Zaproszenie do testów Auraton/Supla

klew

Mmof wrote: Sat Oct 12, 2024 3:49 am
A takie pytanie jak czujniki dodasz jako główny to nie znajduję się na liście urządzeń w Termostacie tak ja w przypadku HM? Nie mam a właśnie myślałem żeby kupić zamiast HM.
Tam są tylko termostaty na liście.
Problem braku dostępu do (i) jest trochę bardziej ogólny i dotyczy termometrów, wyłączników pompy i pieca, także liczników elektrycznych podłączonych do przekaźnika czy też czujników otwarcia przy bramkach.
Będzie to poprawione w apce
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
Mmof

klew wrote: Sat Oct 12, 2024 6:45 am
Mmof wrote: Sat Oct 12, 2024 3:49 am
A takie pytanie jak czujniki dodasz jako główny to nie znajduję się na liście urządzeń w Termostacie tak ja w przypadku HM? Nie mam a właśnie myślałem żeby kupić zamiast HM.
Tam są tylko termostaty na liście.
Problem braku dostępu do (i) jest trochę bardziej ogólny i dotyczy termometrów, wyłączników pompy i pieca, także liczników elektrycznych podłączonych do przekaźnika czy też czujników otwarcia przy bramkach.
Będzie to poprawione w apce
Rozumiem dlatego pisałem że nie mam, i zastanawiam się na tym czy brać czujnik czy HM ale raczej stanie na HM bo man możliwość ręcznej zmiany temperatury inaczej pewnie będzie na listwie do podłogówki tam dodam czujniki temperatury tylko. No ale będzie widać. Jeszcze muszę sprawdzić bo ostatnio miałem 20 min. przerwę w połączeniu Bramki z Cloud i nie wiem jak była przyczyna.
Mmof

Pytanie odnośnie powiadomienia jest szansa na dodanie możliwość wysłania powiadomienia gdy bateria osiągnie określoną wartość lub nawet jeden stały warunek jak będzie na wyczerpaniu? Według mnie przydała by się taka opcja 😉

@klew Dodatkowo tak ja pisałem że bramka była rozłączona 20min. ale inne urządzenia w domu były połączone nie znam przyczyny jedynie posyłam screen z Last State może coś ci podpowie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Mmof wrote: Sat Oct 12, 2024 7:18 pm Pytanie odnośnie powiadomienia jest szansa na dodanie możliwość wysłania powiadomienia gdy bateria osiągnie określoną wartość lub nawet jeden stały warunek jak będzie na wyczerpaniu? Według mnie przydała by się taka opcja 😉
Jeśli bramka zacznie raportować TChannelState_ExtendedValue to takie reakcje będą możliwe.
Mmof

pzygmunt wrote: Sat Oct 12, 2024 7:34 pm
Mmof wrote: Sat Oct 12, 2024 7:18 pm Pytanie odnośnie powiadomienia jest szansa na dodanie możliwość wysłania powiadomienia gdy bateria osiągnie określoną wartość lub nawet jeden stały warunek jak będzie na wyczerpaniu? Według mnie przydała by się taka opcja 😉
Jeśli bramka zacznie raportować TChannelState_ExtendedValue to takie reakcje będą możliwe.
To pytanie czy jest w planach dodanie TChannelState_ExtendedValue bo ułatwi to jednak obsługę.
klew

Mmof wrote: Sat Oct 12, 2024 7:18 pm
@klew Dodatkowo tak ja pisałem że bramka była rozłączona 20min. ale inne urządzenia w domu były połączone nie znam przyczyny jedynie posyłam screen z Last State może coś ci podpowie.
Jesteś pewien że bramka była rozłączona, czy może kanały były offline?
W tym logach nic niepokojącego nie widać, poza kilkoma zerwanymi połączeniami na kilka sekund (spowodowanymi pewnie jakimś zmianami ustawień w cloud)
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
Mmof

klew wrote: Sat Oct 12, 2024 8:24 pm
Mmof wrote: Sat Oct 12, 2024 7:18 pm
Jesteś pewien że bramka była rozłączona, czy może kanały były offline?
W tym logach nic niepokojącego nie widać, poza kilkoma zerwanymi połączeniami na kilka sekund (spowodowanymi pewnie jakimś zmianami ustawień w cloud)
Właśnie czas pracy a połączenia były różne a po połączeniu jak poszła aktualizacja to było tylko 10sek. różnicy a ja sugeruję się historią HM.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mmof

Cd.
stugraj

Może ktoś nagrać krótki filmik z dźwiękiem jaki głowica wydaje przy otwieraniu/zamykaniu?
robertklepacki94

Zainstalowałem dziś pierwszą głowice i HM. Czekam już tylko na wypuszczenie bramki do sprzedaży :D
Czy bramka Supli też będzie pozwalała na aktualizację oprogramowania urządzeń peryferyjnych?
Czy będzie to realizowane w inny sposób.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023

Return to “Nowości”