Krycha będziesz coś działał w tym temacie? Trochę mi zależy na czasie, ale też rozumiem że, robisz to po godzinach. Sprawdzę jeszcze dziś czy na esp8266 ruszy
Aktualizacja GUI Generic
-
-
Aktualnie nie mam czasu. A próbowałeś nie dodawać AT?
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
ok wygenerowałem soft tylko z dimmerem i przyciskiem, bo zaznaczając dimmer przycisk się dodaje z automaru i nie idzie usunąć, wyzwalacz akcji odznaczyłem, ustawiłem na początak sam dimmer, w opcja dimmera jest normalnie numer przycisku, ja nie konfigurując przycisku nie mogłem go wybrać, restart i moduł wstał z dimmerem bez przcisku, więc jest sukces, następnie przypisałem gpio do przycisku i moduł sie wysypuje, więc tutaj jest problem ewidentnie.
-
dodałem przycisk z AT później tylko dimmer zrestartowałem moduł i wszystko się poprawnie zarejestrowało. Więc nie wiem co robisz innego, że u Ciebie nie działa.kurus wrote: Thu Apr 11, 2024 7:02 pm ok wygenerowałem soft tylko z dimmerem i przyciskiem, bo zaznaczając dimmer przycisk się dodaje z automaru i nie idzie usunąć, wyzwalacz akcji odznaczyłem, ustawiłem na początak sam dimmer, w opcja dimmera jest normalnie numer przycisku, ja nie konfigurując przycisku nie mogłem go wybrać, restart i moduł wstał z dimmerem bez przcisku, więc jest sukces, następnie przypisałem gpio do przycisku i moduł sie wysypuje, więc tutaj jest problem ewidentnie.
-
Ale to na esp32? Próbowałem kilkanaście razy i zawsze mi wywalało moduł… sprawdzę raz jeszcze..krycha88 wrote: Fri Apr 12, 2024 5:15 amdodałem przycisk z AT później tylko dimmer zrestartowałem moduł i wszystko się poprawnie zarejestrowało. Więc nie wiem co robisz innego, że u Ciebie nie działa.kurus wrote: Thu Apr 11, 2024 7:02 pm ok wygenerowałem soft tylko z dimmerem i przyciskiem, bo zaznaczając dimmer przycisk się dodaje z automaru i nie idzie usunąć, wyzwalacz akcji odznaczyłem, ustawiłem na początak sam dimmer, w opcja dimmera jest normalnie numer przycisku, ja nie konfigurując przycisku nie mogłem go wybrać, restart i moduł wstał z dimmerem bez przcisku, więc jest sukces, następnie przypisałem gpio do przycisku i moduł sie wysypuje, więc tutaj jest problem ewidentnie.
-
Sprawdzałem na esp8266kurus wrote: Fri Apr 12, 2024 2:59 pmAle to na esp32? Próbowałem kilkanaście razy i zawsze mi wywalało moduł… sprawdzę raz jeszcze..krycha88 wrote: Fri Apr 12, 2024 5:15 amdodałem przycisk z AT później tylko dimmer zrestartowałem moduł i wszystko się poprawnie zarejestrowało. Więc nie wiem co robisz innego, że u Ciebie nie działa.kurus wrote: Thu Apr 11, 2024 7:02 pm ok wygenerowałem soft tylko z dimmerem i przyciskiem, bo zaznaczając dimmer przycisk się dodaje z automaru i nie idzie usunąć, wyzwalacz akcji odznaczyłem, ustawiłem na początak sam dimmer, w opcja dimmera jest normalnie numer przycisku, ja nie konfigurując przycisku nie mogłem go wybrać, restart i moduł wstał z dimmerem bez przcisku, więc jest sukces, następnie przypisałem gpio do przycisku i moduł sie wysypuje, więc tutaj jest problem ewidentnie.
-
ok, juz wiem w czym problem.. ustaw sobie przy pierwszej rejestracji modułu jeden przycisk i 3 dimmery bo tyle potrzebuje, w konfiguracji dimmerów dla każdego ustaw przycisk nr1 zapisz i restart i moduł sie wysypie, mając jeden przycisk i jeden dimmer jest ok.krycha88 wrote: Fri Apr 12, 2024 4:54 pmSprawdzałem na esp8266kurus wrote: Fri Apr 12, 2024 2:59 pmAle to na esp32? Próbowałem kilkanaście razy i zawsze mi wywalało moduł… sprawdzę raz jeszcze..krycha88 wrote: Fri Apr 12, 2024 5:15 am
dodałem przycisk z AT później tylko dimmer zrestartowałem moduł i wszystko się poprawnie zarejestrowało. Więc nie wiem co robisz innego, że u Ciebie nie działa.
Postaw na nowo moduł ale przy pierwszej rejestracji dodaj 3 przyciski i 3 dimmery i dla każdego przypisz kolejno przyciski 1, 2, 3 zapisz i restart i bedzie ok, następnie zmień w konfiguracji dimmerów sterowanie dla każdego z przycisku nr1 i zapisz i restart i jest ok. Mi zależało na tym aby przyciskiem jednym sterować wszystkie dimmery. Wniosek taki że jak podczas pierwszej konfiguracji przypiszesz ten sam przycisk nawet do dwóch dimmerów to sie wysypie, jesli przypiszesz inne przyciski zrobisz restart i później zmienisz na ten sam przycisk nie wysypuje się moduł
-
Próbowałem to powtórzyć i nadal wg mnie wszystko działa poprawnie ale nadal sprawdzam to na ESP8266. Musisz podesłać jakieś logi.kurus wrote: Fri Apr 12, 2024 5:53 pm ok, juz wiem w czym problem.. ustaw sobie przy pierwszej rejestracji modułu jeden przycisk i 3 dimmery bo tyle potrzebuje, w konfiguracji dimmerów dla każdego ustaw przycisk nr1 zapisz i restart i moduł sie wysypie, mając jeden przycisk i jeden dimmer jest ok.
Postaw na nowo moduł ale przy pierwszej rejestracji dodaj 3 przyciski i 3 dimmery i dla każdego przypisz kolejno przyciski 1, 2, 3 zapisz i restart i bedzie ok, następnie zmień w konfiguracji dimmerów sterowanie dla każdego z przycisku nr1 i zapisz i restart i jest ok. Mi zależało na tym aby przyciskiem jednym sterować wszystkie dimmery. Wniosek taki że jak podczas pierwszej konfiguracji przypiszesz ten sam przycisk nawet do dwóch dimmerów to sie wysypie, jesli przypiszesz inne przyciski zrobisz restart i później zmienisz na ten sam przycisk nie wysypuje się moduł
-
Ten błąd dotyczy stosu (przepełnienie, albo coś pisze po pamięci).
Esp32 ma inny system oraz wątki, dla których jest osobno rezerwowana pamięć na stos. Działa to zupełnie inaczej i na esp8266, albo nawet na innym board esp32 może też być inny rezultat
Esp32 ma inny system oraz wątki, dla których jest osobno rezerwowana pamięć na stos. Działa to zupełnie inaczej i na esp8266, albo nawet na innym board esp32 może też być inny rezultat
-
Chyba poprawiłem, jak możesz to zobacz czy teraz jest dobrze.kurus wrote: Fri Apr 12, 2024 5:53 pm ok, juz wiem w czym problem.. ustaw sobie przy pierwszej rejestracji modułu jeden przycisk i 3 dimmery bo tyle potrzebuje, w konfiguracji dimmerów dla każdego ustaw przycisk nr1 zapisz i restart i moduł sie wysypie, mając jeden przycisk i jeden dimmer jest ok.