[i] Wersja 24.06 -> 24.07

kurus

To coś pokręciłem ale fakt faktem że, wersja 184 jest ok.
LukiSpajder

O widzę że po aktualizacji aplikacja nie zawiesza się na ekranie startowym ( działo się tak po opuszczeniu aplikacji pomagało wejście w twoje konto )
Teraz dział poprawnie 😁
mipolansk

LukiSpajder wrote: Tue Jul 02, 2024 7:37 pm O widzę że po aktualizacji aplikacja nie zawiesza się na ekranie startowym ( działo się tak po opuszczeniu aplikacji pomagało wejście w twoje konto )
Teraz dział poprawnie 😁
A to nie chodzi o Androida? W iOS dopiero nad tym pracuje ;)
LukiSpajder

mipolansk wrote: Tue Jul 02, 2024 8:11 pm
LukiSpajder wrote: Tue Jul 02, 2024 7:37 pm O widzę że po aktualizacji aplikacja nie zawiesza się na ekranie startowym ( działo się tak po opuszczeniu aplikacji pomagało wejście w twoje konto )
Teraz dział poprawnie 😁
A to nie chodzi o Androida? W iOS dopiero nad tym pracuje ;)

Chodzi o iOS 😁
Notorycznie się zawieszała na ekranie startowym . Jeśli otworzysz potem odpalisz inną aplikację i chciałeś wrócić do Supli to zatrzymywała się na ekranie z wyborem konta pomagało albo kliknięcie wybór konta i strzałka wstecz lub zamknięcie aplikacji .
A po ostanie aktualizacji jak by lepiej 😁chociaż teraz rano się zawiesiło 😁
Ale jeśli nad tym pracujesz dopiero to nie wiem skąd ta poprawa - będę testowa to dam znać 😁
LukaszH

Co prawda ja używam teraz wersji oficjalnej 24.05.02, ale mocno męczące są te zawieszania się na ekranie łączenia. Myślałem że to głównie problem bycia na skraju wi-fi, gdzie czasem iphone raz ma lte, a raz wi-fi. Natomiast dzisiaj zwiecha była wyłącznie na sieci gsm i jedynie pomaga ubicie apki
mipolansk

Wkrótce w TestFlight pojawi się kolejna aktualizacja. Tym razem już pod numerem 24.07. W tej wersji:
- Dodano możliwość zabezpieczenia aplikacji kodem PIN. Wspierane są dwa zakresy zabezpieczenia. Można zabezpieczyć całą aplikacji i wtedy przy otwarciu należy wprowadzić PIN (bądź użyć biometrii). Druga opcja to zabezpieczenie zmian w kontach - dodanie lub edycja konta będzie wymagała podania kodu PIN. Kod PIN możecie nadać w ustawieniach aplikacji.
- Skrócony został czas oczekiwania na połączenie z serwerem, przez co zgłaszany przez was problem z zawieszającym się ekranem logowania powinien zostać wyeliminowany.
- Dodano nowy widok z listą urządzeń Supla.

Ze względu na wprowadzenie kodu PIN zmienione zostało dość sporo w aplikacji, dlatego proszę o czujność i zgłaszanie błędów oraz różnych dziwnych zachowań :)
mipolansk

mipolansk wrote: Fri Jul 12, 2024 2:37 pm Wkrótce w TestFlight pojawi się kolejna aktualizacja. Tym razem już pod numerem 24.07. W tej wersji:
- Dodano możliwość zabezpieczenia aplikacji kodem PIN. Wspierane są dwa zakresy zabezpieczenia. Można zabezpieczyć całą aplikacji i wtedy przy otwarciu należy wprowadzić PIN (bądź użyć biometrii). Druga opcja to zabezpieczenie zmian w kontach - dodanie lub edycja konta będzie wymagała podania kodu PIN. Kod PIN możecie nadać w ustawieniach aplikacji.
- Skrócony został czas oczekiwania na połączenie z serwerem, przez co zgłaszany przez was problem z zawieszającym się ekranem logowania powinien zostać wyeliminowany.
- Dodano nowy widok z listą urządzeń Supla.

Ze względu na wprowadzenie kodu PIN zmienione zostało dość sporo w aplikacji, dlatego proszę o czujność i zgłaszanie błędów oraz różnych dziwnych zachowań :)
Będzie małe opóźnienie ze względu na pierwsze niespodziewane problemy. Postaram się rozwiązać je w poniedziałek. :)
shimano73

U mnie już jest i działa , również z FaceID
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
mipolansk

shimano73 wrote: Sat Jul 13, 2024 7:31 am U mnie już jest i działa , również z FaceID
To nie wyłączaj pinu, bo przestanie działać apka :)
shimano73

No właśnie , zainstalowałem ustawiłem faceid i było ok. Ale teraz gdy po użyciu apki no otwarciu garażu i wyjściu z apki wyskakuje błąd „awaria aplikacji” i czasem trzeba się nieźle na klikać aby to potwierdzić i komunikat zniknął.
Czasem jak jestem innej apce, np teraz gdy to pisze wyskoczyło mi dwa razy
To nie są żale tyko obserwacja , w samym działaniu apki nie zauważyłem problemów
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)

Return to “iOS”