Żaluzje fasadowe
-
Czasy wpisywałem ręcznie bo kalibracja nie działała (nawet chciałem wysłać moduł do Zamela) ale po wgraniu softu pod fasadówki kalibracja działa (przynajmniej tak mi się wydaję). Po wybraniu "kalibruj" i potwierdzeniu otrzymuję komunikat "kalibracja udana" ale czasy które wpisałem ręczne są bez zmian. Sama kalibracja trwa chwilę (dosłownie kilka sekund) i jeżeli żaluzja jest zamknięta to podczas kalibracji się sama zamyka, natomiast jeżeli jest otwarta to nic się nie dzieje poza komunikatem o udanej kalibracji.
-
Czasy wpisywałem ręcznie bo kalibracja nie działała (nawet chciałem wysłać moduł do Zamela) ale po wgraniu softu pod fasadówki kalibracja działa (przynajmniej tak mi się wydaję). Po wybraniu "kalibruj" i potwierdzeniu otrzymuję komunikat "kalibracja udana" ale czasy które wpisałem ręczne są bez zmian. Sama kalibracja trwa chwilę (dosłownie kilka sekund) i jeżeli żaluzja jest zamknięta to podczas kalibracji się sama zamyka, natomiast jeżeli jest otwarta to nic się nie dzieje poza komunikatem o udanej kalibracji.
-
Odpalenie "kalibracji" z wpisanymi czasami powoduje, że sterownik kalibruje się do tych czasów. Także to nie jest automatyczna kalibracja.bajdzok wrote: ↑Tue May 28, 2024 4:47 pm Czasy wpisywałem ręcznie bo kalibracja nie działała (nawet chciałem wysłać moduł do Zamela) ale po wgraniu softu pod fasadówki kalibracja działa (przynajmniej tak mi się wydaję). Po wybraniu "kalibruj" i potwierdzeniu otrzymuję komunikat "kalibracja udana" ale czasy które wpisałem ręczne są bez zmian. Sama kalibracja trwa chwilę (dosłownie kilka sekund) i jeżeli żaluzja jest zamknięta to podczas kalibracji się sama zamyka, natomiast jeżeli jest otwarta to nic się nie dzieje poza komunikatem o udanej kalibracji.
Z tego co pamiętam, to z model J406 WT nie działał z automatyczną kalibracją ze względu na zbyt wysoki próg detekcji poboru prądu we wczesnej wersji sprzętowej mSRW. Potem to zostało poprawione, ale wymagało wymiany sterownika.
J410 ma nieco większą moc, więc tam może zadziała automatyczna kalibracja, ale pewności nie mam.
Gdy urządzenie ma włączoną automatyczną kalibrację, to robi też poprawki na opóźnienia w starcie silnika. Z Twojego opisu wynika, że przy krótkich czasach sterowania, lamele się nie odwracają, więc jest duża szansa, że ta kompensacja by rozwiązała Twój problem.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
czyli kasuje czasy wpisane ręcznie, odpalam kalibrację i powinno być lepiej. Ostatnio kalibracja nie działała więc dam znać czy się udało.
-
Tak, ale jeśli wcześniej nie działało, to teraz pewnie też nie zadziała. Możesz się upewnić, czy na silniku 410 też jest ten problem, ale ogólnie albo wymiana mSRW albo trzeba żyć z tymi niedokładnościami przy sterowaniu.
Ogólnie sprawdziłbym każdą szukę mSRW osobno. Może masz kilka ze starszej partii, a kilka z nowszej. Daj znać ile mSRW się nie kalibruje poprawnie.
-
Prześlij do mnie te co Ci się nie kalibrują to je wymienię.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
Niestety nie działa automatyczna kalibracja więc wysyłam na podmiankę.
-
Nowy mSRW-01 otrzymałem (dziękuję). Autokalibracja działa i muszę przyznać, że regulacja lamelami działa dużo lepiej niż bez autokalibracji. Czasami nie ma reakcji modułu na zmianę kąta nachylenia w niewielkim zakresie (nie słychać przekaźnika), ale muszę to jeszcze przetestować. Miałem też sytuacje, że sygnał z modułu był za krótki i nie było reakcji silnika. Czy mogę zmienić czas impulsu o kilka milisekund?
-
Przekaźnik musi się załączyć. Jeśli tego nie robi, to coś tam jest nie tak.bajdzok wrote: ↑Fri Jun 14, 2024 10:52 am Nowy mSRW-01 otrzymałem (dziękuję). Autokalibracja działa i muszę przyznać, że regulacja lamelami działa dużo lepiej niż bez autokalibracji. Czasami nie ma reakcji modułu na zmianę kąta nachylenia w niewielkim zakresie (nie słychać przekaźnika), ale muszę to jeszcze przetestować. Miałem też sytuacje, że sygnał z modułu był za krótki i nie było reakcji silnika. Czy mogę zmienić czas impulsu o kilka milisekund?
Podeśilj proszę jakie masz czasy otwierania/zamykania (jeśli z autokalibracji, to napisz mniej więcej) i czas całkowitego obrotu lameli.
-
Ostatnio miałem wpisane ręcznie czasy więc powinne być mniej więcej te same: czas otwarcia/zamknięcia = 52.2sek/51sek.
czas obrotu od 0-180 mam ustawiony na 1.8sek
czas obrotu od 0-180 mam ustawiony na 1.8sek