KPOP w supla-device
-
To zamiast tak kombinować, to dajcie możliwość wysyłania stringa dla kanału KPOP. Pomiar nie zawsze musi być liczbowy 

https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Tylko jeśli będzie wysyłany string (tekst) to w Cloud nie może być wtedy widocznych opcji przeliczania wartości.
Pamiętajcie, że cała SUPLA jest projektowana dla zwykłych użytkowników, a nie dla Geeków z tego Forum
Pamiętajcie, że cała SUPLA jest projektowana dla zwykłych użytkowników, a nie dla Geeków z tego Forum

Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
@klew jeżeli to nie problem to proszę dodaj w Supla::Channel możliwość odczytania jednostki kanału. Dzięki 

-
Cytując klew: "Ale to jest Kanał Pomiarowy a nie kanał ogólnego przeznaczenia"krycha88 wrote: Sun Mar 10, 2024 10:32 am To zamiast tak kombinować, to dajcie możliwość wysyłania stringa dla kanału KPOP. Pomiar nie zawsze musi być liczbowy![]()

-
Myślę, że znalazłby się prosty sposób na to, bez tworzenia kolejnego kanału KTOPRobert Błaszczak wrote: Sun Mar 10, 2024 10:49 am Tylko jeśli będzie wysyłany string (tekst) to w Cloud nie może być wtedy widocznych opcji przeliczania wartości.

Ale pamiętaj, że dzięki nim to właśnie zwykły użytkownik jest zadowolony bo jego wysiłek to wpisanie kilku wymaganych danych bez uczenia się c++Robert Błaszczak wrote: Sun Mar 10, 2024 10:49 am Pamiętajcie, że cała SUPLA jest projektowana dla zwykłych użytkowników, a nie dla Geeków z tego Forum![]()

-
Ja to testowo wykorzystałem do wyświetlania aktualnie naruszonych czujek z alarmu. Różnica 2-3 sekund między naruszeniem a tekstem z nazwą czujnika na wyświetlaczu do zaakceptowania. Reasumując jakby coś takiego dali to można by wszystko i wszędzie wyświetlić i nie było by problemu z historią, bo jej poprostu by nie było.
Last edited by Duch__ on Sun Mar 10, 2024 11:04 am, edited 1 time in total.
-
Też tak uważam, ale to nie ja projektuję ten system. Zresztą wydaje mi się, że na obecną chwilę, nawet dołożenie takiego kanału (KTOP) nie powinno być jakimś problemem.krycha88 wrote: Sun Mar 10, 2024 10:57 amMyślę, że znalazłby się prosty sposób na to, bez tworzenia kolejnego kanału KTOPRobert Błaszczak wrote: Sun Mar 10, 2024 10:49 am Tylko jeśli będzie wysyłany string (tekst) to w Cloud nie może być wtedy widocznych opcji przeliczania wartości.![]()
Ale to przede wszystkim jest w tym Twoja zasługa.krycha88 wrote: Sun Mar 10, 2024 10:57 amAle pamiętaj, że dzięki nim to właśnie zwykły użytkownik jest zadowolony bo jego wysiłek to wpisanie kilku wymaganych danych bez uczenia się c++Robert Błaszczak wrote: Sun Mar 10, 2024 10:49 am Pamiętajcie, że cała SUPLA jest projektowana dla zwykłych użytkowników, a nie dla Geeków z tego Forum![]()
![]()
Jednak przypuszczam, że utworzenie tych kanałów zapewne jest powiązane z projektowaniem nowych urządzeń komercyjnych, a nie tylko DIY.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Trzeba by tą zmienną co zapisuje do flasha potraktować srubokrętem i już można by tekst walić bez liku. 

-
Oj nie bądź taki pewien. Zaraz się znajdą użytkownicy, którzy będą chcieli wiedzieć, w której sekundzie 10 kwietnia 2023 roku czujka została naruszona.Duch__ wrote: Sun Mar 10, 2024 11:03 am Ja to testowo wykorzystałem do wyświetlania aktualnie naruszonych czujek z alarmu. Różnica 2-3 sekund między naruszeniem a tekstem z nazwą czujnika na wyświetlaczu do zaakceptowania. Reasumując jakby coś takiego dali to można by wszystko i wszędzie wyświetlić i nie było by problemu z historią, bo jej poprostu by nie było.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.