Współpraca z Auraton Smart

flowerek

pzygmunt wrote: Thu Jul 18, 2024 8:12 am
flowerek wrote: Thu Jul 18, 2024 8:03 am Czy do przetestowania będzie sama bramka do systemu auraton smart czy też urządzenia wykonawcze auratona (głowice, listwy podłogówki)?
Bramka + urządzenia.
flowerek wrote: Thu Jul 18, 2024 8:03 am Czy przewidujecie integracje z innymi systemami np polskim liderem sterowania ogrzewaniem
Na dzień dzisiejszy skupiamy się na współpracy z Auratonem.
Trudno powiedzieć co będzie w przyszłości.
W takim razie też chętnie przetestuję zestaw. Instaluję rocznie kilkadziesiąt systemów sterowania smart do ogrzewania podłogowego i mieszanego - w ponad 90% na bezprzewodowych termostatach pokojowych (bo instalatorzy niestety nie robią okablowania pod termostaty na etapie elektryki). Co prawda montuję to głownie na Tech-u i Salusie ale bardzo chętnie przetestuję i samą integrację ale i samego Auratona. Już jakiś czas temu chciałem przetestować tą markę ale jakoś nie miałem motywatora.
Z tym, że żeby zrobić to solidnie fajnie byłoby zacząć od sezonu grzewczego - 2 połowa września/październik.

Naprawdę super wiadomość, jeśli to będzie działać prawidłowo (a zapewne zrobicie wszystko zeby tak było) wreszcie będę mógł zaproponować SUPLE jak kompleksowe rozwiązanie na smart dom. Jeszcze gdyby Auraton zechciał popracować nad designem termostatów pokojowych byłoby super - nie żebym się czepiał ale dzisiaj wygląd termostatów jest czasem dla klientów najwazniejszy :)
Choć przecież "de gustibus non est disputandum"
Image
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
Gang

Zgłaszam się do testów!
Możemy kombinować do bólu.

Mam termometr i bramke w każdym pomieszczeniu gdzie są grzejniki, więc możemy kombinować !
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
darek2810

Super nowina, tego bardzo brakowało.
Zgłaszam się na testy
Mam podłogówkę i grzejnik z głowica termostatyczną
Lector

To chyba jeszcze nie wątek do testów.
Pytanie czy takowy powstanie i co się dostanie do testowania, samą bramkę czy jakiś zestaw.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
https://pool.lector.top/
RomanG

Lector wrote: Mon Jul 22, 2024 9:52 am To chyba jeszcze nie wątek do testów.
Pytanie czy takowy powstanie i co się dostanie do testowania, samą bramkę czy jakiś zestaw.
https://forum.supla.org/viewtopic.php?p=182826#p182826
klew

Lector wrote: Mon Jul 22, 2024 9:52 am To chyba jeszcze nie wątek do testów.
Chcielibyśmy, aby był zestaw, oraz sama bramka - także jeśli ktoś jest posiadaczem urządzeń z serii Auraton Smart, to ma dużo większe szanse na wybór do testów, bo pewnie takich zgłoszeń będzie mniej.
Krzychuu666

Jak najbardziej chętny na testy, podłogówka, podłogówka z grzejnikami jeden rozdzielacz i grzejniki.
sasik

tez chetnie przetestuje mam sterowanie ogrzewaniem podlogowym strefowe 12 stref w kazdym pomieszczeniu z firmy salus chetnie bym zamienil na takie z supla
adasseek

Cześć

Czy znany jest termin dostępu do rozwiązania Auraton Smart wspieranego przez Suple?

Przed zimą dwa takie systemy do podłogowego ogrzewania zamierzam zainstalować u siebie.

Chętnie przyjmę na testy lub zakupie, tylko czy przed zimą zdążę ? ;)
pzygmunt

Urządzenia Auraton Smart są dostępne w sprzedaży. Bramka Supla<->Auraton powinna być dostępna przed sezonem.

Return to “Nowości”