Tak wiem, rozumiem. Też przecież nic nie żądam tylko proponuję. Wg mnie odświeżenie aplikacji prędzej czy później będzie konieczne, ale rozumiem też niechęć do przejścia na kafelki - zawsze lepsza jest ewolucja niż rewolucja.Robert Błaszczak wrote: Wed Mar 20, 2024 4:18 pm
Ja wrzuciłem propozycję, natomiast nie ja piszę kody aplikacji, więc nie będę się wypowiadał, co jest prostsze w implementacji. Wracam do tego, że zamiana na kafelki aktualnie nie wchodzi w grę, więc zaproponowałem - wydaje mi się - w miarę jednolity sposób na skrócenie listy kanałów na głównym ekranie i uczynienie aplikacji bardziej ergonomiczną.
Natomiast wg mnie największa niedogodnością jest konieczność albo długiego przewijania, albo ukrywania/rozwijania poszczególnych lokalizacji.
Może, jak nie kafelki to druga przewijana kolumna z lokalizacjami? Albo wszystkimi, albo ulubionymi?
Coś w tym stylu, że po kliknięciu przenosi do pierwszego kanału w danej lokalizacji i wtedy można zrezygnować ze zwijania lokalizacji.
Pozwoliłem sobie użyć Twoich screenów, proszę nie zwracać uwagi na aspekt wizualno-graficzny