[A] Liczniki energii - 24.09 BETA
-
Taki drobny szczegół.
Data (rok) nie mieści się w okienku:
Data (rok) nie mieści się w okienku:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Mam pytanie, nie do samego licznika lecz do funkcji w aplikacji.
Czy dałoby radę w ustawieniach dodać opcje do wyboru która zakładka ma być aktywna przy uruchomieniu?
Teraz zawsze pojawiają się kanały, a w radiu z androidem w samochodzie chciałbym aby pokazywały się od razu sceny.
Czy dałoby radę w ustawieniach dodać opcje do wyboru która zakładka ma być aktywna przy uruchomieniu?
Teraz zawsze pojawiają się kanały, a w radiu z androidem w samochodzie chciałbym aby pokazywały się od razu sceny.
Niespełniony automatyk. 
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos

https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
-
Nie wiem czy ktoś poruszał ale pr,esuwanie w prawo detali fajnie jakby się autocentrowalo czyli albo pokazuje dane z fazami 123 a jak przesunę w prawo to same fazy bo aktualnie takie trzymanie dolnego okna nie ma sensu bo i tak nie widać tekstu opisu. Zdjęcie ponizej
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Teraz tak patrzę to urzadzenia typu gosund też mają wszystko zmienione.... panowie teraz to zupełnie inna bajka. Myślałem że zmiany tyczą się samego licznika a to dużo dalej sięga:-)
-
Zmiany są dla kanałów typu "licznik energii". Na razie jeszcze nie są tam uwzględnione liczniki na bazie kanału "licznik impulsów" - ale te też dostaną odświeżony interfejs (podobny do tego od liczników energii, ale oczywiście z dużo mniejszą ilością parametrów).myxhir wrote: Tue Aug 27, 2024 8:56 am Teraz tak patrzę to urzadzenia typu gosund też mają wszystko zmienione.... panowie teraz to zupełnie inna bajka. Myślałem że zmiany tyczą się samego licznika a to dużo dalej sięga:-)
Odnośnie "centrowania" tabelki, to ja byłbym tutaj ostrożny, bo ludzie mają różne szerokości ekranów i różne rozmiary czcionki. U mnie też ładnie widzę na raz "etykiety + FAZY 1+2+3", a jak sobie przesunę w bok, to widzę wszystkie 3: "faza 1", "faza 2", "faza 3".
Natomiast jak ustawię większą czcionkę, to te rzeczy już przestają się mieścić. Taki sam efekt będzie przy mniejszych ekranach.
-
To może jako opcja do włączenia:-) swoją drogą przydałaby się jakaś informacja dla mniejszych ekranów ze to można przesunąć jakas strzałka czy coś bo dla mnie to było przypadkowe odkrycie ze moge to przesunąć w prawoklew wrote: Tue Aug 27, 2024 9:10 amZmiany są dla kanałów typu "licznik energii". Na razie jeszcze nie są tam uwzględnione liczniki na bazie kanału "licznik impulsów" - ale te też dostaną odświeżony interfejs (podobny do tego od liczników energii, ale oczywiście z dużo mniejszą ilością parametrów).myxhir wrote: Tue Aug 27, 2024 8:56 am Teraz tak patrzę to urzadzenia typu gosund też mają wszystko zmienione.... panowie teraz to zupełnie inna bajka. Myślałem że zmiany tyczą się samego licznika a to dużo dalej sięga:-)
Odnośnie "centrowania" tabelki, to ja byłbym tutaj ostrożny, bo ludzie mają różne szerokości ekranów i różne rozmiary czcionki. U mnie też ładnie widzę na raz "etykiety + FAZY 1+2+3", a jak sobie przesunę w bok, to widzę wszystkie 3: "faza 1", "faza 2", "faza 3".
Natomiast jak ustawię większą czcionkę, to te rzeczy już przestają się mieścić. Taki sam efekt będzie przy mniejszych ekranach.
-
Potwierdzam.klew wrote: Tue Aug 27, 2024 9:10 am Odnośnie "centrowania" tabelki, to ja byłbym tutaj ostrożny, bo ludzie mają różne szerokości ekranów i różne rozmiary czcionki. U mnie też ładnie widzę na raz "etykiety + FAZY 1+2+3", a jak sobie przesunę w bok, to widzę wszystkie 3: "faza 1", "faza 2", "faza 3".
Mi się to bardzo spodobało.
"Nawiązuje" do apki @lesny8, czego w poprzednich wersjach brakowało.
-
Tutaj były wzięte pod uwagę dwa powtarzające się tematy:Patryk wrote: Tue Aug 27, 2024 10:16 amPotwierdzam.klew wrote: Tue Aug 27, 2024 9:10 am Odnośnie "centrowania" tabelki, to ja byłbym tutaj ostrożny, bo ludzie mają różne szerokości ekranów i różne rozmiary czcionki. U mnie też ładnie widzę na raz "etykiety + FAZY 1+2+3", a jak sobie przesunę w bok, to widzę wszystkie 3: "faza 1", "faza 2", "faza 3".
Mi się to bardzo spodobało.
"Nawiązuje" do apki @lesny8, czego w poprzednich wersjach brakowało.
1. Aby domyślnie było widać "1+2+3" lub aby apka zapamiętywała ostatnio ustawiony "widok"
2. Aby dało się na raz zobczyć wszystkie 3 fazy (analogicznie jak w apce by @lesny8

-
No to wiem ale po co mam tak robić skoro powinno justować z automatu?
Mam tak:Robert Błaszczak wrote: Sat Aug 24, 2024 7:10 pm Nie potwierdzam. Nie masz przypadkiem powiększonej czcionki systemowej?
. .
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....