Jaką masz wersję softu na SRW?
SRW-01 - po zmknięciu rolety wyłacza się :(
-
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
-
SOFT 2.8.58
muszę tak samo wyłączyć i włączyć zasilanie,
w aplikacji na czerwono ,ruter mam kilka metrów od rolety, czujki także w garażu i przy bramie dość daleko - działają normalnie sparowane do tego samego rutera, chociaż żeby działały przycisk jak na aplikacji brak możliwości , ale ani tu i tu zero reakcji
muszę tak samo wyłączyć i włączyć zasilanie,
w aplikacji na czerwono ,ruter mam kilka metrów od rolety, czujki także w garażu i przy bramie dość daleko - działają normalnie sparowane do tego samego rutera, chociaż żeby działały przycisk jak na aplikacji brak możliwości , ale ani tu i tu zero reakcji
-
Jaką siłę sygnału widzisz w aplikacji ?
Co sygnalizuje dioda w SRW ?
Co sygnalizuje dioda w SRW ?
-
Jak miga dioda w takim przypadku ? Czy działają przycisku fizyczne ?
-
przyciski właśnie nie działają, chyba że tak jest że jak się nie łączy z ruterem to nic nie można robić nawet przyciskami,
ale to by było kiepsko i po co wtedy podłączanie do przycisków jeśli obsługa tylko smartfonem .
Diody nie widzę bo muszę dostać się do puszki jak następnym razem się zawiesi to wtedy zajrzę, mam nadzieje że te kilka razy to incydentalnie było.
ale to by było kiepsko i po co wtedy podłączanie do przycisków jeśli obsługa tylko smartfonem .
Diody nie widzę bo muszę dostać się do puszki jak następnym razem się zawiesi to wtedy zajrzę, mam nadzieje że te kilka razy to incydentalnie było.
-
Przyciski działają niezależnie od stanu połączenia z Wi-Fi, czy serwerem.MIROgn wrote: ↑Wed May 08, 2024 6:55 am przyciski właśnie nie działają, chyba że tak jest że jak się nie łączy z ruterem to nic nie można robić nawet przyciskami,
Jeśli nie reagowały, to znaczy, że coś tam się "zawiesiło". Jeśli by się problem powtórzył, to sprawdź tą diodę na obudowie i sprawdź też, czy będzie działał przycisk "config" na obudowie (przytrzymaj >5s aby wprwoadzić w tryb konfiguracyjny - dioda powinna zacząć szybko migać).
Jeśli nie będzie reagował, to pozostanie odesłanie urządzenia do @Mirosław F. - skontaktuj się wtedy z nim, aby odesłać urządzenie i otrzymać nowe, a tego delikwenta wzięlibyśmy na testy, aby znaleźć przyczynę tych problemów.
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
-
moje doświadczenie z kilkudziesięciu zainstalowanych SRW-01
w 3 przypadkach miałem podobne problemy - ZAWSZE pomogło rozmontowanie modułu i zmontowanie ponowne wszystkich kabelków.
Szukanie który jest luźny nie specjalnie pomagało....
nie wykluczam uszkodzenia modułu rzecz jasna... ale do jednego SRW podchodziłem ze 3 razy, poprawiając pojedyncze kabelki które wydawały mi się podejrzane...a po całkowitym rozmontowaniu i zmontowaniu działa nadal
w 3 przypadkach miałem podobne problemy - ZAWSZE pomogło rozmontowanie modułu i zmontowanie ponowne wszystkich kabelków.
Szukanie który jest luźny nie specjalnie pomagało....
nie wykluczam uszkodzenia modułu rzecz jasna... ale do jednego SRW podchodziłem ze 3 razy, poprawiając pojedyncze kabelki które wydawały mi się podejrzane...a po całkowitym rozmontowaniu i zmontowaniu działa nadal
11xSRW-01, 1x Sonoff mini schodowy, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, 1xSonoff Dual, czujnik poczty w skrzynce DIY, 1x Loratap roletowy (test trwa), 1x MiniTiger (test trwa), 1 x zawór wody BQ05 DIY