Zaproszenie do testów Auraton/Supla

LukiSpajder

klew wrote: Mon Oct 07, 2024 9:37 am
YoMan wrote: Mon Oct 07, 2024 9:15 am
klew wrote: Mon Oct 07, 2024 8:55 am
Także jeśli kombinujecie i przestawiacie rzeczy, to one tymczasowo mogą być źle prezentowane.
w sumie czego się spodziewałeś po "testerach" z naszego forum ?? :lol: :lol: :lol:
Mam zanotowane prawie 20 rzeczy do poprawy w różnych miejscach, więc jest dobrze :)
Ok 😁, rozumiem .
Dlatego też dałem dopisek żeby sprawdzić co jest istotne z tego co zauważyłem 😉

Tak jak powiedział YoMan cóż innego się spodziewać po beta testerach wychowanych na DIY . 😉 wszystkie wariaty są testowane 😁

Chyba że są jakieś zagadnienia do sprawdzenia na już - to proszę pisać
pzygmunt

Aktualizacja do wersji 24.10.02 dostępna dla wszystkich. Celem tej aktualizacji jest sprawdzenie czy obniżenie mocy nadawania ustabilizuje jakoś sygnału co będzie pomocne w ustaleniu czy za problemy odpowiada zastosowana antena.
Robert Błaszczak

Aktualizacja zrobiona. Box działa. Z tym, że ja nie miałem objawów opisywanych przez kolegów.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Mmof

Jeszcze jestem w pracy jak wrócę to zrobię aktualizację i dam znać czy coś się zmieniło ale z tą anteną to może coś być nie tak jak pisze Przemek bo box u mnie jest 2 m w linii prostej od routera bez żadnych przeszkód po drodze i zasięg mu skacze 96 - 100%. No ale tak jak piszę jak wrócę z pracy to zrobię aktualizację i zobaczę czy coś się zmieniło chociaż teraz już się łączy bardzo dobrze.
serwis@lars.pl

Mmof wrote: Mon Oct 07, 2024 2:31 pm Jeszcze jestem w pracy jak wrócę to zrobię aktualizację i dam znać czy coś się zmieniło ale z tą anteną to może coś być nie tak jak pisze Przemek bo box u mnie jest 2 m w linii prostej od routera bez żadnych przeszkód po drodze i zasięg mu skacze 96 - 100%. No ale tak jak piszę jak wrócę z pracy to zrobię aktualizację i zobaczę czy coś się zmieniło chociaż teraz już się łączy bardzo dobrze.
Czyli rozumiem, że sobotni e-mail do serwisu na razie nieaktualny, do wyjaśnienia sytuacji ..? ;-)
Mmof

serwis@lars.pl wrote: Mon Oct 07, 2024 2:47 pm
Mmof wrote: Mon Oct 07, 2024 2:31 pm Jeszcze jestem w pracy jak wrócę to zrobię aktualizację i dam znać czy coś się zmieniło ale z tą anteną to może coś być nie tak jak pisze Przemek bo box u mnie jest 2 m w linii prostej od routera bez żadnych przeszkód po drodze i zasięg mu skacze 96 - 100%. No ale tak jak piszę jak wrócę z pracy to zrobię aktualizację i zobaczę czy coś się zmieniło chociaż teraz już się łączy bardzo dobrze.
Czyli rozumiem, że sobotni e-mail do serwisu na razie nieaktualny, do wyjaśnienia sytuacji ..? ;-)
Tak przepraszam miałem napisać maila albo zadzwonić wypadło mi z głowy jak na chwilę obecną będziemy testowali dalej bo bramka zaczęła się zachowywać normalnie po tych resetach.
cinas

Aktualizacja bramki wykonana , u mnie nie było takich objawów
W zasięgu bramki 6 AP z tego 2 w odległości 5 i 7 m
Aktualnie działa bez problemów
Mmof

A więc zrobiłem aktualizację do wersji 24.10.02 i Box łączy się natychmiast dosłownie drugie mrugnięcie diody i jest połączony nawet jak go wepchnąłem pomiędzy kilka ESP i obok jest jeszcze kilka w odległości 1m. Router jest w odległości 2m od bramki. Jak bramkę wyniosłem do kotłowni to widać że siła mostu spadła i zasięg Wi-Fi też o jakieś około 10% względem poprzedniego softu ale bramka połączyła się bez najmniejszych problemów na zarzutach widać jaki jest zasięg odległość od routera około 13m. 4 ściany z czego 2 drewniane i 2 murowane. A jeszcze jedna sprawa bo jak odłączyłem bramkę żeby ją przenieść to jak podłączyłem ją w kotłowni i się połączyła uruchomiło się ogrzewanie na jakieś 15 sek.nie wiem czy to zabieg okoliczności ale informuję.

Dwa zdjęcia z zasięgiem 100% Wi-Fi to jedno z przed aktualizacji a drugie po węzeł mostu 88% ale wskoczył na 100% za chwilę bo HM jest w odległości 50cm. od Bramki.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Mmof on Mon Oct 07, 2024 5:17 pm, edited 3 times in total.
Mmof

Cd. zdjęć.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mmof

Tylko załączenie grzania może było spowodowane tym że RC miała bardzo słaby zasięg mostu i ona załączyła HC bo HM nie pokazywał że jest załączony.

Return to “Nowości”