Czujnik DIY bateryjny

Pietras81

mmiikk wrote: Sun May 12, 2024 9:53 am Super projekt i realizacja.
Sam tez kombinowałem z aku i czujnikami na wemosach ale trzmaly tak slabo ze zrezygnowalem i mam na kablach a te co nie musza być niezawodne mam na xiami LYWS i bramce.

Ale przydały by mi się 3 takie czujniki tyle ze nadające co 5 max10 minut całą dobę, da się to ustawić w konfiguracji czy hardkodowanie w sofcie?

Chętnie kupiłbym komplet części na 2 lub 3 takie czujniki, polutować mogę sam. Ktoś cos?
Czy jest możliwość ze ktoś w Kielcach mogły wydrukować mi obudowy?
Czas wybudzenia możesz ustawić dowolny na etapie konfiguracji.
Obudowę mogę wydrukować ale niestety nie Kielce :)
https://pietras-81.aqi.eco/
Leszekbialy

Pietras81 wrote: Mon May 13, 2024 5:53 am
Sam tez kombinowałem z aku i czujnikami na wemosach ale trzmaly tak slabo ze zrezygnowalem i mam na kablach a te co nie musza być niezawodne mam na xiami LYWS i bramce.

Ale przydały by mi się 3 takie czujniki tyle ze nadające co 5 max10 minut całą dobę, da się to ustawić w konfiguracji czy hardkodowanie w sofcie?

Chętnie kupiłbym komplet części na 2 lub 3 takie czujniki, polutować mogę sam. Ktoś cos?
Czy byłbyś w stanie wydrukować 2 takie obudowy
Pietras81

Leszekbialy wrote: Mon May 13, 2024 6:43 pm
Pietras81 wrote: Mon May 13, 2024 5:53 am

Czy byłbyś w stanie wydrukować 2 takie obudowy
Jeśli Robert nie ma nic przeciwko to mogę wydrukować. Mam projekt Roberta oraz swoją po drobnych modyfikacjach z podstawką.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pietras81

A tak wygląda z podstawaka
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
veeroos

Hej. Nie ma problemu, wydaje mi się że pod nowe PCB Twoja obudowa będzie pasowała, bo tam jest niższe gniazdko lutowane bezpośrednio w PCB, a nie tak jak w wersji pierwszej
Zamel Mew-01, Wemos D1 mini Pro + Ikea vindriktning + BME280, 3x - SonOff mini, 3x - SonOff Basic, 3xGosund SP111, SonOff S55, 2x GOSUND WB4

https://github.com/v33r005
shimano73

Przejrzałem wszystkie posty i githuba ale nie znalazłem zdjęcia zmontowanej płytki , była by szansa ?
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
Pietras81

shimano73 wrote: Tue May 14, 2024 8:45 am Przejrzałem wszystkie posty i githuba ale nie znalazłem zdjęcia zmontowanej płytki , była by szansa ?
Ja mam tylko tej starej płytki. Na koszyczek nie patrz bo to drukowana samorobka. Robert dawał takie czarne gotówce.
shimano73

Pietras81 wrote: Tue May 14, 2024 9:28 am
shimano73 wrote: Tue May 14, 2024 8:45 am Przejrzałem wszystkie posty i githuba ale nie znalazłem zdjęcia zmontowanej płytki , była by szansa ?
Ja mam tylko tej starej płytki. Na koszyczek nie patrz bo to drukowana samorobka. Robert dawał takie czarne gotówce.
Czy ta płytkę można by wykorzystać pod czujnik do skrzynki pocztowej?
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
veeroos

shimano73 wrote: Tue May 14, 2024 11:45 am
Pietras81 wrote: Tue May 14, 2024 9:28 am
Czy ta płytkę można by wykorzystać pod czujnik do skrzynki pocztowej?
Nową tak, bo ma wejście "sensor", chociaż nie do końca jest to dopracowane 😉. Jest tam miejsce na dodatkowy kondensator, dzięki któremu po otwarciu drzwiczek skrzynki wybudzał by układ i wysyłał powiadomienie. Chyba że jakoś inaczej to rozwiążesz i na przykład otwarcie drzwiczek załączy włącznik i co jakiś czas przy wybudzaniu będzie aktualizował stan o poczcie
Zamel Mew-01, Wemos D1 mini Pro + Ikea vindriktning + BME280, 3x - SonOff mini, 3x - SonOff Basic, 3xGosund SP111, SonOff S55, 2x GOSUND WB4

https://github.com/v33r005
AzzYL

veeroos wrote: Tue Apr 23, 2024 5:25 pm Uwaga zaktualizowałem link do repozytorium. Jest on w pierwszym poście. Wrzuciłem Gerbery zaktualizowane i program pod nową płytkę. PCB jest pod inny typ gniazda, jest pod gniazdo z wąsami do wlutowania w PCB nie tak jak wcześniej gniazdo z przewodami, wyprowadzony port pod 1wire i port na czujnik na przykład zalaniowy, lub kontaktron, ale tego portu raczej odradzam używać, bo nie do końca to działało jak bym chciał, znaczy się ten port pod dodatkowy sensor, bo 1wire działa 😉
Edit.
Jakby ktoś chciał program pod DS, albo AHT+DS to mogę taki wrzucić na GH ;)
Hej, podeślesz link do tych 'wąsów' pod akumulatorek do PCB ? Nie chciałbym zamówić czegoś w ciemno i później zamawiać jeszcze raz :D

Return to “Projekty użytkowników”