Airly pod nową bibliotekę SuplaDevice 😉

Zibi_007

Działa! Dane odczytuje maksymalnie po 30 sekundach.
Nie działa natomiast dioda LED (status). Przynajmniej w C3. Bez względu co ustawię w statusie, dioda nie świeci wcale.
Mnie to nie przeszkadza, ale sygnalizuję, bo wiem, że dla niektórych status połączenia jest ważny.

PS. Opis z normą bardzo OK :)
Nec Hercules contra plures!
LukiSpajder

Potwierdzam działanie 👍
Nowa wersja dział prawidłowo , pierwszy odczyt po około 30 sekundach wskoczył 😁.
Układ przy konfiguracji trochę się grzeje ale przy normalnej pracy już jest ok .
Jedynie szkoda że stacje mam oddaloną aż o 9 km .
A faktycznie ta dioda nie dział , mimo przełączania innych opcji .
Rewelacja 😁
veeroos

Sprawdzę to, bo najpierw kompilowałem dla zwykłego ESP, a później dla ESP32 C3 i może nie zmieniłem pinu od diody, a nie zwróciłem uwagi na to jak już wgrałem program w ramach testów. Postaram się to jeszcze dzisiaj poprawić, wrzucę poprawkę jako normalny program i jako Update, tak abyście przetestowali działanie tej funkcji 😉. Przy wgrywaniu jako Update nie trzeba ponownie konfigurować serwerów i ustawień

Edit. Poprawione, sprawdzone i wrzucone
Zamel Mew-01, Wemos D1 mini Pro + Ikea vindriktning + BME280, 3x - SonOff mini, 3x - SonOff Basic, 3xGosund SP111, SonOff S55, 2x GOSUND WB4

https://github.com/v33r005
LukiSpajder

Aktualizacja z pliku przebiegła bez problemów 😁
Dioda reaguje na wszystkie ustawienia .
Działa i wygląda że jest wszystko OK 😁
veeroos

No dobra więc kasuję stare wersje. Jakby ktoś miał jakieś pomysły lub uwagi to piszcie tutaj 😉
Zamel Mew-01, Wemos D1 mini Pro + Ikea vindriktning + BME280, 3x - SonOff mini, 3x - SonOff Basic, 3xGosund SP111, SonOff S55, 2x GOSUND WB4

https://github.com/v33r005
bokk

Wszystko super chodzi nawet aktualizacja, wystarczylo podać adres lokalny/update i od razu pokazuje się strona aktualizacyjna tak że modul można schować i o nim zapomnieć. Ja podpiąłem do wolnego gniazda usb w telewizorze.
Zibi_007

Potwierdzam, aktualizacja działa nawet przy module on-line (nie trzeba przełączać w tryb konfiguracji). Zachowuje wszystkie ustawienia i co najważniejsze (przynajmniej dla mnie) nie kasuje historii odczytów. Po update diodą można już normalnie sterować.
Dobra robota!
Nec Hercules contra plures!

Return to “Projekty użytkowników”