Testuj z Nami: Proste Sterowanie Bramą przez Supla 📱🚪
-
@SOYER masz 8 bram na chacie ?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Nie, ale dwa razy po osiem kanałów do sterowania oświetleniem na ogrodzie do zrobienia. Gdybym miał dwa takie 8 kanałowe urządzenia, to nie muszę nic przerabiać. Po prostu dostawiam, a istniejąca radiolinia będzie traktować suplę jak kolejnego pilota.
-
Podrzucam instrukcję.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
O to widzę, że w moich bramach ten sterownik by w ogóle nie zadziałał. Nie ma ich na liście a szkoda.
Bramę wjazdową napędza mi NICE MOVOO a garażową napęd HATO
Bramę wjazdową napędza mi NICE MOVOO a garażową napęd HATO
-
Witam, w piątkowy dzień. Jak tam idą testy. Jakieś problemy, jakieś sukcesy - dajcie znać.
No i i i ...
Wesołych i Zdrowych Świąt Wielkanocnych
No i i i ...
-
Ja walczyłem wczoraj chwile i za żadne skarby nie mogę doprogramować urządzenia do elmesa, próbowałem wszystkimi 3 sposobamisuplainowator wrote: ↑Fri Mar 29, 2024 11:01 am Witam, w piątkowy dzień. Jak tam idą testy. Jakieś problemy, jakieś sukcesy - dajcie znać.
No i i i ...
Urządzenie bez problemu dodało się do CLOUDA.
Dalsze testy dopiero po 25 kwietnia jak wrócę do domu, mam jeszcze do przetestowania Nice i mHouse
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Już po pierwszych (świątecznych) testach.
Urządzenie do clouda dodało się bez problemów, pokazało 3 bramy,
Pilot z bramy garażowej skopiował się bez problemu (kod zmienny prosty).
Pilot z bramy wjazdowej (na 99% kod zmienny złożony) miał trochę problemów, tzn. niby się kopiował, ale działał tylko raz.
Problem rozwiązałem, ale sposób jakiego użyłem wymagał dostępu do centralki i programatora.
Pozytywy:
- działa bardzo dobrze z Suplą (aplikacją),
- można przypisać 3 urządzenia (bramy).
Negatywy:
- zasięg jest o wiele mniejszy niż w oryginalnych pilotach (aby łapało dwie bramy musiałem pokombinować z umiejscowieniem urządzenia),
- sposób kodowania na początku trochę zawiły (jak się opanuje, to idzie bez problemów),
- obudowa mogłaby być jakaś dedykowana, np. z ładnym logo Supli (ale rozumiem, że są to egzemplarze testowe).
Reasumując:
- działa, jak zakładano.
W przyszłym tygodniu w innej lokalizacji mam zamiar zaprogramować urządzenie do sterowania roletami zewnętrznymi. Dam znać czy się udało i jak to działa.
Urządzenie do clouda dodało się bez problemów, pokazało 3 bramy,
Pilot z bramy garażowej skopiował się bez problemu (kod zmienny prosty).
Pilot z bramy wjazdowej (na 99% kod zmienny złożony) miał trochę problemów, tzn. niby się kopiował, ale działał tylko raz.
Problem rozwiązałem, ale sposób jakiego użyłem wymagał dostępu do centralki i programatora.
Pozytywy:
- działa bardzo dobrze z Suplą (aplikacją),
- można przypisać 3 urządzenia (bramy).
Negatywy:
- zasięg jest o wiele mniejszy niż w oryginalnych pilotach (aby łapało dwie bramy musiałem pokombinować z umiejscowieniem urządzenia),
- sposób kodowania na początku trochę zawiły (jak się opanuje, to idzie bez problemów),
- obudowa mogłaby być jakaś dedykowana, np. z ładnym logo Supli (ale rozumiem, że są to egzemplarze testowe).
Reasumując:
- działa, jak zakładano.
W przyszłym tygodniu w innej lokalizacji mam zamiar zaprogramować urządzenie do sterowania roletami zewnętrznymi. Dam znać czy się udało i jak to działa.
Nec Hercules contra plures!
-
Dziś próba z pilotem Wiśniowski.
Po naciśnięciu przycisku na pilocie z bramy na bramce która jest w trybie nauczania zapala się na stałe czerwony led i nie zmienia się na niebieski. Po czasie bramka wychodzi z trybu nauczania.
W piątek testy z innymi pilotami.
Po naciśnięciu przycisku na pilocie z bramy na bramce która jest w trybie nauczania zapala się na stałe czerwony led i nie zmienia się na niebieski. Po czasie bramka wychodzi z trybu nauczania.
W piątek testy z innymi pilotami.
-
Teraz zrobiłem szybki test. Napęd bramy uchylnej NICE. Kod chyba zmienny prosty, bo taka procedura kopiowania zadziałała. Wszystko ok, dodawanie urządzenia, webinterface, bez problemu skopiowało pilota za pierwszą próbą, działa.
Pytanie, kiedy to można kupić, ile kosztuje i najważniejsze pytanie, kiedy wersja z możliwością wyboru kanału włącznik zasilania/oświetlenia, wersja 10 kanałowa(4 pojedyncze przyciski, 6 podwójnych: 2x poziomo, 2 pionowo, 2 po skosie).
Pytanie, kiedy to można kupić, ile kosztuje i najważniejsze pytanie, kiedy wersja z możliwością wyboru kanału włącznik zasilania/oświetlenia, wersja 10 kanałowa(4 pojedyncze przyciski, 6 podwójnych: 2x poziomo, 2 pionowo, 2 po skosie).
-
Hej. I jak wyniki testów? Udało się zaprogramować? Co myślicie o tym rozwiązaniu? Myślicie, że warto rozwijać ten projekt? Każda opinia jest dla mnie bardzo ważna.
Gdyby ktoś był chętny zakupić urządzenie w przystępnej cenie to zapraszam na PW.
Gdyby ktoś był chętny zakupić urządzenie w przystępnej cenie to zapraszam na PW.