Dla mnie dziwne jest to, że po odłączeniu którejkolwiek fazy nadal pokazuje jakby były dostępne. Ba nawet jak wszystkie odłączę, nadal pokazuje wszystkie Dopiero reset zeruje wszystko. To samo jest na stronie głównej ( wartość pokazywana na liście kanałów). Trochę to mylące.
Edit. Reset nie zeruje, tylko załączenie przynajmniej jednej z faz
Nowy interfejs dla liczników energii
-
Nie jestem pewien, czy Cię dobrze rozumiem. Jak odłaczysz fazę, to powinno napięcie tam spaść na 0 V. Fazy w liczniku 3-fazowym ogólnie nigdy nie "znikały". W starym interfejsie mogły robić się na czerwono, ale nadal były.lukasz06 wrote: Wed Oct 09, 2024 10:30 pm Dla mnie dziwne jest to, że po odłączeniu którejkolwiek fazy nadal pokazuje jakby były dostępne. Ba nawet jak wszystkie odłączę, nadal pokazuje wszystkie Dopiero reset zeruje wszystko. To samo jest na stronie głównej ( wartość pokazywana na liście kanałów). Trochę to mylące.
Jaka wartość na stronie głównej? Piszesz o liczniku pobranej energii, czy może ustawiasz tam inny parametr (napięcie, moc) i z nimi jest problem?
Co to znaczy "reset nie zeruje"? Reset zasilania urzadzenia? Reset historii w Cloud? Reset stanu licznika na urządzeniu?
Czasem warto też jakiś screen dorzucić - łatwiej złapać o czym jest mowa
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Bardzo podoba mi się ten nowy i terfejs chociaż bardzo fajnie było by gdyby oprócz kosztu całkowitego i bieżącego była opcja pokazywać ostatni miesięcy. Czyli patrząc od gory:
- całkowity koszt
- zeszły miesiąc
- biezace zużycie
Bardzo by ułatwiało zobaczyć zużycie porównując z poprzednim miesiącem.
- całkowity koszt
- zeszły miesiąc
- biezace zużycie
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
-
Pytałem o coś podobnego i dostałem tu odpowiedź viewtopic.php?p=186447#p186447klimasstudio wrote: Thu Oct 10, 2024 8:53 am Bardzo podoba mi się ten nowy i terfejs chociaż bardzo fajnie było by gdyby oprócz kosztu całkowitego i bieżącego była opcja pokazywać ostatni miesięcy. Czyli patrząc od gory:
- całkowity koszt
- zeszły miesiąc
- biezace zużycie
-
Tam w planach jest, aby ten drugi prostokąt z "aktualnym miesiącem" dało się konfigurować i przełączać. Tzn. chcemy dać opcję wprowadzenia "okresu rozliczeniowego" (np. kwartalnie, albo miesięcznie od 10 każdego miesiąca). I dać tam przyciski lub palcem w prawo/lewo przełączanie na poporzednie/następne okresy.Gitman wrote: Thu Oct 10, 2024 8:57 amPytałem o coś podobnego i dostałem tu odpowiedź viewtopic.php?p=186447#p186447klimasstudio wrote: Thu Oct 10, 2024 8:53 am Bardzo podoba mi się ten nowy i terfejs chociaż bardzo fajnie było by gdyby oprócz kosztu całkowitego i bieżącego była opcja pokazywać ostatni miesięcy. Czyli patrząc od gory:
- całkowity koszt
- zeszły miesiąc
- biezace zużycie
-
Mowa o resecie urządzenia. Nie zeruje tzn, że po odłączeniu obojętnie czy jednej, czy wszystkich faz wskazania pokazują mi jakby ciągle było coś podpięte. Dopiero po ponownym podłączeniu fazy wyświetlają się prawidłowo. Przykładowo były podpięte 3 fazy, odłączam wszystkie i podłączam 1 wtedy jest ok .Jak nic nie podłącze, a moduł jest online pokazuje, że są nadal 3. Oczywiście wskazania stoją w miejscu, nie zmienia się, moc, napięcie itp. Gdyby było na czerwono byłoby wiadomo, że którejś fazy nie ma. Na stronie głównej obojętnie co ustawię i odłączę fazę to nadal to pokazuje. Testuję licznik Pzem 3f, ze stałymi adresami, soft GGklew wrote: Thu Oct 10, 2024 7:59 amNie jestem pewien, czy Cię dobrze rozumiem. Jak odłaczysz fazę, to powinno napięcie tam spaść na 0 V. Fazy w liczniku 3-fazowym ogólnie nigdy nie "znikały". W starym interfejsie mogły robić się na czerwono, ale nadal były.lukasz06 wrote: Wed Oct 09, 2024 10:30 pm Dla mnie dziwne jest to, że po odłączeniu którejkolwiek fazy nadal pokazuje jakby były dostępne. Ba nawet jak wszystkie odłączę, nadal pokazuje wszystkie Dopiero reset zeruje wszystko. To samo jest na stronie głównej ( wartość pokazywana na liście kanałów). Trochę to mylące.
Jaka wartość na stronie głównej? Piszesz o liczniku pobranej energii, czy może ustawiasz tam inny parametr (napięcie, moc) i z nimi jest problem?
Co to znaczy "reset nie zeruje"? Reset zasilania urzadzenia? Reset historii w Cloud? Reset stanu licznika na urządzeniu?
Czasem warto też jakiś screen dorzucić - łatwiej złapać o czym jest mowa
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
To tutaj jest to raczej kwestia softu na urządzeniu. Przy braku dostępnych pomiarów, urządzenie powinno wysłać taką informację do serwera.lukasz06 wrote: Thu Oct 10, 2024 10:11 am Mowa o resecie urządzenia. Nie zeruje tzn, że po odłączeniu obojętnie czy jednej, czy wszystkich faz wskazania pokazują mi jakby ciągle było coś podpięte. Dopiero po ponownym podłączeniu fazy wyświetlają się prawidłowo. Przykładowo były podpięte 3 fazy, odłączam wszystkie i podłączam 1 wtedy jest ok .Jak nic nie podłącze, a moduł jest online pokazuje, że są nadal 3. Oczywiście wskazania stoją w miejscu, nie zmienia się, moc, napięcie itp. Gdyby było na czerwono byłoby wiadomo, że którejś fazy nie ma. Na stronie głównej obojętnie co ustawię i odłączę fazę to nadal to pokazuje. Testuję licznik Pzem 3f, ze stałymi adresami, soft GG
Jak nie wysyła, to apka będzie pokazywać ostatnie znane pomiary.
-
To by była bajaklew wrote: Thu Oct 10, 2024 9:23 amTam w planach jest, aby ten drugi prostokąt z "aktualnym miesiącem" dało się konfigurować i przełączać. Tzn. chcemy dać opcję wprowadzenia "okresu rozliczeniowego" (np. kwartalnie, albo miesięcznie od 10 każdego miesiąca). I dać tam przyciski lub palcem w prawo/lewo przełączanie na poporzednie/następne okresy.Gitman wrote: Thu Oct 10, 2024 8:57 amPytałem o coś podobnego i dostałem tu odpowiedź viewtopic.php?p=186447#p186447klimasstudio wrote: Thu Oct 10, 2024 8:53 am Bardzo podoba mi się ten nowy i terfejs chociaż bardzo fajnie było by gdyby oprócz kosztu całkowitego i bieżącego była opcja pokazywać ostatni miesięcy. Czyli patrząc od gory:
- całkowity koszt
- zeszły miesiąc
- biezace zużycie
-
Cześć,
1. czy da radę dodać zaznaczenie klikniętego wiersza tabeli? Poprawi to czytelność przy przewijaniu prawo/lewo.
Chodzi mi o coś takiego, jak np. w https://ui.shadcn.com/docs/components/table
2. W przypadku rankingu kołowego może lepiej będzie zastoswać powszechnie używany cyfrowy zapis godziny, tzn. np. Godzina 21:00 zamiast obecnego Godzina 21? Detal, ale za pierwszym razem dziwi, czemu nie jest zapisane normalnie.
1. czy da radę dodać zaznaczenie klikniętego wiersza tabeli? Poprawi to czytelność przy przewijaniu prawo/lewo.
Chodzi mi o coś takiego, jak np. w https://ui.shadcn.com/docs/components/table
2. W przypadku rankingu kołowego może lepiej będzie zastoswać powszechnie używany cyfrowy zapis godziny, tzn. np. Godzina 21:00 zamiast obecnego Godzina 21? Detal, ale za pierwszym razem dziwi, czemu nie jest zapisane normalnie.
Pozdrawiam
Jakub
Jakub
-
21:00 sugeruję godzinę 21 i 0 minut. A tu chodzi o całą godzinę 21 do 21:59jaku2k wrote: Thu Oct 10, 2024 7:02 pm