Nowy interfejs dla liczników energii
-
Mi się wydaje, że chodzi bardziej o min i max z wybranego okresu czasu.
-
Dokładnie o coś takiego mi chodziło tylko ta średnia temperatura z jakiego okresu by miała być ?
-
Ale jak zrobić "ranking" godzin z min/max z wybranego okresu?Maciek663 wrote: Tue Oct 08, 2024 8:50 am Mi się wydaje, że chodzi bardziej o min i max z wybranego okresu czasu.
Np. mam okres "7 dni". Temperatura waha się w ciągu doby między 13 a 21. Jak taki ranking miałby wyglądać?
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Okres wybiera się na wykresie (np. ostatnie 24 h, cała historia, ostatnie 90 dni itd)Gitman wrote: Tue Oct 08, 2024 8:52 am Dokładnie o coś takiego mi chodziło tylko ta średnia temperatura z jakiego okresu by miała być ?
-
No tak ale średnia z jakiegoś okresu to jedno wskazanie i nie da rady zrobić z tego rankingu czyli np. średnia z 30dniu
chyba że ci chodzi o średnią z 6 pomiarów w ciągu godziny no to wtedy tak o to mi chodziło
no tak że wyświetla w których godzinach była najwyższa a w których najniższa. Tak jak na liczniku energii zużycie w kwhAle jak zrobić "ranking" godzin z min/max z wybranego okresu?
Np. mam okres "7 dni". Temperatura waha się w ciągu doby między 13 a 21. Jak taki ranking miałby wyglądać?
chyba że ci chodzi o średnią z 6 pomiarów w ciągu godziny no to wtedy tak o to mi chodziło
Last edited by Gitman on Tue Oct 08, 2024 9:57 am, edited 1 time in total.
-
Przy rankingu "godzin" byłaby to średnia w danej godzinie. Czyli jeśli okres to 7 dni, a ranking jest godzinowy, to liczymy średnią dla każdego okresu 7:00-7:59 i prezetnujemy to jako wartość dla godziny "7".Gitman wrote: Tue Oct 08, 2024 9:03 am No tak ale średnia z jakiegoś okresu to jedno wskazanie i nie da rady zrobić z tego rankingu czyli np. średnia z 30dniu
no tak że wyświetla w których godzinach była najwyższa a w których najniższa. Tak jak na liczniku energii zużycie w kwhAle jak zrobić "ranking" godzin z min/max z wybranego okresu?
Dla wartości minimalnej i maksymalnej - nie mam pojęcia jakby to miało wyglądać.
-
tak dokładnie o tą średnią mi chodziło co w poście wyżej doprecyzowałem ale uprzedziłeś mnie z odpowiedzią
a chodzi mi o wartość maksymalną i minimalną wyciągniętą właśnie z tej średniej godzinowej.
a chodzi mi o wartość maksymalną i minimalną wyciągniętą właśnie z tej średniej godzinowej.
-
To trzymając się dalej "rankingu godzin", na wykresie kołowym byłyby pokazane 24 bloczki godzinowe i pierwszy jest "największy" a ostatni "najmniejszy" i stąd można sobie odczytać minalną i maksymalnąc wartość średniej.Gitman wrote: Tue Oct 08, 2024 9:58 am tak dokładnie o tą średnią mi chodziło co w poście wyżej doprecyzowałem ale uprzedziłeś mnie z odpowiedzią
-
Nie wiem o co chodzi autorowi dokładnie ale tak to np wygląda w Viessman:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Panowie, co mają wykresy temperatury w temacie Nowy interfejs dla liczników energii? Szkoda chyba robić bałagan na Forum?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl