[A] Liczniki energii - 24.09 BETA

kurus

Kiedy wersja na iOS?
Patryk

Taki drobny szczegół.
Data (rok) nie mieści się w okienku:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Lector

Mam pytanie, nie do samego licznika lecz do funkcji w aplikacji.

Czy dałoby radę w ustawieniach dodać opcje do wyboru która zakładka ma być aktywna przy uruchomieniu?

Teraz zawsze pojawiają się kanały, a w radiu z androidem w samochodzie chciałbym aby pokazywały się od razu sceny.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
myxhir

Nie wiem czy ktoś poruszał ale pr,esuwanie w prawo detali fajnie jakby się autocentrowalo czyli albo pokazuje dane z fazami 123 a jak przesunę w prawo to same fazy bo aktualnie takie trzymanie dolnego okna nie ma sensu bo i tak nie widać tekstu opisu. Zdjęcie ponizej
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
myxhir

Teraz tak patrzę to urzadzenia typu gosund też mają wszystko zmienione.... panowie teraz to zupełnie inna bajka. Myślałem że zmiany tyczą się samego licznika a to dużo dalej sięga:-)
klew

myxhir wrote: Tue Aug 27, 2024 8:56 am Teraz tak patrzę to urzadzenia typu gosund też mają wszystko zmienione.... panowie teraz to zupełnie inna bajka. Myślałem że zmiany tyczą się samego licznika a to dużo dalej sięga:-)
Zmiany są dla kanałów typu "licznik energii". Na razie jeszcze nie są tam uwzględnione liczniki na bazie kanału "licznik impulsów" - ale te też dostaną odświeżony interfejs (podobny do tego od liczników energii, ale oczywiście z dużo mniejszą ilością parametrów).

Odnośnie "centrowania" tabelki, to ja byłbym tutaj ostrożny, bo ludzie mają różne szerokości ekranów i różne rozmiary czcionki. U mnie też ładnie widzę na raz "etykiety + FAZY 1+2+3", a jak sobie przesunę w bok, to widzę wszystkie 3: "faza 1", "faza 2", "faza 3".
Natomiast jak ustawię większą czcionkę, to te rzeczy już przestają się mieścić. Taki sam efekt będzie przy mniejszych ekranach.
myxhir

klew wrote: Tue Aug 27, 2024 9:10 am
myxhir wrote: Tue Aug 27, 2024 8:56 am Teraz tak patrzę to urzadzenia typu gosund też mają wszystko zmienione.... panowie teraz to zupełnie inna bajka. Myślałem że zmiany tyczą się samego licznika a to dużo dalej sięga:-)
Zmiany są dla kanałów typu "licznik energii". Na razie jeszcze nie są tam uwzględnione liczniki na bazie kanału "licznik impulsów" - ale te też dostaną odświeżony interfejs (podobny do tego od liczników energii, ale oczywiście z dużo mniejszą ilością parametrów).

Odnośnie "centrowania" tabelki, to ja byłbym tutaj ostrożny, bo ludzie mają różne szerokości ekranów i różne rozmiary czcionki. U mnie też ładnie widzę na raz "etykiety + FAZY 1+2+3", a jak sobie przesunę w bok, to widzę wszystkie 3: "faza 1", "faza 2", "faza 3".
Natomiast jak ustawię większą czcionkę, to te rzeczy już przestają się mieścić. Taki sam efekt będzie przy mniejszych ekranach.
To może jako opcja do włączenia:-) swoją drogą przydałaby się jakaś informacja dla mniejszych ekranów ze to można przesunąć jakas strzałka czy coś bo dla mnie to było przypadkowe odkrycie ze moge to przesunąć w prawo
Patryk

klew wrote: Tue Aug 27, 2024 9:10 am Odnośnie "centrowania" tabelki, to ja byłbym tutaj ostrożny, bo ludzie mają różne szerokości ekranów i różne rozmiary czcionki. U mnie też ładnie widzę na raz "etykiety + FAZY 1+2+3", a jak sobie przesunę w bok, to widzę wszystkie 3: "faza 1", "faza 2", "faza 3".
Potwierdzam.
Mi się to bardzo spodobało.
"Nawiązuje" do apki @lesny8, czego w poprzednich wersjach brakowało.
klew

Patryk wrote: Tue Aug 27, 2024 10:16 am
klew wrote: Tue Aug 27, 2024 9:10 am Odnośnie "centrowania" tabelki, to ja byłbym tutaj ostrożny, bo ludzie mają różne szerokości ekranów i różne rozmiary czcionki. U mnie też ładnie widzę na raz "etykiety + FAZY 1+2+3", a jak sobie przesunę w bok, to widzę wszystkie 3: "faza 1", "faza 2", "faza 3".
Potwierdzam.
Mi się to bardzo spodobało.
"Nawiązuje" do apki @lesny8, czego w poprzednich wersjach brakowało.
Tutaj były wzięte pod uwagę dwa powtarzające się tematy:
1. Aby domyślnie było widać "1+2+3" lub aby apka zapamiętywała ostatnio ustawiony "widok"
2. Aby dało się na raz zobczyć wszystkie 3 fazy (analogicznie jak w apce by @lesny8 :) )
QLQ

Patryk wrote: Sat Aug 24, 2024 7:19 pm @QLQ
Przesuń te okno z danymi palcem w lewo.
No to wiem ale po co mam tak robić skoro powinno justować z automatu?
Robert Błaszczak wrote: Sat Aug 24, 2024 7:10 pm Nie potwierdzam. Nie masz przypadkiem powiększonej czcionki systemowej?
Mam tak:
.
Screenshot_20240828_201951_Settings.jpg
.
Screenshot_20240828_201940_Settings.jpg
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....

Return to “Android”