Aktualizacja GUI Generic

kurus
Posts: 1079
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

krycha88 wrote: Wed Apr 17, 2024 11:27 am
kurus wrote: Fri Apr 12, 2024 5:53 pm ok, juz wiem w czym problem.. ustaw sobie przy pierwszej rejestracji modułu jeden przycisk i 3 dimmery bo tyle potrzebuje, w konfiguracji dimmerów dla każdego ustaw przycisk nr1 zapisz i restart i moduł sie wysypie, mając jeden przycisk i jeden dimmer jest ok.
Postaw na nowo moduł ale przy pierwszej rejestracji dodaj 3 przyciski i 3 dimmery i dla każdego przypisz kolejno przyciski 1, 2, 3 zapisz i restart i bedzie ok, następnie zmień w konfiguracji dimmerów sterowanie dla każdego z przycisku nr1 i zapisz i restart i jest ok. Mi zależało na tym aby przyciskiem jednym sterować wszystkie dimmery. Wniosek taki że jak podczas pierwszej konfiguracji przypiszesz ten sam przycisk nawet do dwóch dimmerów to sie wysypie, jesli przypiszesz inne przyciski zrobisz restart i później zmienisz na ten sam przycisk nie wysypuje się moduł
Chyba poprawiłem, jak możesz to zobacz czy teraz jest dobrze.
Chciałem właśnie sprawdzić ale jest błąd na stronie gui:
Błąd po stronie serwera. Generowanie chwilowo niemożliwe.
[error]
{}
Zobaczę później albo jutro
kurus
Posts: 1079
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

krycha88 wrote: Wed Apr 17, 2024 11:27 am
kurus wrote: Fri Apr 12, 2024 5:53 pm ok, juz wiem w czym problem.. ustaw sobie przy pierwszej rejestracji modułu jeden przycisk i 3 dimmery bo tyle potrzebuje, w konfiguracji dimmerów dla każdego ustaw przycisk nr1 zapisz i restart i moduł sie wysypie, mając jeden przycisk i jeden dimmer jest ok.
Postaw na nowo moduł ale przy pierwszej rejestracji dodaj 3 przyciski i 3 dimmery i dla każdego przypisz kolejno przyciski 1, 2, 3 zapisz i restart i bedzie ok, następnie zmień w konfiguracji dimmerów sterowanie dla każdego z przycisku nr1 i zapisz i restart i jest ok. Mi zależało na tym aby przyciskiem jednym sterować wszystkie dimmery. Wniosek taki że jak podczas pierwszej konfiguracji przypiszesz ten sam przycisk nawet do dwóch dimmerów to sie wysypie, jesli przypiszesz inne przyciski zrobisz restart i później zmienisz na ten sam przycisk nie wysypuje się moduł
Chyba poprawiłem, jak możesz to zobacz czy teraz jest dobrze.
OK poszło i teraz działa bez problemu na esp32, 1 przycisk dla 3 dimmerów restart i elegancko się rejestruje, bardzo dobra robota :)


Przy okazji mała literówka:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
wojtas567
Posts: 2216
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Post

Podpiąłem AHT15 i też ładnie pracują wiec to zero może też podmienić na X ? :)
Pozdrawiam
Wojtek

Return to “GUI Generic”