Przeczytaj jeszcze raz:
viewtopic.php?p=178592#p178592
A w SZCZEGÓLNOŚCI pierwsze zdanie.
MEW-01 pokazuje bledne odczyty
-
@Patryk
Mam nadzieje ze to poskladam poprawnie
wszystko jest dobrze
tylko :
"Jeżeli dom zużywa 500W, a falownik "robi" 16W to na wejściu będzie "484W". " - dlaczego na WYjsciu pokazuje takze 484 ???
No niestety to nie jest tak pieknie . jJak pobieram 99% tego co produkuje ,to nie moge jednoczesnie oddawac 484 . To nie jest perpetum mobile
Sęk w tym ze WYJSCIE pokazuje tak samo jak WEJSCIE ( pobor ) , bez wzgledu na to co sie produkuje. Teraz mamy 23.00 na zegarku a mi sie nabija produkcja 430W bitch please....
Mam nadzieje ze to poskladam poprawnie
Patryk wrote: Wed Apr 17, 2024 7:46 pmJeżeli falownik "robi" 1kW, a dom zużywa 600W, to na wyjściu będzie "- 400W".PawelGawel wrote: Wed Apr 17, 2024 7:37 pm przepraszam ale czy wy jestescie $#%#$%$#% ???
dom zuzywa 600w , falownik robi 1kw . To co pokaze na wyjsciu ? -600 czy +400 ? OGarnijcie sie . Przeciez to dzialalo dobe temu poprawnie.
falownik mi robi 16wat na koniec dnia a wyjscie pokazuje 500W ? Skad ????? Juz nie wspomne ze to jest dokladnie to samo 500 ktore akurat bierze dom
Jeżeli dom zużywa 500W, a falownik "robi" 16W to na wejściu będzie "484W".
wszystko jest dobrze
tylko :
"Jeżeli dom zużywa 500W, a falownik "robi" 16W to na wejściu będzie "484W". " - dlaczego na WYjsciu pokazuje takze 484 ???
No niestety to nie jest tak pieknie . jJak pobieram 99% tego co produkuje ,to nie moge jednoczesnie oddawac 484 . To nie jest perpetum mobile
Sęk w tym ze WYJSCIE pokazuje tak samo jak WEJSCIE ( pobor ) , bez wzgledu na to co sie produkuje. Teraz mamy 23.00 na zegarku a mi sie nabija produkcja 430W bitch please....
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
a co sie takiego zmienilo w ciagu 2 dni ? Od kiedy to niby tak pokazuje ? Dlaczego ja o 23.00 mam produkcji 500W ?RomanG wrote: Wed Apr 17, 2024 8:52 pm Przeczytaj jeszcze raz spokojnie.
Klikanie na strzałki nic nie zmieni, bo w danej chwili masz tylko jeden konkretny prąd o konkretnym kierunku.
-
Masz 500W (bez minusa), to pobierasz z sieci.
To nie jest produkcja, to jest pobór!!!
-
patrz na kolor strzalki. CZERWONA TO POBOR, ZIELONA to NADWYZKA . JA caly czas pokazuje NADWYZKE / WYJSCIE i to jest moj bul-dupy. Ja mam nadwyzke o 23:00 500W . Zielona nadwyzka jest dodatnia, czerwony pobor ( w przypadku nadwyzki ) pokazuje sie ujemnyRomanG wrote: Wed Apr 17, 2024 9:04 pm Masz 500W (bez minusa), to pobierasz z sieci.
-
najważniejsze jest to, co napisał @klew;
"Jeszcze raz: strzałki nie przełączają tego, co pokazuje moc.
Moc jest jedna, niezależnie od tego czy masz czerwoną czy zieloną strzałkę."
-
bzduryRomanG wrote: Wed Apr 17, 2024 9:10 pm najważniejsze jest to, co napisał @klew;
2 dni temu co innego pokazywalo.
-
To, czy oddajesz, czy pobierasz widzisz tylko na podstawie znaku wartości "moc czynna". Klikanie na strzałki powoduje tylko zmianę tego, co jest pokazywane na górze tego ekranu.
-
Postaram Ci się to prościej wytłumaczyć.
Niezależnie od wyboru strzałki (zielona, czy czerwona) ta wyświetlana wartość "MOC CZYNNA" pokazuje, jaka obecnie moc jest w miejscu zainstalowanych przekładników prądowych (MEW-01).
Jeżeli ta wartość jest "dodatnia" to znaczy, że w danej chwili taką "MOC CZYNNĄ" zużywasz.
Jeżeli ta wartość była by z "minusem" to znaczy że w danym momencie taką moc oddajesz do sieci.
Czyli jeżeli teraz (o godz 23:00) pokazuje Ci 500W, to znaczy że Ty pobierasz z sieci 500W.
Strzałki tylko pokazują sumaryczne zużycie lub oddanie mocy oraz zmieniają wykresy.
Niezależnie od wyboru strzałki (zielona, czy czerwona) ta wyświetlana wartość "MOC CZYNNA" pokazuje, jaka obecnie moc jest w miejscu zainstalowanych przekładników prądowych (MEW-01).
Jeżeli ta wartość jest "dodatnia" to znaczy, że w danej chwili taką "MOC CZYNNĄ" zużywasz.
Jeżeli ta wartość była by z "minusem" to znaczy że w danym momencie taką moc oddajesz do sieci.
Czyli jeżeli teraz (o godz 23:00) pokazuje Ci 500W, to znaczy że Ty pobierasz z sieci 500W.
Strzałki tylko pokazują sumaryczne zużycie lub oddanie mocy oraz zmieniają wykresy.
-
I tu jesteś w błędzie.PawelGawel wrote: Wed Apr 17, 2024 8:51 pm poto jest czerwona strzala i zielona zeby determinowac kierunek.
Czerwona strzałka pokazuje jaką SUMARYCZNĄ moc pobrałeś z sieci, a zielona jaką SUMARYCZNĄ moc oddałeś do sieci.