[i] Wersja 24.03.02/24.04

mipolansk
Posts: 295
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

iM@rek wrote: Sat Apr 06, 2024 9:58 am Zgłaszam słabą czytelność opisów osi temperatury i wilgotności (niebieskie i czerwone na czarnym tle).
Rozjaśnimy w kolejnym wydaniu.
iM@rek
Posts: 285
Joined: Thu Feb 09, 2023 1:25 pm

Post

Super ten tryb ciemny.
Wreszcie nie wali po oczach.

Jeszcze raz: Wielkie dzięki!!!

Trochę pozmieniałam ikony i wyglądają np. tak:
.
IMG_4141.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
kurus
Posts: 1098
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

W trybie jasnym kwadraciki dla wyłącz są takie czarne po dotknięciu robią się szare takie jakie powinny być.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mipolansk
Posts: 295
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

Jak zamkniesz widok i otworzysz ponownie to powinno wrócić do normy. Ogólnie mam problem w kilku miejscach. Jak się zmienia mode, to nie wszystkie kolory się odświeżają prawidłowo. Postaram się coś z tym zrobić.
SP3Q
Posts: 8
Joined: Thu Mar 07, 2024 1:35 pm

Post

mipolansk wrote: Thu Apr 04, 2024 10:59 am
SP3Q wrote: Thu Apr 04, 2024 10:57 am a będą 3 miejsca po przecinku w liczniku wody?
zgodnie z obietnicą - viewtopic.php?t=15132
A nie ma? :)
Na liście powinny być 2, a w detalach 3.

Edit: W 3 pkt głównego postu też to wymienione ;)
Ja może na prawdę mam już coś z oczyma, ale widzę, że mam wersję 24.04 (czarne tło jest), ale 3 miejsc po przecinku nadal brak :(

Czy ktoś może mi wyjaśnić, czego tym razem nie zrobiłem?
File.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mipolansk
Posts: 295
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

Sprawdzę, może to przez to że masz tak dużo cyfr w tym stanie licznika. Ja mam tylko jeden testowy licznik, więc on nie ma tak dużej wartości, ale sprawdzę i dam znać
20240427_092136.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mipolansk
Posts: 295
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

SP3Q wrote: Sat Apr 27, 2024 12:14 am Ja może na prawdę mam już coś z oczyma, ale widzę, że mam wersję 24.04 (czarne tło jest), ale 3 miejsc po przecinku nadal brak :(

Czy ktoś może mi wyjaśnić, czego tym razem nie zrobiłem?

File.jpg
Coś jest na rzeczy i to musi być związane z konfiguracją. Czy mógłbyś wrzucić jak wygląda Twoja konfiguracja tego licznika wody w cloud?
licznik-wody.png
Z tego co zauważyłem, to jak u siebie zmienię impulsy na 1000 / m3 to wtedy mam 3 miejsca, ale jak jest 100 / m3 to wtedy nie ma. Wynika to z tego, że zera są obcinane w miejscach po przecinku
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SP3Q
Posts: 8
Joined: Thu Mar 07, 2024 1:35 pm

Post

miałem:
1 imp na dm3 i pojawiały się 2 miejsca po przecinku
zmieniłem na:
1000 imp na m3 i po wejściu w szczegóły są 3 miejsca po przecinku.

Pojawił się za to problem z historią, ponieważ, wyświetla mi teraz np 800m3 w poprzednich dniach zamiast 0,8m3 (tak jakby wartość podawał w dm3, ale jednostki zamienił na m3), co oczywiście w zestawieniu z dzisiejszym zużyciem na poziomie 0,012m3 jest obsurdem (czy da się to jakoś zmienić, czy muszę skasować całą historię?
mipolansk
Posts: 295
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

SP3Q wrote: Thu May 09, 2024 7:00 am miałem:
1 imp na dm3 i pojawiały się 2 miejsca po przecinku
zmieniłem na:
1000 imp na m3 i po wejściu w szczegóły są 3 miejsca po przecinku.

Pojawił się za to problem z historią, ponieważ, wyświetla mi teraz np 800m3 w poprzednich dniach zamiast 0,8m3 (tak jakby wartość podawał w dm3, ale jednostki zamienił na m3), co oczywiście w zestawieniu z dzisiejszym zużyciem na poziomie 0,012m3 jest obsurdem (czy da się to jakoś zmienić, czy muszę skasować całą historię?
Coś mi tu nie pasuje. Nie można ustawić 1 imp na dm3. Tam się zawsze ustawia ilość imp na m3. Więc chcąc mieć 1 imp na dm3 powinno być ustawione 1000 / m3. To co masz wstawione w jednostkę to jest tylko kilka znaków, które się wyświetlą obok wartości. To nie wpływa na przeliczenia. Co do historii to nie wiem @klew, może Ty wiesz jak działa historia?
User avatar
klew
Posts: 8798
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

SP3Q wrote: Thu May 09, 2024 7:00 am miałem:
1 imp na dm3 i pojawiały się 2 miejsca po przecinku
zmieniłem na:
1000 imp na m3 i po wejściu w szczegóły są 3 miejsca po przecinku.

Pojawił się za to problem z historią, ponieważ, wyświetla mi teraz np 800m3 w poprzednich dniach zamiast 0,8m3 (tak jakby wartość podawał w dm3, ale jednostki zamienił na m3), co oczywiście w zestawieniu z dzisiejszym zużyciem na poziomie 0,012m3 jest obsurdem (czy da się to jakoś zmienić, czy muszę skasować całą historię?
Zmiana ilości impulsów nie wpływa na historię. Także najlepiej tego ustawienia nie zmieniaj, jeśli to nie jest konieczne i chcesz zachować historię.
Natomiast ustawiona jednostka się tam po prostu wyświetla. Więc jeśli miałeś 800 dm3 i jednostkę ustawisz na BTC, to będziesz miał "800 BTC" ;).
Zmiana przelicznika tego nie przestawi.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:

Return to “iOS”