Własne pola w "Ustawia urządzenia" [cloud/supla-device/app]

SOYER
Posts: 844
Joined: Wed Aug 10, 2022 12:29 pm
Location: Kryry

Post

lukfud wrote: Tue Mar 12, 2024 6:22 pm
SOYER wrote: Tue Mar 12, 2024 3:08 pm Możesz się podzielić kluczowymi kawałkami kodu które czynią tą wspaniałą rzecz?
🙏🙏🙏🍻
Którą rzecz?
Jak zaimplementować takie inputy do webinterface i jak później te dane przyjąć/obsłużyć w urządzeniu.
User avatar
klew
Posts: 8798
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Dla mnie te wartości min max itp to przykład konfiguracji kanału a nie urządzenia

Oczywiście jeśli dałoby się dodawać dowolne pola do konfiguracji urządzenia to można by tam wcisnąć wszystko, więc także konfigurację kanału, ale jako przykład użycia, to tak średnio ;)
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
SOYER
Posts: 844
Joined: Wed Aug 10, 2022 12:29 pm
Location: Kryry

Post

klew wrote: Tue Mar 12, 2024 7:01 pm Dla mnie te wartości min max itp to przykład konfiguracji kanału a nie urządzenia

Oczywiście jeśli dałoby się dodawać dowolne pola do konfiguracji urządzenia to można by tam wcisnąć wszystko, więc także konfigurację kanału, ale jako przykład użycia, to tak średnio ;)
Przecież jeśli w ten sposób można przesłać do urządzenia info to można w tym urządzeniu ustawić wszystko co się chce. To rozwiązanie jest tak genialnie proste… i już istnieje, tylko dać możliwość jego rozbudowania.
User avatar
lukfud
Posts: 2123
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

klew wrote: Tue Mar 12, 2024 7:01 pm Dla mnie te wartości min max itp to przykład konfiguracji kanału a nie urządzenia

Oczywiście jeśli dałoby się dodawać dowolne pola do konfiguracji urządzenia to można by tam wcisnąć wszystko, więc także konfigurację kanału, ale jako przykład użycia, to tak średnio ;)
Potrzebuję wsparcia innych forumowiczów ;)
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
User avatar
lukfud
Posts: 2123
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

SOYER wrote: Tue Mar 12, 2024 6:49 pm Jak zaimplementować takie inputy do webinterface i jak później te dane przyjąć/obsłużyć w urządzeniu.
https://github.com/SUPLA/supla-device/b ... Inputs.ino
viewtopic.php?t=14159
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
User avatar
klew
Posts: 8798
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

SOYER wrote: Tue Mar 12, 2024 7:17 pm
klew wrote: Tue Mar 12, 2024 7:01 pm Dla mnie te wartości min max itp to przykład konfiguracji kanału a nie urządzenia

Oczywiście jeśli dałoby się dodawać dowolne pola do konfiguracji urządzenia to można by tam wcisnąć wszystko, więc także konfigurację kanału, ale jako przykład użycia, to tak średnio ;)
Przecież jeśli w ten sposób można przesłać do urządzenia info to można w tym urządzeniu ustawić wszystko co się chce. To rozwiązanie jest tak genialnie proste… i już istnieje, tylko dać możliwość jego rozbudowania.
Mam wrażenie, że piszemy o różnych rzeczach.

Lukfud napisał tego posta, bo chciałby, aby dodano możliwość dodawnia własnych parametrów konfiguracyjnych dla urządzeania, które będzie można ustawić z poziomu Clouda.

Te wszystkie screeny, jakie są tam załączone, to strona www urządzenia, na której od dawna można wstawiać co się komu podoba i tam nie ma żadnych ograniczeń, bo tego się nie da ograniczyć.

Także nie wiem o czym piszesz, że to jest "tak genialne proste... i już istnieje"
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
SOYER
Posts: 844
Joined: Wed Aug 10, 2022 12:29 pm
Location: Kryry

Post

No widzisz, a ja od ilu lat bawię się suplą i o tym nie wiem. Muszę w takim razie jeszcze częściej na forum zaglądać 👍
SOYER
Posts: 844
Joined: Wed Aug 10, 2022 12:29 pm
Location: Kryry

Post

lukfud wrote: Tue Mar 12, 2024 8:23 pm
SOYER wrote: Tue Mar 12, 2024 6:49 pm Jak zaimplementować takie inputy do webinterface i jak później te dane przyjąć/obsłużyć w urządzeniu.
https://github.com/SUPLA/supla-device/b ... Inputs.ino
viewtopic.php?t=14159
Dziękuję. Jutro będę analizował jak tego użyć.
Ostatnio nauczyliście mnie jak używać OTA i webinterface w diy, jednak myślałem, że wszystko co tam można ustawić to te kilka pozycji z nazwą sieci itd.
Teraz myślę, że przecież całe ustawienie GG na tym stoi.
👍
Dlaczego nie można o takich możliwościach normalnie poczytać?
Zostaje forum i analiza cudzych szkiców. 👍
User avatar
lukfud
Posts: 2123
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

SOYER wrote: Tue Mar 12, 2024 8:42 pm Teraz myślę, że przecież całe ustawienie GG na tym stoi.
GG ma swoje GUI, nie korzysta z bibliotekowych klas html'a.
SOYER wrote: Tue Mar 12, 2024 8:42 pm Dlaczego nie można o takich możliwościach normalnie poczytać?
Zostaje forum i analiza cudzych szkiców. 👍
Ależ można https://github.com/SUPLA/supla-device/t ... twork/html ;)
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
SOYER
Posts: 844
Joined: Wed Aug 10, 2022 12:29 pm
Location: Kryry

Post

lukfud wrote: Tue Mar 12, 2024 9:03 pm
SOYER wrote: Tue Mar 12, 2024 8:42 pm Teraz myślę, że przecież całe ustawienie GG na tym stoi.
GG ma swoje GUI, nie korzysta z bibliotekowych klas html'a.
SOYER wrote: Tue Mar 12, 2024 8:42 pm Dlaczego nie można o takich możliwościach normalnie poczytać?
Zostaje forum i analiza cudzych szkiców. 👍
Ależ można https://github.com/SUPLA/supla-device/t ... twork/html ;)
Czytam, choć wolałbym beletrystykę od analizy obiektowego C++.
Jednak to jest złoto, a Wy używacie i nic nie mówicie...;)

Return to “Zagadnienia ogólne”