powinien zrobić SEARCH ROM i MATCH ROM tyle razy ile jest skonfigurowanych czujników, później przerwa i init pomiaru przerwa i....
Tu przy jednym czujniku przebiegi.
-
Tak wygląda to poprawnie na sofcie 7,6,15
Przy inicie, najpierw jest SEARCH ROM, READ POWER SUPPLY, i READ SCRADCHPAD
Ale coś mi się wydaje, że nadal port nie jest poprawnie ustawiony, ale zobaczymy
Przy inicie, najpierw jest SEARCH ROM, READ POWER SUPPLY, i READ SCRADCHPAD
Ale coś mi się wydaje, że nadal port nie jest poprawnie ustawiony, ale zobaczymy
-
No jest trochę lepiej, ale jeszcze nie jesteśmy w punkcie wyjścia.
1. W ogóle nie ma inicjalizacji (przeszukiwania magistrali, odczytu sposobu zasilania, odczytu konfiguracji i ewentualnego zapisu konfiguracji jeśli jest różna od zakładanej). Pierwszy rozkaz po resecie to od razu start pomiaru.
2. Odczyt wyniku wygląda OK, (testowałem przy jednym i przy 2 czujnikach).
3. Zasilanie z lini nadal nie działa (ale to może być powód tego że nie ma odczytu sposobu zasialnia.
4. nie za każdym razem, ala często zdarza się przy starcie pomiaru (44H), że rozkaz jest wysyłany dwukrotnie, drugi już po starcie pomiaru.Ma być tylko 1 rozkaz 44 dla wszystkich. (załącznik)
1. W ogóle nie ma inicjalizacji (przeszukiwania magistrali, odczytu sposobu zasilania, odczytu konfiguracji i ewentualnego zapisu konfiguracji jeśli jest różna od zakładanej). Pierwszy rozkaz po resecie to od razu start pomiaru.
2. Odczyt wyniku wygląda OK, (testowałem przy jednym i przy 2 czujnikach).
3. Zasilanie z lini nadal nie działa (ale to może być powód tego że nie ma odczytu sposobu zasialnia.
4. nie za każdym razem, ala często zdarza się przy starcie pomiaru (44H), że rozkaz jest wysyłany dwukrotnie, drugi już po starcie pomiaru.Ma być tylko 1 rozkaz 44 dla wszystkich. (załącznik)