Zaproszenie do testów Auraton/Supla
-
Niestety nie ma automatycznej procedury.
-
Szybkie pytanie do Auratona:
czy do bramki da sie wkodowac glowice TRA czy musi byc nowe seria smart ?
czy do bramki da sie wkodowac glowice TRA czy musi byc nowe seria smart ?
-
Zamówioną bramkę odebrałem ale z tym zasilaczem to się firma nie wysiliła, troche wstyd dać taki zasilacz co w wersji beta z tymi adapterami na usb-c. I przydała by się też jakaś instrukcja czy heat monitor dodajemy do bramki i do niej też heater controler czy monitor i kontroler razem ze sobą i dopiero to do bramki
-
Wcześniej już to było wspominane a dodatkowo z tego co pamiętam jest w instrukcji najpierw kojarzysz urządzenia ze sobą później dodajesz do bramki. I to nie powinno być napisane tak jak piszesz w instrukcji bramki a w instrukcji urządzeń poszczególnych to może być dodatkowa informacja jak najbardziej w instrukcji bramki.bokk wrote: Tue Nov 05, 2024 12:50 pm Zamówioną bramkę odebrałem ale z tym zasilaczem to się firma nie wysiliła, troche wstyd dać taki zasilacz co w wersji beta z tymi adapterami na usb-c. I przydała by się też jakaś instrukcja czy heat monitor dodajemy do bramki i do niej też heater controler czy monitor i kontroler razem ze sobą i dopiero to do bramki
-
Z tego co wiem zasilacze będą zmieniane.
Możesz wszystko po prostu podłączyć do bramki. Będzie prościej. Możesz też zmusić urządzenia do pracy między sobą w przypadku gdy bramka jest wyłączona ale wtedy musisz je najpierw sparować ze sobą. Ta informacja powinna być w instrukcji od poszczególnych urządzeń.
Możesz wszystko po prostu podłączyć do bramki. Będzie prościej. Możesz też zmusić urządzenia do pracy między sobą w przypadku gdy bramka jest wyłączona ale wtedy musisz je najpierw sparować ze sobą. Ta informacja powinna być w instrukcji od poszczególnych urządzeń.
-
Ok bo jak mialem urzadzenia sparowane ze soba i dodane do bramki to podniesienie temperatury na programatorze nie odzwierciedlało tego w aplikacji
-
W cloud musisz te urządzenia jeszcze ze sobą odpowiednio powiązać.
-
Cały czas poprawiamy i unowocześniamy system więc mogą występować pewne niedogodności. P.S. To miganie diod na szczęście nie wpływa negatywnie na działanie urządzenia ale będziemy to udoskonalać.Mmof wrote: Tue Nov 05, 2024 4:04 amPo odłączeniu od prądu na około 15 sek. HC działa poprawnie ale wcześniej wyłączałem przyciskiem i włączałem nie pomogło na tą przypadłość dopiero całkowite odłączenie zasilania.serwis@lars.pl wrote: Mon Nov 04, 2024 7:30 pmProszę odłączyć na chwilę zasilanie HC i sprawdzić sytuację. Sprawdzamy temat.Mmof wrote: Mon Nov 04, 2024 6:29 pm Czy ktoś mi powie dlaczego HC tak mruga?
https://youtube.com/shorts/6ai1bbCGNb0? ... 2tHIHv22K0
W instrukcji jest że tak miga e momencie komunikacji z urządzeniem skojarzonym ok ale dlaczego cały czas jak nic nie grzeję jest coś wysyłane.
-
Będziemy robić co w naszej mocy, prosimy o cierpliwość i wyrozumiałość.Mmof wrote: Tue Nov 05, 2024 4:34 am A tak zapytam bo na początku była mowa że jeżeli zajdzie taka potrzeba to Auraton weźmie pod uwagę zmiany wizualne Termostatu (HM) powiem szczerze że podoba mi się wasz Regulator 2YA i bym bym za tym żeby on dołączył do serii Smart bo wygląda fajnie
-
Tak HC pracowało normalnie pomimo mrugania.serwis@lars.pl wrote: Tue Nov 05, 2024 3:23 pmCały czas poprawiamy i unowocześniamy system więc mogą występować pewne niedogodności. P.S. To miganie diod na szczęście nie wpływa negatywnie na działanie urządzenia ale będziemy to udoskonalać.Mmof wrote: Tue Nov 05, 2024 4:04 amPo odłączeniu od prądu na około 15 sek. HC działa poprawnie ale wcześniej wyłączałem przyciskiem i włączałem nie pomogło na tą przypadłość dopiero całkowite odłączenie zasilania.serwis@lars.pl wrote: Mon Nov 04, 2024 7:30 pm
Proszę odłączyć na chwilę zasilanie HC i sprawdzić sytuację. Sprawdzamy temat.