Aktualizacja GUI Generic

kurus

krycha88 wrote: Thu Sep 05, 2024 6:43 pm
kurus wrote: Thu Sep 05, 2024 6:22 pm A czy sama kwestia rozjaściania i ściemniania z aplikacji, a z przycisku to jakieś różne ustawienia? Bo z przycisku nie jest tak płynne jak z aplikacji, a wydaje mi się że działało płynniej.
To chyba kwestia ustawień, zobacz wersję 7.18.21
Krycha jesteś WIELKI teraz jest bajka bardzo płynnie, dziękuję za poprawki ;)
Pietras81

Hej. Krycha88 jak miałbyś chwilę zerknąć czy coś się wydarzyło. Wczoraj kolega z forum pisał że ESP32s2 nie rozgłasza sieci po wgraniu softu online. Miałem akurat moduł więc sprawdziłem jak to wygląda u mnie, soft tylko przycisk i przekaźnik wgrał się bez problemu ale nie rozgłaszał sieci. Wyczyściłem soft wgrałem za pomocą Arduino Flash mode na QIO a partition scheme na Minimal Spiffs, następnie projekt wifi - WiFIClientBasic, potem dograłem za pomocą Flash Download Tool wygenerowaną czesc binarki i działa. Więc obstawiam że to nie problem esp ale mogę się mylić.
https://pietras-81.aqi.eco/
krycha88

Pietras81 wrote: Fri Sep 06, 2024 7:07 am Hej. Krycha88 jak miałbyś chwilę zerknąć czy coś się wydarzyło. Wczoraj kolega z forum pisał że ESP32s2 nie rozgłasza sieci po wgraniu softu online. Miałem akurat moduł więc sprawdziłem jak to wygląda u mnie, soft tylko przycisk i przekaźnik wgrał się bez problemu ale nie rozgłaszał sieci. Wyczyściłem soft wgrałem za pomocą Arduino Flash mode na QIO a partition scheme na Minimal Spiffs, następnie projekt wifi - WiFIClientBasic, potem dograłem za pomocą Flash Download Tool wygenerowaną czesc binarki i działa. Więc obstawiam że to nie problem esp ale mogę się mylić.
Problem buildera i prawdopodobne błędnych parametrów kompilacji. Ja nic tu nie zrobię.
https://gui-generic-builder.supla.io/
kurus

@krycha88

W czym problem?
Klikam sprawdź aktualizację i jest komunikat ze nowa wersja będzie wygenerowana i sprawdź za 5min, więc sprawdzam po tym czasie i jest ten błąd..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan

A przez stronę buildera?
YoMan

YoMan wrote: Fri Sep 13, 2024 6:56 pm A przez stronę buildera?
Nie próbowałem, bo nie chce uwalić modułu, bo nie mam czasu teraz go stawiać na nowo, więc nie ruszam dalej jak działa. Jest to esp32s2 na esp8266 aktualizacje idą ok. Dwa dni temu robiłem aktualizacje innego esp32s2 i poszło gładko.
YoMan

Przez stronę tylko wygenerujesz, nic nie zepsujesz. A pojawia się komunikaty o błędach prawdopodobnie. Przez automat który robisz możesz uwalic moduł a nie przez stronę na pc
YoMan

Wczoraj u mnie wywalało na pushover
Pozdrawiam
Wojtek
Lector

U mnie automatyczna aktualizacja nie idzie dla cc1102 tak samo jak generowanie firmware.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
YoMan

Prosty soft na esp8266 jeden przycisk i jeden przekaźnik wczoraj rano poszedł bez problemu przez jsona
YoMan

Return to “GUI Generic”