[i] Wersja 24.03.02/24.04

SP3Q
Posts: 8
Joined: Thu Mar 07, 2024 1:35 pm

Post

klew wrote: Thu May 09, 2024 8:09 am
SP3Q wrote: Thu May 09, 2024 7:00 am miałem:
1 imp na dm3 i pojawiały się 2 miejsca po przecinku
zmieniłem na:
1000 imp na m3 i po wejściu w szczegóły są 3 miejsca po przecinku.

Pojawił się za to problem z historią, ponieważ, wyświetla mi teraz np 800m3 w poprzednich dniach zamiast 0,8m3 (tak jakby wartość podawał w dm3, ale jednostki zamienił na m3), co oczywiście w zestawieniu z dzisiejszym zużyciem na poziomie 0,012m3 jest obsurdem (czy da się to jakoś zmienić, czy muszę skasować całą historię?
Zmiana ilości impulsów nie wpływa na historię. Także najlepiej tego ustawienia nie zmieniaj, jeśli to nie jest konieczne i chcesz zachować historię.
Natomiast ustawiona jednostka się tam po prostu wyświetla. Więc jeśli miałeś 800 dm3 i jednostkę ustawisz na BTC, to będziesz miał "800 BTC" ;).
Zmiana przelicznika tego nie przestawi.
ale tu jest pewna niekonsekwencja, bo:
mialem powiedzmy:
wartosc poczatkową 695000 dm3
1 imp = 1 dm3
po 2 miesiacach wartosc aktualna 709000 dm3

po zmianie mam wartosc poczatkowa 695,000 m3
1000 imp = 1m3
wartosc aktualna 709,000 m3

czyli poradzil sobie z przeliczeniem hisotrycznych impulsow na nową wartość wyrażoną w m3

Dlatego też nie rozumiem zachowania historii.
User avatar
klew
Posts: 8798
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

SP3Q wrote: Thu May 09, 2024 9:16 am
Dlatego też nie rozumiem zachowania historii.
Historia po prostu nie jest przeliczana. Nie ma tu nic więcej do rozumienia ;)
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
LukiSpajder
Posts: 298
Joined: Tue Aug 18, 2020 2:22 pm

Post

Chciałem zapytać jak jest kanał grupowy rolet , to jeśli pokazuje stan otwarcia rolet . Jeśli poruszają się one jednakowo to pokazuje się jedna wartość , po przekroczeniu pewnej różnicy przy otwarciu/ zamknięciu pojawiają się dwie wartości - czy to zamierzone ,i czy dobrze to rozumie 😁
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
lesny8
Posts: 2852
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

Ja to rozumiem jako procent otwarcia rolet od 43% do 37%
To procentowe odzwierciedlenie zielonych znaczników(max -min), które odpowiadają pozycji pojedynczych rolet.
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍
LukiSpajder
Posts: 298
Joined: Tue Aug 18, 2020 2:22 pm

Post

Jeśli różnica między roletami w grupie jest powyżej 5 % to pojawiają się wartości dla każdej rolety
User avatar
klew
Posts: 8798
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

LukiSpajder wrote: Sat May 11, 2024 7:32 pm Jeśli różnica między roletami w grupie jest powyżej 5 % to pojawiają się wartości dla każdej rolety
Dokładnie: pojawia się min i max. U Ciebie są dwie rolety w grupie, więc widać dwie wartości, ale to szczególny przypadek :)
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
mipolansk
Posts: 295
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

Zwłaszcza jeżeli rolety w grupie są różnych długości. Wtedy wydać ten rozjazd szczególnie. Ale widzę też, że jak ktoś ma procent otwarcia to muszę obrócić wartości. Tak żeby najpierw była ta mniejsza :)
LukiSpajder
Posts: 298
Joined: Tue Aug 18, 2020 2:22 pm

Post

No ja mam dwie różne wielkości i prędkość też jest różna .
Ale że nawet to przewidzieliście i aplikacja to pokazuje - rewelacja 😁👍
Ale jak by było 10 rolet i różne czasy zamykania to wszystkie pokaże ?
mipolansk
Posts: 295
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

LukiSpajder wrote: Sun May 12, 2024 6:18 am No ja mam dwie różne wielkości i prędkość też jest różna .
Ale że nawet to przewidzieliście i aplikacja to pokazuje - rewelacja 😁👍
Ale jak by było 10 rolet i różne czasy zamykania to wszystkie pokaże ?
Tak, ja mam 8 rolet w jednej grupie i działa, więc dla 10 też powinno :)
User avatar
klew
Posts: 8798
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Nie pokazuje wszystkich, tylko min i max
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:

Return to “iOS”