KLOP, KPOP..... KTOP ?
-
Poprostu uważam że więcej czasu bedziemy się kłócić niż ta implementacja zajmie.
-
Nie żeby to był pierwszy raz w historii SupliDuch__ wrote: Tue Mar 12, 2024 6:49 am Poprostu uważam że więcej czasu bedziemy się kłócić niż ta implementacja zajmie.
Ale też się cieszę że w końcu dotarło ,co staraliśmy się przekazać od początku
-
@Klew - jaka ostatecznie decyzja zapadła? będzie ten KTOP/Ktxt? 
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
-
Ja używam około 10-ciu kanałów KPOP (dla różnych czujników np. przy stacji pogodowej) i próbuję zrobić pierwszy kanał KLOP.Robert Błaszczak wrote: Mon Mar 11, 2024 5:22 pm W całej tej dyskusji ciekawi mnie, ile już jest działających kanałów KPOP i KLOP na infrastrukturze Supli. Przemek, czy masz możliwość wyciągnięcia takich danych?
Jeśli mi się uda - będę wykorzystywał kilka kanałów KLOP dla liczników impulsów (woda, deszcz, wiatr)
A przy okazji: Czy ktoś uruchomił i używa KLOPa?
-
Czekam z niecierpliwością. Zakupiłem nawet czujnik kierunku wiatru i zrobię dopiero jak będę mógł ładnie wyświetlić "N", "NW" itp.
-
Cześć
Czy można ustawić jedno koło drugiego i mieć dwie wartości w jednej linii jak na kanale temp i wilgotności?
Czy można ustawić jedno koło drugiego i mieć dwie wartości w jednej linii jak na kanale temp i wilgotności?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Ok, dziękuję za szybką odpowiedź.
Wcześniej nie miałem okazji testować pobrałem aktualną bibliotekę i MEGA ROBOTA bardzo tego brakowało.
Gratulacje!
Wcześniej nie miałem okazji testować pobrałem aktualną bibliotekę i MEGA ROBOTA bardzo tego brakowało.
Gratulacje!
-
Ktoś podpowie...?
Mam w KPOP wyświetlaną w aplikacji siłę sygnału RSSI pomierzoną przez odbiornik. Jak jest zanik sygnału ustawiłem żeby wyświetlało -1000dBm ale jakoś to mi nie pasuje tak do końca.
Jak zrobić żeby ten stan zastąpić po prostu kreseczkami. Jak w kodzie urządzenia zrobię żeby przesyłało bez wartości wyświetla w aplikacji 0.
Siła sygnału im jest lepsza tym bardziej jest bliska zeru. Więc wyświetlanie zera przy braku sygnału nie do końca jest tym co bym chciał mieć wyświetlane w aplikacji. A może coś się w temacie KTOP zadziało?
Mam w KPOP wyświetlaną w aplikacji siłę sygnału RSSI pomierzoną przez odbiornik. Jak jest zanik sygnału ustawiłem żeby wyświetlało -1000dBm ale jakoś to mi nie pasuje tak do końca.
Jak zrobić żeby ten stan zastąpić po prostu kreseczkami. Jak w kodzie urządzenia zrobię żeby przesyłało bez wartości wyświetla w aplikacji 0.
Siła sygnału im jest lepsza tym bardziej jest bliska zeru. Więc wyświetlanie zera przy braku sygnału nie do końca jest tym co bym chciał mieć wyświetlane w aplikacji. A może coś się w temacie KTOP zadziało?