SRW 01 nie działa "10klik" ,nie można wejść w tryb konfiguracji

Sterownik rolet
proxxon
Posts: 93
Joined: Wed Nov 22, 2017 2:42 pm

Post

Ja u siebie w weekend dokładałem do głównego routera Asusa jeden node aimesh (AX1800) i też zauważyłem z jednym modułem (ROW02) problem. Nie chciał się połączyć z siecią (LAST STATE: WIFI - Connecting, jak już mu się udało to znikał po chwili). Co ciekawe tylko jeden moduł miał problem (fw oczywiście zaktualizowany), moduł który był najbliżej tego nowego routera oraz był najnowszy z całej puli produktów Zamela, którą posiadam. Nawiasem mówiąc ten wymieniony przez Mirosława F., który otrzymałem w ramach akcji z błędami w bootloaderze. Problem udało się rozwiązać poprzez wyłączenie sztywnego powiązania klient<->node, które myślałem że polepszy działanie sieci. Jak widać - zepsuło. Tym całym opisem chciałbym potwierdzić autorowi, że też zaobserwowałem problemy z ASUSem i ich oprogramowaniem sprzętowym. Po remoncie chcę przejść na TPlink Omada ale zaczynam się zastanawiać czy wzrost ceny pójdzie wprost ze wzrostem kultury pracy i niezawodnością.
qwer6910.wk
Posts: 11
Joined: Fri Dec 15, 2023 11:34 am

Post

klew wrote: Mon Dec 18, 2023 9:14 am
qwer6910.wk wrote: Mon Dec 18, 2023 9:12 am
A zrobiłeś aktualizację softu na wszystkich SRW, które udało Ci się uruchomić? W cloud możesz sprwadzić wersję:
2023-12-18_10-14.png

Aktualnie najnowsza wersja to 2.8.58.
tak. 4 moduły się zaktualizowały do najnowszej wersji 2.8.58 mimo tegho , że nie były widoczne w sieci
qwer6910.wk
Posts: 11
Joined: Fri Dec 15, 2023 11:34 am

Post

Robert Błaszczak wrote: Mon Dec 18, 2023 9:55 am Moim zdaniem należałoby w tym przypadku najpierw skonfigurować poprawnie swoją sieć LAN / router.
witam.
nie bardzo wiem co to znaczy skonfigurować poprawnie ?
mam dużo róznych urządzeń smart , i przy braku zasilania , czy nawet zmianie modemu , routera itd , po restarcie sieci czy resecie prądowym nie mają problemu z odnalezieniem się w sieci która od lat ma ten sam ssid i hasło , od odkurzacza po żarówkę .
natomiast moduły zamela w których w sumie chyba na sztywno są ustawione dane do logowania , się w sieci odnaleźć nie potrafiły , możliwe, że winę ponosi sąsiedztwo routera tenda ,a to , że zaczęły sie logowac bez hasła do sieci gościnnej budzi we mnie zdumienie. nie mam wykształcenia elektrotechnicznego a o sieciach ,LANie , routerach mam wiedzę z dołączonych instrukcji i z takich forów jak to.

Myślę , że jak na emeryta to i tak sobie dobrze radzę :-)

dam znać czy temu ostatniemu który zaczą miogać jak zwariowany udało się wejść w tryb konfiguracji

Return to “ZAMEL SRW-01”