Kolejny lifting wykresów

kurus
Posts: 1095
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

Uważam ten lifting za bardzo udany dużo lepiej to wygląda :D
User avatar
lesny8
Posts: 2851
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

klew wrote: Tue Dec 05, 2023 10:42 am ...
Dobry kierunek? Co byście jeszcze poprawili?
Jak najbardziej dobry 🙃
Marginesy zminimalizowane 👍
Skala od niewyświetnych, ale dostępnych kanałów znika po odznaczeniu, pole wykresu adaptuje się do maksymalnej szerokości 👍
Brak białego tła pod przyciskami 👍
Punkty pomiarowe w postaci kropek zniknęły 👍
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍
User avatar
ramar4
Posts: 851
Joined: Mon Dec 28, 2020 7:56 pm
Location: Szydłowiec

Post

Teraz jest bardzo ok
2×ROW-01-ROP-01
2×ROW-01/16A
1×ROW-O1-RWS311J/Z
1×SLW-01
1×SLW-02
4×THW-01
5×DS18B20
1×LIW-01
1×LEW-02
1×MEW-01
1×GMB-03
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Jak już tak ładnie wyglądają te wykresy to moją kolejną propozycją jest lifting do dymku gdzie wyświetla się temperatura/wilgotność. Teraz jeżeli przełączamy się po wykresie do dymek zawsze wyskakuje w innym miejscu przez co bardzo często zasłania wykres temperatury która jest większa. Moją propozycją jest wyświetlanie tego dymy zawsze na stałej wysokości powyżej wykresu z dodatkową pionową kreską wskazującą miejsce pomiaru. Co o tym myślicie?
https://gui-generic-builder.supla.io/
User avatar
klew
Posts: 8769
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

krycha88 wrote: Thu Dec 07, 2023 9:20 am Jak już tak ładnie wyglądają te wykresy to moją kolejną propozycją jest lifting do dymku gdzie wyświetla się temperatura/wilgotność. Teraz jeżeli przełączamy się po wykresie do dymek zawsze wyskakuje w innym miejscu przez co bardzo często zasłania wykres temperatury która jest większa. Moją propozycją jest wyświetlanie tego dymy zawsze na stałej wysokości powyżej wykresu z dodatkową pionową kreską wskazującą miejsce pomiaru. Co o tym myślicie?
Każde przełączenie czegokolwiek na wykresie powinno ukryć dymek.
W jakiejś dość starej wersji beta wprowadzającej nowe wykresy mogło to działać inaczej, ale w tej oficjalnej obecnie wydanej powinny się już ukrywać.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

klew wrote: Thu Dec 07, 2023 9:43 am Każde przełączenie czegokolwiek na wykresie powinno ukryć dymek.
W jakiejś dość starej wersji beta wprowadzającej nowe wykresy mogło to działać inaczej, ale w tej oficjalnej obecnie wydanej powinny się już ukrywać.
Zawsze mam aktualną wersję beta :) Aktualnie nie działa to aż tak źle, ale dołączam screeny jak to wygląda w TUYA, wg mojego odczucia lub przyzwyczajenia działa to tam lepiej, bo dymek nigdy nie zakrywa wykresu.
wykr.JPG
wyk2.JPG
wykr3.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://gui-generic-builder.supla.io/
User avatar
klew
Posts: 8769
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Mi się wydaje, że to może być mało czytelne dla wykresów z dwoma lub więcej wartościami. Przynajmniej ta aktualnie rysowana pozioma kreska jest dość mało widoczna.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
User avatar
myxhir
Posts: 369
Joined: Thu Jan 07, 2021 12:16 pm
Location: Skórzewo, Poznań

Post

nie wiem czy ktoś o tym pisał a czy byłaby opcja żeby w ustawieniach zrobić coś takiego, chyba kiedyś o tym pisałem żeby wykres po wyjściu i ponownym wejściu do aplikacji się odświeżył. W chwili obecnej jak mam np. 7 dni i przesunę sobie żeby widzieć zakres dnia pierwszego to po wyjściu z wykresów i wejściu dalej to jest żebym zobaczył aktualne nastawy albo musze ręcznie przesunąć albo zmienić zakres. Nie wiem czy dobrze to wyjaśniłem. Takie odświeżanie czyli automatyczne przesuwanie wykresu aby aktualne wartości były po prawej było w wcześniejszych wersjach. Wiem ze było to podyktowane temu ze ktoś chciał do analiz czy cos ale może warto by ten kto chce taka funkcjonalność ja miał a kto nie chce aby miał jak było kiedyś ;)
rafalekkalwak@wp.pl
Posts: 525
Joined: Mon Feb 06, 2023 8:56 am

Post

myxhir wrote: Thu Dec 07, 2023 12:17 pm nie wiem czy ktoś o tym pisał a czy byłaby opcja żeby w ustawieniach zrobić coś takiego, chyba kiedyś o tym pisałem żeby wykres po wyjściu i ponownym wejściu do aplikacji się odświeżył. W chwili obecnej jak mam np. 7 dni i przesunę sobie żeby widzieć zakres dnia pierwszego to po wyjściu z wykresów i wejściu dalej to jest żebym zobaczył aktualne nastawy albo musze ręcznie przesunąć albo zmienić zakres. Nie wiem czy dobrze to wyjaśniłem. Takie odświeżanie czyli automatyczne przesuwanie wykresu aby aktualne wartości były po prawej było w wcześniejszych wersjach. Wiem ze było to podyktowane temu ze ktoś chciał do analiz czy cos ale może warto by ten kto chce taka funkcjonalność ja miał a kto nie chce aby miał jak było kiedyś ;)
Dobrze wyjaśniłeś i ja też to zgłaszałem ale niby jest dobrze :roll:
mipolansk
Posts: 290
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

Obrazki w wersji na żywo możecie sprawdzić tutaj: viewtopic.php?p=168331#p168331 :)

Return to “Android”