Wsparcie dla liczników z nakładką wM-Bus

tomek87

rafalekkalwak@wp.pl wrote: Fri Feb 07, 2025 9:21 pm
tomek87 wrote: Fri Feb 07, 2025 9:02 pm Witam Panowie

Potrzebuje pomocy. Wgrywam wygenerowane pliki na stronie https://gui-generic-builder.supla.io/test.php z CC1101 niestety, na stronie SUPLI pojawia mi się nowe urządzenie, lecz nie mam żadnych kanałów. Co robię źle. Urządzenie jakie posiadam to ESP32-C6-WROOM-1.
Pliki wgrywam za pomocą Flash Download Tool V3.9.8.
Siedzę nad tym już od tygodnia i skończyły mi się pomysły.
Poproszę o pomoc.
Żeby były kanały trzeba ustawić licznik , ale z GG to nie będzie działać bo w nowych boardach zepsuli obsługę Gpio . Zobacz parę postów wstecz był bin na zwykle esp32 devkit
Dziękuje, zaczynam szukać
djalex

Tak przy okazji problemów teraz z nowym softem - wiem że tu na forum jest stary bin ale pytanie czy można wydostać ze swojego urządzenia działający soft?
tomek87

tomek87 wrote: Fri Feb 07, 2025 9:50 pm
tomek87 wrote: Fri Feb 07, 2025 9:02 pm Witam Panowie

Potrzebuje pomocy. Wgrywam wygenerowane pliki na stronie https://gui-generic-builder.supla.io/test.php z CC1101 niestety, na stronie SUPLI pojawia mi się nowe urządzenie, lecz nie mam żadnych kanałów. Co robię źle. Urządzenie jakie posiadam to ESP32-C6-WROOM-1.
Pliki wgrywam za pomocą Flash Download Tool V3.9.8.
Siedzę nad tym już od tygodnia i skończyły mi się pomysły.
Poproszę o pomoc.
Żeby były kanały trzeba ustawić licznik , ale z GG to nie będzie działać bo w nowych boardach zepsuli obsługę Gpio . Zobacz parę postów wstecz był bin na zwykle esp32 devkit
Szukałem, szukał i znalazłem. Niestety za każdym razem jak wgrałem to nie działało (nie widziałem sieci WiFi SUPLA.......) i nie mogłem tego skonfigurować w żaden sposób.
Gdy ponownie wgrywałem pliki wygenerowane przez GG to widziałem sieć WiFi ale nie miałem żadnych kanałów. Czy może ma ktoś gotowy plik bin na ESP32-C6 WROOM-1 DevKitC-1-N4, lub może mi wygenerować coś takiego.
Z góry bardzo dziękuje.
rafalekkalwak@wp.pl

tomek87 wrote: Fri Feb 07, 2025 10:59 pm

Szukałem, szukał i znalazłem. Niestety za każdym razem jak wgrałem to nie działało (nie widziałem sieci WiFi SUPLA.......) i nie mogłem tego skonfigurować w żaden sposób.
Gdy ponownie wgrywałem pliki wygenerowane przez GG to widziałem sieć WiFi ale nie miałem żadnych kanałów. Czy może ma ktoś gotowy plik bin na ESP32-C6 WROOM-1 DevKitC-1-N4, lub może mi wygenerować coś takiego.
Z góry bardzo dziękuje.
Dlatego pisałem że jest na esp32 devkit skompilowane , na c6 nie pójdzie a i skompilowac nie skomplikuje bo c6 należy do nowych boardow , musisz użyć esp32 devkit co zwykle jest podpisane jako wroom32
krycha88

https://gui-generic-builder.supla.io/
rafalekkalwak@wp.pl

Spróbuję , probowalem też ustawianie pinMode ale nowe boardy nie przepuszczają manipulacji na pinach spi , pisałem też na githubie do ownera tej biblioteki esp arduino bo nie jesteśmy jedyni ale póki co zero kontaktu
tomek87

rafalekkalwak@wp.pl wrote: Sat Feb 08, 2025 7:18 am

Z góry bardzo dziękuje.
Dlatego pisałem że jest na esp32 devkit skompilowane , na c6 nie pójdzie a i skompilowac nie skomplikuje bo c6 należy do nowych boardow , musisz użyć esp32 devkit co zwykle jest podpisane jako wroom32
Dzięki za odpowiedź.
To inaczej zadam teraz pytanie. Jaki moduł ESP polecacie do CC1101 aby to działało stabilnie i bezproblemowo na SUPLi?
rafalekkalwak@wp.pl

tomek87 wrote: Sat Feb 08, 2025 9:30 am
rafalekkalwak@wp.pl wrote: Sat Feb 08, 2025 7:18 am

Z góry bardzo dziękuje.
Dzięki za odpowiedź.
To inaczej zadam teraz pytanie. Jaki moduł ESP polecacie do CC1101 aby to działało stabilnie i bezproblemowo na SUPLi?
Jak wyżej jak chcesz to sam składać 😉
Zibi_007

@krycha88 - zrobiłeś mi dzień :D :D :D Obsługa C6 w GG to coś o czym nawet nie śmiałem myśleć (w najbliższym czasie). Zaraz sobie potestuję, co tam można działającego sobie skompilować. Dziękuję bardzo!
Wiesz, że Supla współpracuje z urządzeniami Zigbee? Więcej szczegółów tutaj: https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127

Nec Hercules contra plures!
rafalekkalwak@wp.pl

Zamówiłem drugie radio to myślę, że w tym tygodniu posprawdzam na rzeczywistym sprzęcie

Return to “GUI Generic”