Testuj z Nami: Proste Sterowanie Bramą przez Supla 📱🚪

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
User avatar
Zibi_007
Posts: 88
Joined: Tue Oct 31, 2023 10:06 pm

Post

Zaprogramowałem rolety zewnętrzne. Zwykły kod, więc nie było problemu. Działają, tak jak powinny, natomiast pojawił się znowu problem z zasięgiem. Tam, gdzie oryginalny pilot (wielokanałowy) obsługuje 3 rolety, ten łapie tylko jedną. Ciężko znaleźć takie miejsce, aby działało na wszystkie. Niemniej działa i robi to, co ma. Supla obsługuje wszystko prawidłowo. Przez tydzień nie zaliczyło ani jednej "zwiechy".
Nec Hercules contra plures!
suplainowator
Posts: 16
Joined: Sat Feb 17, 2024 11:55 am

Post

Zibi_007 wrote: Mon Apr 15, 2024 7:26 pm Zaprogramowałem rolety zewnętrzne. Zwykły kod, więc nie było problemu. Działają, tak jak powinny, natomiast pojawił się znowu problem z zasięgiem. Tam, gdzie oryginalny pilot (wielokanałowy) obsługuje 3 rolety, ten łapie tylko jedną. Ciężko znaleźć takie miejsce, aby działało na wszystkie. Niemniej działa i robi to, co ma. Supla obsługuje wszystko prawidłowo. Przez tydzień nie zaliczyło ani jednej "zwiechy".
Musimy popracować nad zwiększeniem zasięgu. Nie mniej jednak cieszę się, że jednak są pozytywne opinie.
MMarcin
Posts: 135
Joined: Fri Sep 08, 2017 6:38 am

Post

Pilot z gniazdem CLARUS bez problemu został przyjęty przez bramkę.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
LukTur55
Posts: 1
Joined: Mon Apr 22, 2024 8:03 pm

Post

O królowie moi, z nieba mi spadliście. Ile ja sie takiego urzadzenia naszukałem na wszelakich chińskich stronach. Gdzie mogę to kupić???
suplainowator
Posts: 16
Joined: Sat Feb 17, 2024 11:55 am

Post

LukTur55 wrote: Mon Apr 22, 2024 8:08 pm O królowie moi, z nieba mi spadliście. Ile ja sie takiego urzadzenia naszukałem na wszelakich chińskich stronach. Gdzie mogę to kupić???
Zapraszam na priv.
robertklepacki94
Posts: 990
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

@suplainowator obudowa ma na dole zaślepiony ogonek, może by warto było pomyśleć nad wyciągnięciem przynajmniej jednej krańcówki na kanał ? Dalej nie trzeba będzie ingerować i automatykę bramy a kto chce będzie mógł zamontować zewnętrzne kontaktrony ;)
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
fikaz
Posts: 9
Joined: Thu Apr 18, 2024 1:10 pm

Post

Nie mogę dodać urządzenia. Próbowałem ręcznie też się nie udało i przestała szybko mrugać zielona dioda. Jednak urządzenie się nie pokazało w aplikacji. Jak załączyć jeszcze raz tryb konfiguracji ?
User avatar
klew
Posts: 8643
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

fikaz wrote: Fri May 10, 2024 3:34 pm Nie mogę dodać urządzenia. Próbowałem ręcznie też się nie udało i przestała szybko mrugać zielona dioda. Jednak urządzenie się nie pokazało w aplikacji. Jak załączyć jeszcze raz tryb konfiguracji ?
Przytrzymaj przycisk konfiguracyjny>5s.
Tylko nie pamiętam który przycisk to był z tych 4. W instrukcji powinno być napisane
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
fikaz
Posts: 9
Joined: Thu Apr 18, 2024 1:10 pm

Post

Przytrzymaj przycisk konfiguracyjny>5s.
Tylko nie pamiętam który przycisk to był z tych 4. W instrukcji powinno być napisane
[/quote]
Dzięki
W instrukcji nie było ale czwarty jak przytrzymałem to załączył się tryb konfiguracji. Mam jednak jeszcze jeden problem z połączeniem wtyczki z ruterem. W domu mam dwa rutery (tenda i huawei) i nie mogę połączyć wtyczki do kopiowania . Wcześniej nie mogłem połączyć z ruterem tenda zamela SBW-02 , z huawei się jednak udało.
Wtyczkę do kopiowania połączyłem tylko jak postawiłem hotspota na sowim telefonie bo z żadnym ruterem nie chce się łączyć . Czy jest jakiś sposób na mój problem?
fikaz
Posts: 9
Joined: Thu Apr 18, 2024 1:10 pm

Post

Udało się połączyć z ruterem huawei.

Return to “Pomysły i koncepcje”