Marco46 wrote: Mon Dec 18, 2023 11:35 am
Jeden z autorów sam zaprosił mnie do dyskuscji na forum supli.
Gdy wyraziłem negatywną opinię na google sklep.
Nowe nie zawsze znaczy lepsze.
Nikt nie zabrania dyskutować i wyrażać opinii.
Słychamy i staramy się uwzględniać opinie różnych osób.
Wiemy też, że każda zmiana jest ryzykowna. Ogólnie ludzie zaczynają wystawiać negatywne opinie w sklepach z apkami, gdy pojawia się nowa wersja apki, która zmienia jakieś zachowanie lub wygląd. Dlatego staramy się tego typu zmiany minimalizować lub wprowadzać je drobnymi kroczkami.
Rozumiem niezadowolenie z nowego wyglądu, bo u Ciebie na skreenach to wygląda rzeczywiście słabo. A tryb ciemny w starej apce wyglądał wyjątkowo dobrze (aczkolwiek to był czysy przypadek i niewspierana funkcja).
Takie kolorowanie czasem wymusza system, mimo tego, że apka mówi, że nie wspiera trybu ciemnego (a Supla nie wspiera i tak to też jest ustwaione).
Też lubię tryb ciemny i gdzie się da mam zawsze ustawiony tryb ciemny.
Jest kilka tematów dotyczących tych zmian w wykresach (w dwóch już zacząłeś dyskusję).
Odnośnie skalowania na osi Y tu było trochę rozmowy i wyjaśnień:
viewtopic.php?p=167975#p167975
Możliwe, że pojawi się jakaś opcja w konfiguracji do wyboru w pełni automatycznego skalowania wykresu (tak jak było do niedawna), albo do określenia jakieś minimalnej wartości, która zawsze ma być widoczna (tak jak teraz jest do "0").
Po powiększeniu wykresu i próbie przesunięcia wykresu w poziomie ten w niekontrolowany sposób pływa w pionie.
Rzeczywiście. Sprawdzimy czy da się coś z tym zrobić.
Odnośnie "białych dymków" - tam prawdopodobnie Twój system na telefonie wymusił zmianę koloru czcionki na biały (bo wymusza tryb ciemny), a tła już nie dał rady zmienić, więc wyszedł biały napis na białym tle. Także temat j/w - planujemy wprowadzić wsparcie dla trybu ciemnego.
Podobnie te efekty z rozwijanego menu, kolory etykiet na osi X itp. To wszystko efekt tego, że telefon próbuje wymuszać tryb ciemny, choć aplikacja tego nie wspiera.