[A] Liczniki energii - 24.09 BETA

mipolansk

Patryk wrote: Wed Sep 11, 2024 1:22 pm Jeszcze te "niemieszczące" się daty:
Z tymi datami to ważne, że się nie rozjeżdżają. Zrobienie tak żeby na każdym ekranie i w każdej kombinacji zawsze się wszystko dobrze wyświetlało jest bardzo ciężkim zadaniem w Androidzie.. Za dużo urządzeń i własnych implementacji :) chyba, że faktycznie problem ten dotyczy większej liczby osób to postaram się coś podrasować?
Patryk wrote: Wed Sep 11, 2024 2:36 pm Sugestia.
Zamiast pięciu miejsc po przecinku, dwa by (w zupełności) wystarczyły.
Wtedy było by to bardziej "schludnie" i nie trzeba było by tyle przewinąć.
Z tą precyzją to różnie bywa:) tymczasowo zostało tak jak w starej wersji i jeśli będzie dużo głosów za tym, żeby zmniejszyć to rozważymy:)
klew

Tam celowo została maksymalna dokładność, aby było choć jedno miejsce, gdzie można zobaczyć dokładną wartość przesłaną z urządzenia.
robertklepacki94

mipolansk wrote: Wed Sep 11, 2024 2:42 pm
Patryk wrote: Wed Sep 11, 2024 1:22 pm Jeszcze te "niemieszczące" się daty:
Z tymi datami to ważne, że się nie rozjeżdżają. Zrobienie tak żeby na każdym ekranie i w każdej kombinacji zawsze się wszystko dobrze wyświetlało jest bardzo ciężkim zadaniem w Androidzie.. Za dużo urządzeń i własnych implementacji :) chyba, że faktycznie problem ten dotyczy większej liczby osób to postaram się coś podrasować?
U mnie jest ok, podstawowa czcionka Samsunga.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Patryk

robertklepacki94 wrote: Wed Sep 11, 2024 2:55 pm
U mnie jest ok, podstawowa czcionka Samsunga.
O tym nie pomyślałem.
Zmniejszyłem rozmiar czcionki o "jeden" i teraz jest ok:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
adrian4477

mipolansk wrote: Wed Sep 11, 2024 1:09 pm Po dłuższej przerwie (ale czasem trzeba trochę urlopu wykorzystać) wracamy do liczników :) Aktualizacja z poprawkami do kilku problemów:
- Błędnie wyświetlana energia zwrócona
adrian4477 wrote: Thu Sep 05, 2024 8:32 pm U mnie do końca stycznia wykres pobranej i zwróconej wygląda tak samo:
- Poprawiona nazwa, tak aby spójnie wszędzie nazywać energię "zwróconą"
- Drobne poprawki doszły również w procesie dodawania urządzeń. Między innymi poprawny restart połączenia po zakończeniu dodawania nowego urządzenia.

Nowy link do wersji testowej: https://drive.google.com/file/d/1KFMboA ... sp=sharing
Wykresy wróciły do normalności ;)

Return to “Android”