Dodawanie czujnika w miejsce uszkodzonego

User avatar
klew
Posts: 8708
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Pavcio wrote: Mon Feb 05, 2024 10:11 pm Nadal nic
Wersja softu: 23.12.02
Nadal mi nie odpisałeś, czy zrobiłeś to o co prosiłem tutaj:
viewtopic.php?p=173488#p173488

ani jakie były rezultaty tego testu.

Sprawdziłem to u siebie na THW. Soft 23.12.02.
1. Odłączyłem jednego DSa:
2024-02-06_12-38.png
Na zdjęciu widać "stary adres" DSa, oraz niepoprawką temperaturę
2. Zaznaczyłem "reset assignement" (1) i dałem zapisz (2):
2024-02-06_12-39.png
3. Po przeładowaniu strony mam jasny komunikat, że nie ma przypisanego DSa:
2024-02-06_12-39_1.png
4. Następnie podłączyłem DS ponownie (mógłbym tutaj wymienić na nowy, ale mam tylko jeden pod ręką), odświeżyłem stronę i widzę, że poprawnie się wykrył i czyta temperaturę:
2024-02-06_12-39_2.png
Zrób proszę te same kroki, czyli: odłącz DSa (nie podłączaj nowego), zresetuj przypisanie, zapisz i sprawdź czy jest tam napis "not assigned" zamiast adresu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
Pavcio
Posts: 15
Joined: Sat Feb 03, 2024 12:10 am

Post

Robiłem to wcześniej, ale nie zwróciłem uwagi na to czy adres się resetuje. Przed chwilą odłączyłem #2 ponownie
Screenshot_20240206_234753_Chrome.jpg
Zaznaczyłem reset
Screenshot_20240206_234828_Chrome.jpg
I wcisnąłem SAVE
Jak widać adres się nie zresetował i dlatego nie widzi nowego DSa
Tylko teraz pytanie dlaczego tak się dzieje
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pavcio
Posts: 15
Joined: Sat Feb 03, 2024 12:10 am

Post

A co ciekawe, adres jest inny niż ten, który był na pierwszym screenie przed kilkoma dniami
User avatar
klew
Posts: 8708
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Pavcio wrote: Tue Feb 06, 2024 11:11 pm A co ciekawe, adres jest inny niż ten, który był na pierwszym screenie przed kilkoma dniami
Wygląda jakby coś innego się tam wykrywało.
Spróbuj tak: odłącz wszystko, zresetuj przypisanie #2, zapisz. Powinno być tam pusto. Potem podłącz nowy termometr - powinien wskoczyć na #2. Następnie podłącz pozostałe termometry
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
Pavcio
Posts: 15
Joined: Sat Feb 03, 2024 12:10 am

Post

Tak też zrobiłem, niestety adres się nie wykasował
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pavcio
Posts: 15
Joined: Sat Feb 03, 2024 12:10 am

Post

Z ciekawości zresetowałem też #1 i adres się usunął
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pavcio
Posts: 15
Joined: Sat Feb 03, 2024 12:10 am

Post

I co ciekawe, gdy z powrotem podłączyłem ten #2, to pojawił się w aplikacji i działa 8-)
User avatar
klew
Posts: 8708
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Trochę nie rozumiem co tam się stało, ruszyło i wszystko jest ok?
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
Pavcio
Posts: 15
Joined: Sat Feb 03, 2024 12:10 am

Post

Sam się dziwię i nie lubię niewyjaśnionych sytuacji, ale wczoraj wszystko działa
User avatar
klew
Posts: 8708
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Pavcio wrote: Thu Feb 08, 2024 1:48 pm Sam się dziwię i nie lubię niewyjaśnionych sytuacji, ale wczoraj wszystko działa
A jakie masz teraz tam adresy?
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:

Return to “ZAMEL THW-01”