Aż musiałem dłużej potestować, ponieważ w moim odczuciu sporo się zmieniło:krycha88 wrote: ↑Sat Mar 16, 2024 7:14 amZmieniłem.krycha88 wrote: ↑Fri Mar 15, 2024 5:42 amJest to tylko dodane na potrzeby zmiany wartości dla termostatu gdy dodany OLED. Więc dzisiaj wieczorem zmienię ten warunek aby tylko ograniczał się do termostatu i gdy dodany OLED.LukaszH wrote: ↑Thu Mar 14, 2024 9:58 pm Tak zastanawiam się czemu zostało uzależnione on_click_1 z OLED ? Jak mam sterowniki z oledami, to nie nie mogę użyć on_press. Może da radę jakoś inaczej to ominąć jakimś zaznaczeniem w konfiguracji i czy nie ma innego rozwiązania z AT aby działał jak poprzednio czyli można było wybrać ON_RELEASE lub ON_PRESS?
1. Jak w cloud ustawi się jakiś AT przypisany do danego kanału, wtedy zaczynają działać ustawienia multiclick i hold, a reakcja na "wcisnięcie" lub "zwolnienie" staje się tym samym. Rozumiem to jest ta funkcja on_clik_1 ? Natomiast jak ktoś nie użyje AT w cloud, to przyciski reagują właśnie w zależności co się ustawi.
2. Reakcja na "przytrzymanie": tutaj pierwsze uruchomienie "akcji" następuje po czasie "hold" ale następnie przypisana "akcja" jest uruchamiana chyba co 0,5sek jeśli jest podtrzymane wciśnięcie przycisku. Tego 0,5sek nie ma możliwości regulacji ?
3. Reakcja na "zmiana stanu - bistabilny": wcześniej przy szybkich zmianach stanu przycisku potrafiło sterowane wyjście zmienić stan początkowy i trzeba było albo z aplikacji przełączyć. Teraz nie byłem w stanie tego zrobić. Druga sprawa z AT reakcja następuje po czasie "multiclick"
4. Jak steruje RBGW, to wszystkie "reakcje" działają tak samo oprócz jednej "reakcja zmiana sanu - bistabilny", która psuje możliwość sterowania ściemniaczem i tylko można załączyć albo wyłączyć kanał na wcześniej ustawionej mocy.
5. Przy roletach nie widać zmian i nawet jak jest AT nadal reakcja jest jak poprzednio. Ja mam nadal żaluzje fasadowe i całe szczęście to działa jak poprzednio czyli "bistabilny" z AT i działa natychmiast
Ogólnie zmiany są bardzo pozytywne i działa wszystko naprawdę solidnie