A więc przepraszam za opóźnienie w pierwszej kolejności. Dzisiaj podmieniłem moją MEW-ke na to cudo, urządzenie dodało się bez żadnych problemów przez webinterface nie podałem danych do sieci Wi-Fi tylko z automatu podłączyłem kabelek

zaktualizował się w kilka sekund i połączył nie wiem czy coś jest zmienione jeżeli chodzi o pamięć ale mam wrażenie że działa szybciej. Dodatkowo nie zmieniałem przekładników że względu na to żeby nie uszkodzić dotychczasowych przy rozpinaniu (już chwilę u mnie są założone na zewnątrz) chyba że mam założyć nowe?
Wskazania po podłączeniu wydają się być Ok PV jeszcze produkuje i porównując dane z falownika niby się zgadza. W przeciągu kilku dni porównam wskazania względem licznika PGE i będzie widacyjak się zachowuje bo poprzednia miła bardzo mały margines błędu

i myślę że z tym MEW-02 będzie podobnie.
A dodatkowo może by pomyśleć o czymś takim jak połączenie zapasowe po WI-FI jak na LAN będzie jakiś problem przełącza się na WI-FI o ile zostały podane dane do sieci.

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.