Nowy interfejs dla liczników energii

jaku2k

klew wrote: Thu Oct 10, 2024 7:13 pm
jaku2k wrote: Thu Oct 10, 2024 7:02 pm
2. W przypadku rankingu kołowego może lepiej będzie zastoswać powszechnie używany cyfrowy zapis godziny, tzn. np. Godzina 21:00 zamiast obecnego Godzina 21? Detal, ale za pierwszym razem dziwi, czemu nie jest zapisane normalnie.
21:00 sugeruję godzinę 21 i 0 minut. A tu chodzi o całą godzinę 21 do 21:59 ;)
Ach, o tym nie pomyślałem :idea:
sasik

Czy jest mozliwosc wpisania dwoch stawek w przypadku taryfy g12w?
Robert Błaszczak

sasik wrote: Fri Oct 11, 2024 12:19 pm Czy jest mozliwosc wpisania dwoch stawek w przypadku taryfy g12w?
Aktualnie nie.

A mógłbyś sprawdzić, czy czas na liczniku energii od dostawcy pokrywa Ci się z czasem rzeczywistym?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Patryk

Robert Błaszczak wrote: Fri Oct 11, 2024 12:33 pm
A mógłbyś sprawdzić, czy czas na liczniku energii od dostawcy pokrywa Ci się z czasem rzeczywistym?
U mnie tak.
Różnica jest ok 15 sek.
Też czekam na taką możliwość.
sasik

tak czas sie pokrywa roznica kilka sekund, fajni by bylo miec mozliwosc podgladu ile zuzywa sie energi w taryfie dziennej a ile w nocnej.
Piotrek L.

Po aktualizacji jest teraz ok,nie ma juz u mnie rozciągniętego ekranu z dolnymi parametrami.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Piotrek L.

Wcześniej było tak
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mmof

Konarads wrote: Fri Sep 27, 2024 8:17 pm Witam. Posiadam kilka liczników energi do monitorowania instalacji fotowoltaiki. Byłem zachwycony z tych urządzeń. Z niezawodności, dokładności pomiarów i z rewelacyjnej aplikacji. Z wielkim zdziwieniem otworzyłem nową apke do liczników bo wszystko za co ja ceniłem przepadło. Pragnę nadmienić ze z uwagi na specyfikę moich instalacji wymagają one stałego dozoru który realizowałem tymi licznikami i apka jest uzywana kilkanascie razy dziennie. Wprawdzie wszystkie dane nadal są dostępne ale prostota i łatwość dostępu do najważniejszych informacji zniknęła. Szkoda że nia ma opcji wyboru powrotu do popr,edniej wersji.
To wrzuć sobię App od kolegi lesny tam są stare wykresy.
lesny8

Mmof wrote: Thu Oct 17, 2024 7:48 pm
Konarads wrote: Fri Sep 27, 2024 8:17 pm Witam. Posiadam kilka liczników energi do monitorowania instalacji fotowoltaiki. Byłem zachwycony z tych urządzeń. Z niezawodności, dokładności pomiarów i z rewelacyjnej aplikacji. Z wielkim zdziwieniem otworzyłem nową apke do liczników bo wszystko za co ja ceniłem przepadło. Pragnę nadmienić ze z uwagi na specyfikę moich instalacji wymagają one stałego dozoru który realizowałem tymi licznikami i apka jest uzywana kilkanascie razy dziennie. Wprawdzie wszystkie dane nadal są dostępne ale prostota i łatwość dostępu do najważniejszych informacji zniknęła. Szkoda że nia ma opcji wyboru powrotu do popr,edniej wersji.
To wrzuć sobię App od kolegi lesny tam są stare wykresy.
Zgadza się, potwierdzam jest taka możliwość ;)
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
sasik

A wiadomo cos czy wprowadzicie do licznikow ta mozliwosc kontrolowania zuzycia przy taryfie g12w? chodzi o mozliwosc wpisania stanu licznika dla dwoch tarych (dzienna ,nocna) i dwoch stawek dla tych taryf? bylo by super.

Return to “Nowości”