KLOP, KPOP..... KTOP ?

User avatar
Duch__
Posts: 1796
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Post

Poprostu uważam że więcej czasu bedziemy się kłócić niż ta implementacja zajmie.
Image
rafalekkalwak@wp.pl
Posts: 524
Joined: Mon Feb 06, 2023 8:56 am

Post

Duch__ wrote: Tue Mar 12, 2024 6:49 am Poprostu uważam że więcej czasu bedziemy się kłócić niż ta implementacja zajmie.
Nie żeby to był pierwszy raz w historii Supli 🤣😤

Ale też się cieszę że w końcu dotarło ,co staraliśmy się przekazać od początku 😋
vajera
Posts: 448
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Post

@Klew - jaka ostatecznie decyzja zapadła? będzie ten KTOP/Ktxt? 😉
User avatar
klew
Posts: 8763
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

vajera wrote: Wed Apr 10, 2024 7:21 am @Klew - jaka ostatecznie decyzja zapadła? będzie ten KTOP/Ktxt? 😉
Chyba tak ;). Ale teraz wszyscy są zajęci innymi tematami.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
iM@rek
Posts: 263
Joined: Thu Feb 09, 2023 1:25 pm

Post

Robert Błaszczak wrote: Mon Mar 11, 2024 5:22 pm W całej tej dyskusji ciekawi mnie, ile już jest działających kanałów KPOP i KLOP na infrastrukturze Supli. Przemek, czy masz możliwość wyciągnięcia takich danych?
Ja używam około 10-ciu kanałów KPOP (dla różnych czujników np. przy stacji pogodowej) i próbuję zrobić pierwszy kanał KLOP.
Jeśli mi się uda - będę wykorzystywał kilka kanałów KLOP dla liczników impulsów (woda, deszcz, wiatr)

A przy okazji: Czy ktoś uruchomił i używa KLOPa?
KaDet
Posts: 21
Joined: Fri Nov 27, 2020 5:06 pm

Post

klew wrote: Wed Apr 10, 2024 7:51 am
vajera wrote: Wed Apr 10, 2024 7:21 am @Klew - jaka ostatecznie decyzja zapadła? będzie ten KTOP/Ktxt? 😉
Chyba tak ;). Ale teraz wszyscy są zajęci innymi tematami.
Czekam z niecierpliwością. Zakupiłem nawet czujnik kierunku wiatru i zrobię dopiero jak będę mógł ładnie wyświetlić "N", "NW" itp.
nebraska
Posts: 96
Joined: Thu Dec 08, 2022 3:00 pm

Post

Cześć
Czy można ustawić jedno koło drugiego i mieć dwie wartości w jednej linii jak na kanale temp i wilgotności?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
klew
Posts: 8763
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

nebraska wrote: Sun Apr 28, 2024 8:22 pm Cześć
Czy można ustawić jedno koło drugiego i mieć dwie wartości w jednej linii jak na kanale temp i wilgotności?
Aktualnie nie
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
nebraska
Posts: 96
Joined: Thu Dec 08, 2022 3:00 pm

Post

Ok, dziękuję za szybką odpowiedź.
Wcześniej nie miałem okazji testować pobrałem aktualną bibliotekę i MEGA ROBOTA bardzo tego brakowało.
Gratulacje!
zzrr
Posts: 429
Joined: Wed Oct 26, 2022 7:35 pm

Post

Ktoś podpowie...?
Mam w KPOP wyświetlaną w aplikacji siłę sygnału RSSI pomierzoną przez odbiornik. Jak jest zanik sygnału ustawiłem żeby wyświetlało -1000dBm ale jakoś to mi nie pasuje tak do końca.
Jak zrobić żeby ten stan zastąpić po prostu kreseczkami. Jak w kodzie urządzenia zrobię żeby przesyłało bez wartości wyświetla w aplikacji 0.
Siła sygnału im jest lepsza tym bardziej jest bliska zeru. Więc wyświetlanie zera przy braku sygnału nie do końca jest tym co bym chciał mieć wyświetlane w aplikacji. A może coś się w temacie KTOP zadziało?

Return to “supla-dev”