Najciekawsze jest to że Twoja żarówka przełącza się od dnia kiedy ja otrzymałem i nic się nie dzieje.Bulion76 wrote: Sun Feb 25, 2024 8:45 pm Witam
W wolej chwili podeślę jeszcze jednego ROW 02. Powoli zaczynają się kleić styki. Użytkowany również bardzo intensywnie w łazience przez okres około 4 lat. Ten ROW 02 oraz ten wysłany to moje najstarsze przekaźniki z najbardziej eksploatowanych klikaniem pomieszczeń.
Podeślę ten sam adres.
Pozdrawiam
Ł.S
Zawieszanie sięprzekażników
-
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
-
A nie będzie to problem podwyższonej wilgotności w łazience? Ten ROW jest zamontowany w puszce na zewnątrz łazienki, czy wewnątrz? Czy lampa w łazience ma chociaż IP44?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Cześć
Tak jak mówiłem na wystąpienie wspomnianej usterki trzeba chwilkę poczekać. U mnie są 4 osoby klikające.
Problemem nie jest wilgotność bo oba urządzenia były zainstalowane na zewnątrz pomieszczeń
Weź pod uwagę, że montaż tych przekaźników jest pionowy. U mnie też czasami muszę poczekać i miesiąc żeby to wystąpiło.
Do celów testowych zamontuj je w dobrze uczęszczanym pomieszczeniu. Na stole to mi też one działają.
Kolejny sklejony o którym piszę dostał strzała pstryczkiem, odkleił się styk i miesiąc będzie działał.
Nagram film jak tylko to zjawisko się powtórzy.
Pozdrawiam
Ł.S
Tak jak mówiłem na wystąpienie wspomnianej usterki trzeba chwilkę poczekać. U mnie są 4 osoby klikające.
Problemem nie jest wilgotność bo oba urządzenia były zainstalowane na zewnątrz pomieszczeń
Weź pod uwagę, że montaż tych przekaźników jest pionowy. U mnie też czasami muszę poczekać i miesiąc żeby to wystąpiło.
Do celów testowych zamontuj je w dobrze uczęszczanym pomieszczeniu. Na stole to mi też one działają.
Kolejny sklejony o którym piszę dostał strzała pstryczkiem, odkleił się styk i miesiąc będzie działał.
Nagram film jak tylko to zjawisko się powtórzy.
Pozdrawiam
Ł.S
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
64 Urządzenia SUPLA , a w planach kolejne.
-
Ale "na stole" klikam przekaźnikiem co 2 sekundy.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ul. Zielona 27
-

Tak jak pisałem. Mi zajęło sporo czasu zanim się kapnąłem o co chodzi. Zamontuj go do łazienki pionowo i czekaj cierpliwie.
Jakbym nie był pewien to bym, nie pisał... mam już siwe włosy

Takie klikanie na stole może nie być miarodajne. Być może to występuje po dłuższym świeceniu, a później wpada ktoś z doskoku i po krótkiej przerwie uruchamia światło ponownie
Wymontowywałem je wielokrotnie z puszek, uruchamiałem na stole i działały.
Wszystkie zawieszały się w łazienkach, ale były zamontowane na zewnątrz więc nie mam mowy tu o wilgoci
Jestem w pełni przekonany że to wina intensywnej eksploatacji. Tak jak p[pisałem pstryk w obudowę (gdy jest w cloudzie wyłączony) gasi fizycznie wyjście i na dłuższy czas "naprawia"
Pozdrawiam
Ł.S
P.S ja tylko będę miał okazję nagram filmik.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
A właśnie...
Zazwyczaj zaczyna się tak, że dzieciaki krzyczą że nie można zgasić światła. Więc musiało być zadziałane przez dłuższy czas. Być może styki się nagrzewają i wtedy to się dzieje.
Zazwyczaj zaczyna się tak, że dzieciaki krzyczą że nie można zgasić światła. Więc musiało być zadziałane przez dłuższy czas. Być może styki się nagrzewają i wtedy to się dzieje.
-
No ja ciągle testuję. Zmienię trochę parametry czasu włączania i wyłączania.Bulion76 wrote: Mon Feb 26, 2024 5:34 pm A właśnie...
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ul. Zielona 27
-
Niestety, ale nie skleiłem przekaźnika. Żarówka nie wytrzymała takiej ilości przełączeń.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ul. Zielona 27
-
Jasne, liczyłem się z tym.
Podsyłam drugiego. Ten cyklicznie raz w miesiącu potrafi się skleić. Mam czterech świadków.
Obciążenie to 3 x 15W Osram. Umieszczony poza łazienką w pozycji poziomej.
Pozdrawiam
Ł.S
Podsyłam drugiego. Ten cyklicznie raz w miesiącu potrafi się skleić. Mam czterech świadków.
Obciążenie to 3 x 15W Osram. Umieszczony poza łazienką w pozycji poziomej.
Pozdrawiam
Ł.S
-
Dziś wysłałem
Pozdrawiam
Ł.S
Pozdrawiam
Ł.S