Wersja 24.02 - KLOP i KPOP

mipolansk

kurus wrote: Sat Feb 24, 2024 7:46 am Wersja 166 jest już ok 👍
Właśnie miałem pisać, że poprawka jest już dostępna :)
LukiSpajder

Jeśli nie mam nic podpięte pod wejście ADC . To mimo to powinno w aplikacji wyświetlić wartość która pokazuje w cloud . Bo u Mnie nic nie wyświetla tylko kreski .
klew

LukiSpajder wrote: Sun Feb 25, 2024 7:31 pm Jeśli nie mam nic podpięte pod wejście ADC . To mimo to powinno w aplikacji wyświetlić wartość która pokazuje w cloud . Bo u Mnie nic nie wyświetla tylko kreski .
Co się wyświetla w cloud? Pokaż screen
LukiSpajder

klew wrote: Sun Feb 25, 2024 7:52 pm
LukiSpajder wrote: Sun Feb 25, 2024 7:31 pm Jeśli nie mam nic podpięte pod wejście ADC . To mimo to powinno w aplikacji wyświetlić wartość która pokazuje w cloud . Bo u Mnie nic nie wyświetla tylko kreski .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

LukiSpajder wrote: Sun Feb 25, 2024 7:56 pm
klew wrote: Sun Feb 25, 2024 7:52 pm
Hm, a wyrzucisz te wszystkie korekty, jednostki, wartość dodaną?
Bo te "10 pająków" to tak naprawdę 0. Raczej ciężko mieć dokładnie 0 przy mnożniku 2, dodaniu 100 i to na pomiarze analogowym.
Masz dostęp do logów z urządzenia? Jeśli tak to pokaż co tam urządzenie wysyła
LukiSpajder

Nie mam nic podpięte pod wejście analogowe , jak usunę te wszystkie korekty to pokazuje zero. Dlatego było moje pytanie czy w takim układzie po wklepaniu jakiś wartości mimo tego że na kanale jest wartość 0 pokaże to co zostało dodane w korektach .
Czyli musi być jakiś pomiar ?
klew

LukiSpajder wrote: Sun Feb 25, 2024 8:11 pm Nie mam nic podpięte pod wejście analogowe , jak usunę te wszystkie korekty to pokazuje zero. Dlatego było moje pytanie czy w takim układzie po wklepaniu jakiś wartości mimo tego że na kanale jest wartość 0 pokaże to co zostało dodane w korektach .
Czyli musi być jakiś pomiar ?
Nie wiem co wysyła urządzenie.
Apka pokazuje --- więc powinno tam być wysyłane NaN - co oznacza brak pomiaru.
Ale cloud też powinien pokazać ---.
Także gdzieś tutaj jest chyba jakiś błąd do poprawy. Jutro sprawdzę
LukiSpajder

Oki , rozumie .
Wrzuciłem GG że potestować nowy kanał 😁, jeśli chodzi o logi z urządzenia to są wyłączone .
Jak coś to jutro wgram GG bez wyłączonych logów .
klew

LukiSpajder wrote: Sun Feb 25, 2024 8:37 pm Oki , rozumie .
Wrzuciłem GG że potestować nowy kanał 😁, jeśli chodzi o logi z urządzenia to są wyłączone .
Jak coś to jutro wgram GG bez wyłączonych logów .
Sprawdziłem to u siebie i Cloud niepoprawnie wyświetla "brak pomiaru" jako "0" zmiast "---". Będzie to poprawione.
mipolansk

Niebawem pojawi się mała aktualizacja wersji. Wzbogaci się ona o:
- Poprawioną pozycję chmurki w detalach kanałów KPOP, KLOP i temperatury. Zostanie ona wyświetlona powyżej punktu dotknięcia tak, aby przy klikaniu palec nie zasłaniał wartości.
- Nowy parametr w ustawieniach, który pozwoli kontrolować, czy w dolnych tabach (jak np na stronie głównej kanały, grupy i sceny) mają się wyświetlać labelki czy nie.
- W przypadku braku kanałów, grup lub scen zostanie wyświetlona informacja o pustej liście z przyciskiem kierującym w miejsce gdzie można takie dodać (dla kanałów będzie to przycisk dodaj urządzenie rozpoczynający proces dodawania urządzenia, dla grup i scen przycisk odsyłający do cloud)

Return to “iOS”