krycha88 wrote: Wed Apr 17, 2024 11:27 am
kurus wrote: Fri Apr 12, 2024 5:53 pm
ok, juz wiem w czym problem.. ustaw sobie przy pierwszej rejestracji modułu jeden przycisk i 3 dimmery bo tyle potrzebuje, w konfiguracji dimmerów dla każdego ustaw przycisk nr1 zapisz i restart i moduł sie wysypie, mając jeden przycisk i jeden dimmer jest ok.
Postaw na nowo moduł ale przy pierwszej rejestracji dodaj 3 przyciski i 3 dimmery i dla każdego przypisz kolejno przyciski 1, 2, 3 zapisz i restart i bedzie ok, następnie zmień w konfiguracji dimmerów sterowanie dla każdego z przycisku nr1 i zapisz i restart i jest ok. Mi zależało na tym aby przyciskiem jednym sterować wszystkie dimmery. Wniosek taki że jak podczas pierwszej konfiguracji przypiszesz ten sam przycisk nawet do dwóch dimmerów to sie wysypie, jesli przypiszesz inne przyciski zrobisz restart i później zmienisz na ten sam przycisk nie wysypuje się moduł
Chyba poprawiłem, jak możesz to zobacz czy teraz jest dobrze.
Wracając do tematu, ogólnie wszystko działa pięknie, od ostatniej poprawki, ale zauważyłem jedną anomalię.
Sterując jednym przyciskiem kilka dimmerow 2, 3 czy więcej mając włączony np 1, a 2 wyłączone, chcąc wyłączyć ten jeden przyciskiem to on się wyłącza, a te dwa co były wyłączone się włączają i tak na zmianę więc nie da ich się wyłączyć wtedy z przycisku. Dałoby radę to zmienić? W mslw to właśnie tak działa że, mając włączony nawet jeden i naciskając przycisk wyłączają się, i kolejne naciśnięcie włącza wszystkie.