@Mirku
Czy ewentualnie (hipotetycznie) nie podłączone przewody do wejść (sterujących) nie mają "coś" z tym wspólnego ?
Coś podobnego:
viewtopic.php?t=14906
Tak myślę, spróbować na stałe do wejść wpiąć przewód "N", a w konfiguracji ustawić wył. bistabilny.
Problem z wyłączeniem wentylatora.
-
Przełączniki domyślnie ustawione są na bistabilne. Też mi przeszło przez myśl co z tymi wejściami. Ale w przypadku potrzeby zastosowania włączników te wejścia wiszą i tak.
-
Ja bym jeszcze proponował na próbę wyeliminować te złączki (to chyba nie są vago). Podłącz dwa niebieskie wychodzące z puszki do zacisku N w ROW. Powinny się zmieścić. Brązowy oczywiście do L ale też bezpośrednio z puszki do ROW.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Spróbuj pierwsze zmienić na monostabilne.
Jeżeli to nie pomoże, to ustaw z powrotem bistabilny i na stałe podłącz do wejść przewody "N" (niebieskie) .... i daj znać.
Edit:
Oczywiście to co @Robert wyżej napisał również sprawdź.
Jeżeli to nie pomoże, to ustaw z powrotem bistabilny i na stałe podłącz do wejść przewody "N" (niebieskie) .... i daj znać.
Edit:
Oczywiście to co @Robert wyżej napisał również sprawdź.
-
Zastanawiam się czy ten wentylator ma jakiś kondensator filtrujący. Można zrobić tak jak piszesz wtedy wejścia nie będą "w powietrzu".Patryk wrote: Tue Apr 02, 2024 3:51 pm @Mirku
Czy ewentualnie (hipotetycznie) nie podłączone przewody do wejść (sterujących) nie mają "coś" z tym wspólnego ?
Coś podobnego:
viewtopic.php?t=14906
Tak myślę, spróbować na stałe do wejść wpiąć przewód "N", a w konfiguracji ustawić wył. bistabilny.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
-
Wszystkie kombinacje sprawdzone. Dodatkowo jeszcze na ustawieniu bistabilnym. Sterownik dalej resetuje przy próbie wyłączenia. Wychodzi na to, że nie radzi sobie z obciążeniem indukcyjnym, nawet małej mocy. Co potwierdza też zalinkowany wątek.
-
Niestety do wentylatora już nie ma jak dojść w łatwy sposób. Jest zabudowany w rurze na strychu, a rura termicznie zaizolowana.Mirosław F. wrote: Tue Apr 02, 2024 4:37 pmZastanawiam się czy ten wentylator ma jakiś kondensator filtrujący. Można zrobić tak jak piszesz wtedy wejścia nie będą "w powietrzu".Patryk wrote: Tue Apr 02, 2024 3:51 pm @Mirku
Coś podobnego:
viewtopic.php?t=14906
-
Chyba zakupię ten wentylator na testy. Bo aż mi mało prawdopodobne jest, żeby sprawny wentylator powodował takie objawy.
A masz może w domu taki zwykły wentylator do "chłodzenia" aby na próbę go podłączyć? Albo farelkę bez załączania grzałek?
A masz może w domu taki zwykły wentylator do "chłodzenia" aby na próbę go podłączyć? Albo farelkę bez załączania grzałek?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Ostatnią opcją którą przychodzi mi do głowy, to do wyjścia, (ewentualnie do wejścia), podłączyć jakiś kondensator przeciwzakłuceniowy np: z jakiejś starej wiertarki itd...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Ja go jutro zlecę do zakupu. Muszę to sprawdzić na biurku.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ul. Zielona 27