KLOP, KPOP..... KTOP ?

Duch__

Poprostu uważam że więcej czasu bedziemy się kłócić niż ta implementacja zajmie.
rafalekkalwak@wp.pl

Duch__ wrote: Tue Mar 12, 2024 6:49 am Poprostu uważam że więcej czasu bedziemy się kłócić niż ta implementacja zajmie.
Nie żeby to był pierwszy raz w historii Supli 🤣😤

Ale też się cieszę że w końcu dotarło ,co staraliśmy się przekazać od początku 😋
vajera

@Klew - jaka ostatecznie decyzja zapadła? będzie ten KTOP/Ktxt? 😉
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
klew

vajera wrote: Wed Apr 10, 2024 7:21 am @Klew - jaka ostatecznie decyzja zapadła? będzie ten KTOP/Ktxt? 😉
Chyba tak ;). Ale teraz wszyscy są zajęci innymi tematami.
iM@rek

Robert Błaszczak wrote: Mon Mar 11, 2024 5:22 pm W całej tej dyskusji ciekawi mnie, ile już jest działających kanałów KPOP i KLOP na infrastrukturze Supli. Przemek, czy masz możliwość wyciągnięcia takich danych?
Ja używam około 10-ciu kanałów KPOP (dla różnych czujników np. przy stacji pogodowej) i próbuję zrobić pierwszy kanał KLOP.
Jeśli mi się uda - będę wykorzystywał kilka kanałów KLOP dla liczników impulsów (woda, deszcz, wiatr)

A przy okazji: Czy ktoś uruchomił i używa KLOPa?
KaDet

klew wrote: Wed Apr 10, 2024 7:51 am
vajera wrote: Wed Apr 10, 2024 7:21 am @Klew - jaka ostatecznie decyzja zapadła? będzie ten KTOP/Ktxt? 😉
Chyba tak ;). Ale teraz wszyscy są zajęci innymi tematami.
Czekam z niecierpliwością. Zakupiłem nawet czujnik kierunku wiatru i zrobię dopiero jak będę mógł ładnie wyświetlić "N", "NW" itp.
nebraska

Cześć
Czy można ustawić jedno koło drugiego i mieć dwie wartości w jednej linii jak na kanale temp i wilgotności?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

nebraska wrote: Sun Apr 28, 2024 8:22 pm Cześć
Czy można ustawić jedno koło drugiego i mieć dwie wartości w jednej linii jak na kanale temp i wilgotności?
Aktualnie nie
nebraska

Ok, dziękuję za szybką odpowiedź.
Wcześniej nie miałem okazji testować pobrałem aktualną bibliotekę i MEGA ROBOTA bardzo tego brakowało.
Gratulacje!
zzrr

Ktoś podpowie...?
Mam w KPOP wyświetlaną w aplikacji siłę sygnału RSSI pomierzoną przez odbiornik. Jak jest zanik sygnału ustawiłem żeby wyświetlało -1000dBm ale jakoś to mi nie pasuje tak do końca.
Jak zrobić żeby ten stan zastąpić po prostu kreseczkami. Jak w kodzie urządzenia zrobię żeby przesyłało bez wartości wyświetla w aplikacji 0.
Siła sygnału im jest lepsza tym bardziej jest bliska zeru. Więc wyświetlanie zera przy braku sygnału nie do końca jest tym co bym chciał mieć wyświetlane w aplikacji. A może coś się w temacie KTOP zadziało?

Return to “supla-dev”