KPOP w supla-device

krycha88

To zamiast tak kombinować, to dajcie możliwość wysyłania stringa dla kanału KPOP. Pomiar nie zawsze musi być liczbowy ;)
https://gui-generic-builder.supla.io/
Robert Błaszczak

Tylko jeśli będzie wysyłany string (tekst) to w Cloud nie może być wtedy widocznych opcji przeliczania wartości.

Pamiętajcie, że cała SUPLA jest projektowana dla zwykłych użytkowników, a nie dla Geeków z tego Forum :mrgreen:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
krycha88

@klew jeżeli to nie problem to proszę dodaj w Supla::Channel możliwość odczytania jednostki kanału. Dzięki :)
rafalekkalwak@wp.pl

krycha88 wrote: Sun Mar 10, 2024 10:32 am To zamiast tak kombinować, to dajcie możliwość wysyłania stringa dla kanału KPOP. Pomiar nie zawsze musi być liczbowy ;)
Cytując klew: "Ale to jest Kanał Pomiarowy a nie kanał ogólnego przeznaczenia" :roll:
krycha88

Robert Błaszczak wrote: Sun Mar 10, 2024 10:49 am Tylko jeśli będzie wysyłany string (tekst) to w Cloud nie może być wtedy widocznych opcji przeliczania wartości.
Myślę, że znalazłby się prosty sposób na to, bez tworzenia kolejnego kanału KTOP ;)
Robert Błaszczak wrote: Sun Mar 10, 2024 10:49 am Pamiętajcie, że cała SUPLA jest projektowana dla zwykłych użytkowników, a nie dla Geeków z tego Forum :mrgreen:
Ale pamiętaj, że dzięki nim to właśnie zwykły użytkownik jest zadowolony bo jego wysiłek to wpisanie kilku wymaganych danych bez uczenia się c++ :)
Duch__

Ja to testowo wykorzystałem do wyświetlania aktualnie naruszonych czujek z alarmu. Różnica 2-3 sekund między naruszeniem a tekstem z nazwą czujnika na wyświetlaczu do zaakceptowania. Reasumując jakby coś takiego dali to można by wszystko i wszędzie wyświetlić i nie było by problemu z historią, bo jej poprostu by nie było.
Last edited by Duch__ on Sun Mar 10, 2024 11:04 am, edited 1 time in total.
Robert Błaszczak

krycha88 wrote: Sun Mar 10, 2024 10:57 am
Robert Błaszczak wrote: Sun Mar 10, 2024 10:49 am Tylko jeśli będzie wysyłany string (tekst) to w Cloud nie może być wtedy widocznych opcji przeliczania wartości.
Myślę, że znalazłby się prosty sposób na to, bez tworzenia kolejnego kanału KTOP ;)
Też tak uważam, ale to nie ja projektuję ten system. Zresztą wydaje mi się, że na obecną chwilę, nawet dołożenie takiego kanału (KTOP) nie powinno być jakimś problemem.
krycha88 wrote: Sun Mar 10, 2024 10:57 am
Robert Błaszczak wrote: Sun Mar 10, 2024 10:49 am Pamiętajcie, że cała SUPLA jest projektowana dla zwykłych użytkowników, a nie dla Geeków z tego Forum :mrgreen:
Ale pamiętaj, że dzięki nim to właśnie zwykły użytkownik jest zadowolony bo jego wysiłek to wpisanie kilku wymaganych danych bez uczenia się c++ :)
Ale to przede wszystkim jest w tym Twoja zasługa.
Jednak przypuszczam, że utworzenie tych kanałów zapewne jest powiązane z projektowaniem nowych urządzeń komercyjnych, a nie tylko DIY.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Duch__

Trzeba by tą zmienną co zapisuje do flasha potraktować srubokrętem i już można by tekst walić bez liku. :D
Robert Błaszczak

Duch__ wrote: Sun Mar 10, 2024 11:03 am Ja to testowo wykorzystałem do wyświetlania aktualnie naruszonych czujek z alarmu. Różnica 2-3 sekund między naruszeniem a tekstem z nazwą czujnika na wyświetlaczu do zaakceptowania. Reasumując jakby coś takiego dali to można by wszystko i wszędzie wyświetlić i nie było by problemu z historią, bo jej poprostu by nie było.
Oj nie bądź taki pewien. Zaraz się znajdą użytkownicy, którzy będą chcieli wiedzieć, w której sekundzie 10 kwietnia 2023 roku czujka została naruszona.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Duch__

IMG_20240310_122945.jpg
To mam w formie odczytu w kpop ;)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “supla-dev”