Wersja 24.02 - KLOP i KPOP

RomanG

Yepestis wrote: Fri Feb 16, 2024 4:52 pm U mnie zniknęło powiązanie włącznika z licznikiem prądu w Gosund SP111
Po zrestartowaniu apki ponownie brak pomiaru. Wraca po wyłączeniu i załączeniu gniazdka.
zzrr

Dla tych co jeszcze nie próbowali a chcieli by wiedzieć jak wygląda...
OKP.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pietras81

zzrr wrote: Fri Feb 16, 2024 10:21 pm Dla tych co jeszcze nie próbowali a chcieli by wiedzieć jak wygląda...

OKP.jpg
Widzę że nie jestem sam z tych co ciekawość zżerała. Wczoraj wczytałem przykład. Moje pytanie jak i w którym miejscu zmienić kod aby zamiast dczytu pamięci pojawił się inne dane np. Czujnika jakości powietrza z ikea które puki co mam na kanale temp.
https://pietras-81.aqi.eco/
klew

Pietras81 wrote: Sat Feb 17, 2024 7:13 am
zzrr wrote: Fri Feb 16, 2024 10:21 pm Dla tych co jeszcze nie próbowali a chcieli by wiedzieć jak wygląda...

OKP.jpg
Widzę że nie jestem sam z tych co ciekawość zżerała. Wczoraj wczytałem przykład. Moje pytanie jak i w którym miejscu zmienić kod aby zamiast dczytu pamięci pojawił się inne dane np. Czujnika jakości powietrza z ikea które puki co mam na kanale temp.
Możesz albo dodać klasę dziedziczącą po kpop i zrobić odczyt czujnika w klasie (analogicznie jak np czujnik bh1750 lub GpmEspFreeHeap.
Lub możesz w dowolny sposób w samym programie odczytać Twój czujnik i ustawić settterem wartość na kanale. Chyba w przykładzie GP_Measurement coś takiego było pokazane
Pietras81

klew wrote: Sat Feb 17, 2024 7:28 am
Pietras81 wrote: Sat Feb 17, 2024 7:13 am

OKP.jpg
Możesz albo dodać klasę dziedziczącą po kpop i zrobić odczyt czujnika w klasie (analogicznie jak np czujnik bh1750 lub GpmEspFreeHeap.
Lub możesz w dowolny sposób w samym programie odczytać Twój czujnik i ustawić settterem wartość na kanale. Chyba w przykładzie GP_Measurement coś takiego było pokazane
Dzięki za chęci ale mi to nie wiele mówi, poczekam jak krycha88 wrzuci i to do gui. Już nawet widziałem że pojawił się testowo kanał analogowy. Podsumowując kawał dobrej roboty.
zzrr

Pietras81 wrote: Sat Feb 17, 2024 9:12 am Dzięki za chęci ale mi to nie wiele mówi, poczekam jak krycha88 wrzuci i to do gui. Już nawet widziałem że pojawił się testowo kanał analogowy. Podsumowując kawał dobrej roboty.
klew miał na myśli tak naszym prostszym językiem mówiąc ;) że w przykładzie GP_Measurement można wartość przypisać poprzez
np. gpm->setValue(tempFromTermostat); tutaj to magiczne pojęcie setter wystąpiło chyba :) od razu w pętli Loop. W przykładzie GPM_EspFreeHeap w inny sposób jest zadeklarowany obiekt kanału i bezpośrednio np w loop tak bez zmian dodatkowych w kodzie wartości do kanału nie przypiszesz.
Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.
Lector

Jak u innych wygląda temat z historią powiadomień?
U mnie dwa z wczoraj są widoczne, a z dzisiaj żadnego.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
Pietras81

U mnie z dzis 3 się zapisały w historii ale chyba więcej nic się nie dzialo bo nie ma mnie w domu.
wojtas567

U mnie działają nawet ze zwykłego konta :)
Ale dodałbym usuń starsze niż 30 dni lub wybierz coś takiego.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Wojtek
klew

Gdy apka jest w tle, to tylko powiadomienia z beta się zapiszą.
Z pozostałych serwerów to zacznie działać po aktualizacji serwera

Return to “Android”