ZAPROSZENIE DO TESTÓW MEW-02 ETH :)

RomanG

Wydaje mi się, że najbardziej poszukiwanym byłby komplet z przekładnikami 100A, natomiast wszystkie pozostałe konfiguracje też powinny być - ale już z mniejszą dominacją na rynku.
Mmof

Myślę podobnie jak @Robert Błaszczak że opcja zaproponowana przez kolegę @Lomax1983 jest najbardziej rozsądna.
Lector

Beholder wrote: Wed May 29, 2024 9:05 am Wersja 2 z przekładnikami jako bazowy komplet do montażu "wprost z pudełka" dla zdecydowanej większości klientów będzie najlepszym rozwiązaniem. Nawet elektrycy wolą wyciągnąć z pudełka i założyć niż szukać i zamawiać. Oczywiście duże przekładniki jako opcja do kupienia osobno.
Oj nie znasz klientów.
Mam styczność przy sprzedaży detalicznej gniazdek.
Są klienci którzy kupując narzekają na to że trzeba dokupić oddzielnie ramkę, ale są również tacy że narzekają że producent na siłę wciska im ramkę pojedyncza (za którą defakto trzeba zapłacić) a i tak kupuje podwójną bo taką potrzebują. No i pozostają im te dwie pojedyncze.

Dlatego w tym przypadku gdzie licznik ma obsługiwać duże moce - raczej firmy niż domy zdecydowałbym na oddzielną sprzedaż. Dla użytku domowego są już "liczniki" Supla w gotowych zestawach.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
Beholder

Oj nie znasz klientów.
Mam styczność przy sprzedaży detalicznej gniazdek.
Są klienci którzy kupując narzekają na to że trzeba dokupić oddzielnie ramkę, ale są również tacy że narzekają że producent na siłę wciska im ramkę pojedyncza (za którą defakto trzeba zapłacić) a i tak kupuje podwójną bo taką potrzebują. No i pozostają im te dwie pojedyncze.

Dlatego w tym przypadku gdzie licznik ma obsługiwać duże moce - raczej firmy niż domy zdecydowałbym na oddzielną sprzedaż. Dla użytku domowego są już "liczniki" Supla w gotowych zestawach.
Gniazdka to inna kategoria produktów poza modułowością ramkowych dochodzą jeszcze względy estetyczne itp. sam zamawiam bez ramek. Elektryk składający rozdzielnice woli kompletny aparat ale nie odbiegamy od tematu.
Albert

Również myślę, że jednak lepszy podstawowy komplet z mniejszymi przekładnikami, a większe do firm itd jako opcja
Gang

Wg opcja bez przekładników.
W domach w 99 procentach będą montowane stare wersje.
Mewka ma na tyle dobre wifi że metalowe drzwiczki nie straszne.

Eth to rozwiązanie dla firm... I to pewnie będzie stosowane nie koniecznie na głównym przyłączu, a na jakiś ważnych obwodach np. do ładowarek, a tam coraz większe prądy nas czekają.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
klimasstudio

Też myślę ze jako kpl z SC-16 większość klientów woli gotowy zestaw i unikają kompletacji kilku elementów. Mniej przypadków będzie gdzie trzeba większe przekładniki.
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
tom42

Preferował bym komplet ale z możliwością wyboru SC
Pietras81

Również jestem za kompletem dla klientów indywidualnych.
https://pietras-81.aqi.eco/
lesny8

Tutaj moim zdaniem oba warianty sprzedazy będą miały swoich odbiorców, zarówno
1. MEW-01 ETH solo
jak i wariant
2. MEW-01 ETH + 3xSC-16

Klienci indywidualni do domu będą dalej kupować warianty MEWki już dostępne w sprzedaży lub ci mający LAN wersję ETH z przekładnikami SC-16, bo większych prądów w domu raczej nikt nie ma.

Klienci chcący mierzyć większe prądy niż 100A, powinni mieć możliwość zakupu wariantu solo, bo po dokupieniu większych przekładników zgodnie ze swoją potrzebą, bez dostępnego w sprzedaży wariantu solo, zostawałyby im niepotrzebne SC-16, które wpływają na cenę. Dlatego wariant solo też będzie miał wzięcie ;)
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:

Return to “Nowości”