Zaproszenie do testów Auraton/Supla

Beholder

Właśnie to 19 mnie naprowadzało na ten sam trop tylko, że nie mam szczegółowej wiedzy na temat protokołu Auratona i narzędzi do debugowania. Domyślna temperatura HM po włączeniu zasilania to 21.0, Czy w HM jest zegar tylko dobowy do załączenia obniżenia temperatury, czy pełny RTC ? Jak będzie "chodził" program tygodniowy bez BOXa?
klew

Beholder wrote: Sat Oct 05, 2024 9:48 am Właśnie to 19 mnie naprowadzało na ten sam trop tylko, że nie mam szczegółowej wiedzy na temat protokołu Auratona i narzędzi do debugowania. Domyślna temperatura HM po włączeniu zasilania to 21.0, Czy w HM jest zegar tylko dobowy do załączenia obniżenia temperatury, czy pełny RTC ? Jak będzie "chodził" program tygodniowy bez BOXa?
Programem zarządza box. Bez centralki urządzenia będą trzymać ostatnia nastawę
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
Mmof

klew wrote: Sat Oct 05, 2024 9:53 am
Beholder wrote: Sat Oct 05, 2024 9:48 am Właśnie to 19 mnie naprowadzało na ten sam trop tylko, że nie mam szczegółowej wiedzy na temat protokołu Auratona i narzędzi do debugowania. Domyślna temperatura HM po włączeniu zasilania to 21.0, Czy w HM jest zegar tylko dobowy do załączenia obniżenia temperatury, czy pełny RTC ? Jak będzie "chodził" program tygodniowy bez BOXa?
Czyli Box jak ustawi sobię RTC to nawet jak jest Offline to urządzenia będą wykonywały żądany program?
LukiSpajder

W cloudzie w reakcjach znalazłem trzy nowe , tyle że są po angielsku w wersji ustawionej na Polski .
A czy one działają i np. po otwarciu klapki może wysłać powiadomienie - przydatne przy małych pociechach jak by coś kombinowały 😁.
Nie mam teraz jak tego sprawdzić bo fizycznie jestem poza domem .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Przeoczyliśmy tłumaczenie. Powinny działać.
LukiSpajder

Oki przetestuje jak wrócę 😁
klew

Mmof wrote: Sat Oct 05, 2024 10:35 am
klew wrote: Sat Oct 05, 2024 9:53 am
Czyli Box jak ustawi sobię RTC to nawet jak jest Offline to urządzenia będą wykonywały żądany program?
Box ma podtrzymanie dla zegarka - z zamysłem raczej awaryjnego podtrzymania czasu. Przy długich przerwach (kilka dni?) zgubi czas i ustawił go przy połączeniu z serwerem
Robert Błaszczak

Zachciało mi się sprawdzić procedurę resetu do ustawień fabrycznych wszystkich posiadanych urządzeń AURATON.

1. Bramka - procedura opisana w instrukcji zadziałała bez żadnych komplikacji. Po resecie bramka bez problemu została dodana do Cloud z poziomu aplikacji.

2. Radiator Controller - zgodnie z opisem procedury w instrukcji wyjmuję baterię, trzymam wciśnięty przycisk, wkładam baterię i czekam do trzykrotnego sygnału dźwiękowego, puszczam przycisk. Po chwili otrzymuję pojedynczy dłuższy sygnał dźwiękowy i miga również czerwona dioda. Dioda po około 30 sekundach przestaje migać.
Wyciągam baterię i po 10 sekundach wkładam ją ponownie. Zgodnie z instrukcją powinienem usłyszeć potrójny sygnał dźwiękowy oznaczający, że do głowicy nie jest przypisane żadne urządzenie. Niestety jest pojedynczy sygnał oznaczający, że głowica jest skojarzona z innym urządzeniem. Próba sparowania głowicy z bramką kończy się niepowodzeniem.

3. Temperature Sensor (indoor) - reset do fabrycznych zgodnie z procedurą opisaną w instrukcji (naciśnięcie i przytrzymanie przycisku, aż zapali się czerwona dioda - puszczenie przycisku i ponowne naciśnięcie). Próba sparowania termometru z bramką kończy się niepowodzeniem.

Co w tej sytuacji można jeszcze zrobić?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
klew

Robert Błaszczak wrote: Sat Oct 05, 2024 1:16 pm Zachciało mi się sprawdzić procedurę resetu do ustawień fabrycznych wszystkich posiadanych urządzeń AURATON.

1. Bramka - procedura opisana w instrukcji zadziałała bez żadnych komplikacji. Po resecie bramka bez problemu została dodana do Cloud z poziomu aplikacji.

2. Radiator Controller - zgodnie z opisem procedury w instrukcji wyjmuję baterię, trzymam wciśnięty przycisk, wkładam baterię i czekam do trzykrotnego sygnału dźwiękowego, puszczam przycisk. Po chwili otrzymuję pojedynczy dłuższy sygnał dźwiękowy i miga również czerwona dioda. Dioda po około 30 sekundach przestaje migać.
Wyciągam baterię i po 10 sekundach wkładam ją ponownie. Zgodnie z instrukcją powinienem usłyszeć potrójny sygnał dźwiękowy oznaczający, że do głowicy nie jest przypisane żadne urządzenie. Niestety jest pojedynczy sygnał oznaczający, że głowica jest skojarzona z innym urządzeniem. Próba sparowania głowicy z bramką kończy się niepowodzeniem.

3. Temperature Sensor (indoor) - reset do fabrycznych zgodnie z procedurą opisaną w instrukcji (naciśnięcie i przytrzymanie przycisku, aż zapali się czerwona dioda - puszczenie przycisku i ponowne naciśnięcie). Próba sparowania termometru z bramką kończy się niepowodzeniem.

Przed chwilą lukfud trafił na ten sam problem.
Box nie robi poprawnie resetu i dlatego nie da się parować.
Postaram się dziś poprawkę na to wrzucić. Na razie nic z tym więcej nie zrobisz
lukfud

klew wrote: Sat Oct 05, 2024 1:21 pm
Robert Błaszczak wrote: Sat Oct 05, 2024 1:16 pm Zachciało mi się sprawdzić procedurę resetu do ustawień fabrycznych wszystkich posiadanych urządzeń AURATON.

Przed chwilą lukfud trafił na ten sam problem.
Box nie robi poprawnie resetu i dlatego nie da się parować.
Postaram się dziś poprawkę na to wrzucić. Na razie nic z tym więcej nie zrobisz
Dokładnie, już od dłuższej chwili zarzucam Krzyśka wiadomościami :)
https://www.facebook.com/groups/supladiy/

Return to “Nowości”