Pewnie jest to związane z wywołaniem webserwera, gdy urządzenie jest online, spojrzę na to po urlopie, mam od dzisiaj 2 tygodnie, nie brałem ze sobą komputera więc nie zobaczę jak można by było to obejść, bo w sumie od wczoraj testuję możliwość pracy webserwera, gdy urządzenie jest Online, a nawet to Wy jesteście moimi testerami . Może kolega @klew by powiedział czy ten błąd jest od tego
veeroos wrote: Wed Jul 24, 2024 6:23 am
Pewnie jest to związane z wywołaniem webserwera, gdy urządzenie jest online, spojrzę na to po urlopie, mam od dzisiaj 2 tygodnie, nie brałem ze sobą komputera więc nie zobaczę jak można by było to obejść, bo w sumie od wczoraj testuję możliwość pracy webserwera, gdy urządzenie jest Online, a nawet to Wy jesteście moimi testerami . Może kolega @klew by powiedział czy ten błąd jest od tego
"31" to status dla "registration disabled", ale tutaj chyba coś innego poszło. W SuplaDevice nie ma nigdzie tekstu "UNKNOW ERROR CODE", więc to pewnie pochodzi gdzieś z Twojego programu.
klew wrote: Wed Jul 24, 2024 6:51 am
"31" to status dla "registration disabled", ale tutaj chyba coś innego poszło. W SuplaDevice nie ma nigdzie tekstu "UNKNOW ERROR CODE", więc to pewnie pochodzi gdzieś z Twojego programu.
No to chyba wiem z czego to wynika, bo chciałem odpytywać o status połączenia i dopiero przy połączeniu z serwerem chciałem odpalić webserwer lokalny, ale stwierdziłem że go odpalę po połączeniu z wifi, no i kawałek kodu sprawdzający połączenie z serwerem został, więc to on może ten komunikat powodować, ale w sumie wszystko działa, więc jak komuś nie przeszkadza to to niech korzysta, ja to dopiero poprawię za 2 tygodnie
Hej. Będąc na chwilę w domu zmieniłem kod, sprawdźcie czy będzie OK, jeśli dalej będzie występował ten błąd to zrobię to tak, że lokalny webserwer będzie dostępny dopiero po połączeniu z serwerem. Dodana także opcja aktualizacji, aby w nią wejść najlepiej wprowadzić układ w tryb konfiguracji (5 sekund przytrzymać przycisk konfiguracji ESP32 C3 - GPIO9, ESP32 - GPIO0) wejść na stronę 192.168.4.1/update (dzięki @lukfud za podsunięcie pomysłu ) kolejne wersje softów będą dorzucane jako Update'y po to aby sobie zaktualizować online, będą one dostępne w osobnym folderze,.tak aby nie myliły się softy do wgrania, bo soft główny dla procesorów z rodziny ESP32 nie będzie aktualizacją, wyskoczy błąd pliku podczas próby aktualizacji. Dodatkowo lekka zmiana wyświetlanych nazw kanałów .
Last edited by veeroos on Mon Jul 29, 2024 5:26 pm, edited 2 times in total.
Zainstalowałem nowy soft i mam to, co kiedyś. Odczyt same "0". Godzina i nic się nie zmienia. Wróciłem do poprzedniego i odczyt "od strzała". Znowu wgrałem nowy i mam same zera. Zostawię do rana, może załapie
Hmm, troszkę to dziwne, ponieważ ja wyrzuciłem parę rzeczy z kodu, które mogły by powodować problemy z połączeniem, z tego co mi się wydaje to może już być Update zaimplementowany w starszym kodzie. Popatrzę na to dopiero w niedzielę jak wrócę do domu.