Jak pytałem o połączenie zapasowe napisałeś że oba interfejsy mogą pracować razem tylko ETH ma priorytet dlatego pytam czy jest taka możliwość ja to będę widział i tak w ponieważ zostanie przydzielone inne IP. No ale jak nie ma takiej potrzeby ja wczoraj dodałem dane do sieci Wi-Fi będę patrzył czy trzyma połączenie po ETH.klew wrote: ↑Wed Jul 31, 2024 8:09 pmWydaje mi się że nie powinno być danych WiFi gdy połączenie jest przez EthernetMmof wrote: ↑Wed Jul 31, 2024 6:52 pm A takie dodtkowe pytanie czy była by możliwość zrobienia tak żeby pod "i" był wyświetlone czy MEW jest podłączony przez ETH czy po Wi-Fi będzie widać czy nie nastąpiła awaria np. LAN bo już miałem przypadek że spaliło mi wejście w routerze po burzy niby wszystko wytrzymało ale jednak jedno wejście padło.
ZAPROSZENIE DO TESTÓW MEW-02 ETH :)
-
-
Powiem tak jeżeli chodzi o MEW -01 to połączenie trzymał pięknie i bez żadnych problemów tak samo jest z MEW-02 ETH po kabelku trzyma pięknie nie zauważyłem żadnych problemów oczywiści zdążają się przerwy ale to już nie z winy MEW nie wiem czy układ się zmienił znacząco jeżeli chodzi o pomiar względem wersji MEW-01 ale liczy dość dokładnie wszyw marginesie błędu a więc na tą chwilę podsumowując nie mam się do czego przyczepić. Będę obserwował dalej zachowanie i zobaczę po dłuższym czasie jaka jest różnica w pomiarach po dłuższym czasie ale MEW-01 średnio miał 1% różnicy względem licznika PGE zobaczę jak tutaj będzie.
-
Testuję już od ponad miesiąca i wszystko super działa nie ma się do czego przyczepić, te diody RGB fajna sprawa.
Śmiga zarówno po ETH jak i po wi-fi (w mnie bez antenki bo nie skrzynka nie domykała brakło ze 2 mm).
Z nową aplikacją wygląda to jeszcze o wiele fajniej.
Co do pomiarów licznik bardzo ładnie pokrywa się że wskazaniami w Tauronie (sprawdzam w ich aplikacji mobilnej).
Fajnie by było mieć jeszcze wykresy napięcia w aplikacji i dostęp do aberacji żeby nie trzeba było skakać z app do cloud ale to już nie dotyczy samego licznika.
PS Na początku jak przeczytałem że są diody RGB to myślałem że będą płynnie zmieniać kolor wraz ze wzrostem mocy albo napięcia w zadanym przedziale a tu małe zdziwienie
PS2 Chyba to produkt Zamela do którego jest najmniej uwag podczas testów ale pewnie wynika to też z tego że nie jest to całkowicie nowy produkt tylko rozwinięcie MEW-01 na sterdach i chłopaki już pewne doświadczenie w temacie mieli (mimo zmiany procesora i dodania ETH pierwszy raz).
Śmiga zarówno po ETH jak i po wi-fi (w mnie bez antenki bo nie skrzynka nie domykała brakło ze 2 mm).
Z nową aplikacją wygląda to jeszcze o wiele fajniej.
Co do pomiarów licznik bardzo ładnie pokrywa się że wskazaniami w Tauronie (sprawdzam w ich aplikacji mobilnej).
Fajnie by było mieć jeszcze wykresy napięcia w aplikacji i dostęp do aberacji żeby nie trzeba było skakać z app do cloud ale to już nie dotyczy samego licznika.
PS Na początku jak przeczytałem że są diody RGB to myślałem że będą płynnie zmieniać kolor wraz ze wzrostem mocy albo napięcia w zadanym przedziale a tu małe zdziwienie
PS2 Chyba to produkt Zamela do którego jest najmniej uwag podczas testów ale pewnie wynika to też z tego że nie jest to całkowicie nowy produkt tylko rozwinięcie MEW-01 na sterdach i chłopaki już pewne doświadczenie w temacie mieli (mimo zmiany procesora i dodania ETH pierwszy raz).
-
Jeszcze na dniach będzie kilka nowości wraz z wydaniem nowego Clouda (głównie dotyczące możliwości konfiguracji z poziomu cloud tego co jest w cfg mode).
Mamy też zaplanowaną aktualizację, która doda kierunki wirowania prądów I napięć oraz kąty między przebiegami napięć na różnych fazach
Mamy też zaplanowaną aktualizację, która doda kierunki wirowania prądów I napięć oraz kąty między przebiegami napięć na różnych fazach
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2
-
Tak jak kolega @Yepestis napisał to chyba testy które mają najmniej zgłoszeń problemów bo faktycznie nie ma się do czego przyczepić, te dodatkowe opcje działają poprawnie i mimo tego że MEW siedzi w skrzynce z licznikiem PGE to teraz częściej ją otwieram z ciekawości o kolor diod .
-
Jesli ktoś ma PV i ma magazyn u Dostawcy, można w enerii oddanej od razu podać jeden z 4 progów (0%, 80%, 70%, 100%) - odpowiednio. netbilling, do 10kwp, powyżej 10kwp, niektóre firmy jak esoleo). Dałoby to od razu przybliżoną wartość w magazynie zewnętrznym, z możliwością wyzerowania po rozliczeniu z palca.
Czy jest możliwe stworzenie trybu rozliczenia energii oddanej i energii pobranej wg trybu PGE/Tauron/Energa/Enea?
Czy jest możliwe stworzenie trybu rozliczenia energii oddanej i energii pobranej wg trybu PGE/Tauron/Energa/Enea?
-
Wraz z nowym wydaniem Supla Clouda (24.08) pojawiła się możliwość ustawiania parametrów konfiguracji dostępnych do tej pory przez cfg mode.
Także zachęcam przynajmniej do przejrzenia tego i weryfikacji czy wszystko wygląda u Was ok. Przeklikanie też mile widziane
Także zachęcam przynajmniej do przejrzenia tego i weryfikacji czy wszystko wygląda u Was ok. Przeklikanie też mile widziane
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2
-
Brakuje możliwości konfiguracji statusu diody LED.klew wrote: ↑Tue Sep 03, 2024 1:18 pm Wraz z nowym wydaniem Supla Clouda (24.08) pojawiła się możliwość ustawiania parametrów konfiguracji dostępnych do tej pory przez cfg mode.
I możliwości włączenia aktualizacji
W cloud:
Fajnie że są objaśnienia do kolorów diod.
W urządzeniu:
Nazewnictwo jest też niespójne najlepiej widać to w cloud po angielsku
Powinno być 1 do 1 nomenklatura w trybie konfiguracyjnym i w cloud.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-