Ja dopiero dziś w nocy założyłem do czasu brak
Konfiguracja prosta , pierwszy raz zrobiłem to przez apkę bo jakoś w nawyku mam przez 192........
Powiedzcie co jak dokładnie zachowują się te diody RBG ? Chciałbym testowo pomieszać fazy i obrócić np. jeden przekładnik kierunkiem aby zobaczyć jak zachowują się LED,y
ZAPROSZENIE DO TESTÓW MEW-02 ETH :)
-
Last edited by robertklepacki94 on Tue Jul 30, 2024 7:18 pm, edited 1 time in total.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Jest kilka trybów pracy ledów. Aktualnie można to zmieniać w trybie cfg, ale już niedługo będzie można też przez cloudrobertklepacki94 wrote: ↑Fri Jul 19, 2024 4:19 am Ja dopiero dziś w nocy założyłem do czasu brak
Konfiguracja prosta =, pierwszy raz zribiłem to przez apkę bo jakoś w nawyku mam przez 192........
Powiedzcie co jak dokładnie zachowują się te diody RBG ? Chciałbym testowo pomieszać fazy i obrućić np jeden przekładnik kierunkiem aby zobaczyć jak zachowują się LED,y
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2
-
A więc przepraszam za opóźnienie w pierwszej kolejności. Dzisiaj podmieniłem moją MEW-ke na to cudo, urządzenie dodało się bez żadnych problemów przez webinterface nie podałem danych do sieci Wi-Fi tylko z automatu podłączyłem kabelek zaktualizował się w kilka sekund i połączył nie wiem czy coś jest zmienione jeżeli chodzi o pamięć ale mam wrażenie że działa szybciej. Dodatkowo nie zmieniałem przekładników że względu na to żeby nie uszkodzić dotychczasowych przy rozpinaniu (już chwilę u mnie są założone na zewnątrz) chyba że mam założyć nowe?
Wskazania po podłączeniu wydają się być Ok PV jeszcze produkuje i porównując dane z falownika niby się zgadza. W przeciągu kilku dni porównam wskazania względem licznika PGE i będzie widacyjak się zachowuje bo poprzednia miła bardzo mały margines błędu i myślę że z tym MEW-02 będzie podobnie.
A dodatkowo może by pomyśleć o czymś takim jak połączenie zapasowe po WI-FI jak na LAN będzie jakiś problem przełącza się na WI-FI o ile zostały podane dane do sieci.
Wskazania po podłączeniu wydają się być Ok PV jeszcze produkuje i porównując dane z falownika niby się zgadza. W przeciągu kilku dni porównam wskazania względem licznika PGE i będzie widacyjak się zachowuje bo poprzednia miła bardzo mały margines błędu i myślę że z tym MEW-02 będzie podobnie.
A dodatkowo może by pomyśleć o czymś takim jak połączenie zapasowe po WI-FI jak na LAN będzie jakiś problem przełącza się na WI-FI o ile zostały podane dane do sieci.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Na chwilę obecną zostawię na samym ETH zobaczę stabilność połączenia jutro dodam dane do Wi-Fi. A poza tym bardzo fajnie to wygląda z diodami LED na pierwszych dwóch fazach mam pobór powyżej ustawionego progu i już diody na czerwono a na trzeciej jest juz pobór ale w granicach 13wat więc nie zmienił się kolor diody.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
A więc po dodaniu innego urządzenia do Cloud nastąpił prawdopodobnie reset, ale rano połączenie i czas pracy się zgadzał. Produkcja z PV idzie więc i kontrolki na MEW się zmieniły
-
Naszła mnie taka sytuacja. Klient chce użyć MEW-02 na jednej fazie ale 3 osobne obwody np 3 mieszkania. Rozumiem że wtedy robię mostek między V1, V2, V3. Każdy z obwodów będzie sumowany w ogólny wynik. Jedynie kąt fazowy będzie taki sam i napięcie.
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
-
Napięcie będzie takie samo. Kąt fazowy w apce, to kąt między prądem a napięciem - co ma wpływ na moc bierną itp.klimasstudio wrote: ↑Tue Jul 23, 2024 12:07 pm Naszła mnie taka sytuacja. Klient chce użyć MEW-02 na jednej fazie ale 3 osobne obwody np 3 mieszkania. Rozumiem że wtedy robię mostek między V1, V2, V3. Każdy z obwodów będzie sumowany w ogólny wynik. Jedynie kąt fazowy będzie taki sam i napięcie.
Kąt między napięciami z różnych faz pewnie będzie dodany w przyszłości.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2
-
A więc od 19 lipca wskazania lekko się rozjechały ale to jest w marginesie błędu. Mew-02 4654,5 licznik PGE 4655,1 energia pobrana.
Mew-02 5693,6 PGE 5693,7 energia zwrócona.
Mew-02 5693,6 PGE 5693,7 energia zwrócona.
-