ROW2 sam się przelacza

Sterownik dwukanałowy
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4116
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Podłącz w miejsce stycznika żarówkę 230V, to będziesz miał pewność, że ROW pracuje poprawnie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
wojtas-222@wp.pl
Posts: 8
Joined: Sun Mar 06, 2022 4:41 pm

Post

Wyzwalacza na 1xprzelaczenie nie można wykasowac opis w zdjęciu. Wszystkie odnośniki są puste
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Mirosław F.
Posts: 1854
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:09 pm
Location: Pszczyna - ZAMEL

Post

wojtas-222@wp.pl wrote: Sun Feb 25, 2024 6:57 pm Kondensator ma być wpięty równolegle na cewkę czy szeregowo?
Równolegle.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
wojtas-222@wp.pl
Posts: 8
Joined: Sun Mar 06, 2022 4:41 pm

Post

Oprogramowanie zaktualizowane ustawienia sterowników poniżej. Oba tak samo ustawione. Z jednym sterownikiem nie ma problemów pracuje ok i wyłącza wszystko niezależnie. Natomiast drugi gdy ma załączone oba kanały i chcąc wyłączyć jeden to wyłącza oba. Zależność ta dzieje się tylko jak wyłączam odpowiednie wyjście dajmy na to 2. Wyłączając wyj 1 jest ok gaszę tylko to konkretne.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
wojtas-222@wp.pl
Posts: 8
Joined: Sun Mar 06, 2022 4:41 pm

Post

Po aktualizacji 1 sterownik ok. Natomiast drugi przy wyłączeniu 1 wyjścia niekiedy wyłącza oba
User avatar
klew
Posts: 8774
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

wojtas-222@wp.pl wrote: Fri Mar 29, 2024 9:15 pm Po aktualizacji 1 sterownik ok. Natomiast drugi przy wyłączeniu 1 wyjścia niekiedy wyłącza oba
Oba wejścia masz ustawione jako "motion sensor". One ustawiają stan przekaźnika przy starcie modułu na taki sam, jak jest na czujniku.
Zgaduję, że przy próbie wyłączenia kanału, z jakiegoś powodu resetuje się układ sterujący w ROW, a ustawienie wejść "motion sensor" powoduje, że po resecie oba przekaźniki się wyłączają.

Aby to sprawdzić, kliknij w apce na ikonkę (i) przy kanale ROW - tam jest "czas pracy" i "czas połączenia". Zobacz czy on się resetuje i zaczyna liczyć od zera po wystąpieniu tego objawu, że oba kanały się wyłączają przy wyłączeniu jednego.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:

Return to “ZAMEL ROW-02”