Zaproszenie do testów Auraton/Supla

pzygmunt

Niestety nie ma automatycznej procedury.
robgold

Szybkie pytanie do Auratona:

czy do bramki da sie wkodowac glowice TRA czy musi byc nowe seria smart ?
bokk

Zamówioną bramkę odebrałem ale z tym zasilaczem to się firma nie wysiliła, troche wstyd dać taki zasilacz co w wersji beta z tymi adapterami na usb-c. I przydała by się też jakaś instrukcja czy heat monitor dodajemy do bramki i do niej też heater controler czy monitor i kontroler razem ze sobą i dopiero to do bramki
Mmof

bokk wrote: Tue Nov 05, 2024 12:50 pm Zamówioną bramkę odebrałem ale z tym zasilaczem to się firma nie wysiliła, troche wstyd dać taki zasilacz co w wersji beta z tymi adapterami na usb-c. I przydała by się też jakaś instrukcja czy heat monitor dodajemy do bramki i do niej też heater controler czy monitor i kontroler razem ze sobą i dopiero to do bramki
Wcześniej już to było wspominane a dodatkowo z tego co pamiętam jest w instrukcji najpierw kojarzysz urządzenia ze sobą później dodajesz do bramki. I to nie powinno być napisane tak jak piszesz w instrukcji bramki a w instrukcji urządzeń poszczególnych to może być dodatkowa informacja jak najbardziej w instrukcji bramki.
pzygmunt

Z tego co wiem zasilacze będą zmieniane.
Możesz wszystko po prostu podłączyć do bramki. Będzie prościej. Możesz też zmusić urządzenia do pracy między sobą w przypadku gdy bramka jest wyłączona ale wtedy musisz je najpierw sparować ze sobą. Ta informacja powinna być w instrukcji od poszczególnych urządzeń.
bokk

Ok bo jak mialem urzadzenia sparowane ze soba i dodane do bramki to podniesienie temperatury na programatorze nie odzwierciedlało tego w aplikacji
pzygmunt

W cloud musisz te urządzenia jeszcze ze sobą odpowiednio powiązać.
serwis@lars.pl

Mmof wrote: Tue Nov 05, 2024 4:04 am
serwis@lars.pl wrote: Mon Nov 04, 2024 7:30 pm
Mmof wrote: Mon Nov 04, 2024 6:29 pm Czy ktoś mi powie dlaczego HC tak mruga?
https://youtube.com/shorts/6ai1bbCGNb0? ... 2tHIHv22K0
W instrukcji jest że tak miga e momencie komunikacji z urządzeniem skojarzonym ok ale dlaczego cały czas jak nic nie grzeję jest coś wysyłane.
Proszę odłączyć na chwilę zasilanie HC i sprawdzić sytuację. Sprawdzamy temat.
Po odłączeniu od prądu na około 15 sek. HC działa poprawnie ale wcześniej wyłączałem przyciskiem i włączałem nie pomogło na tą przypadłość dopiero całkowite odłączenie zasilania.
Cały czas poprawiamy i unowocześniamy system więc mogą występować pewne niedogodności. P.S. To miganie diod na szczęście nie wpływa negatywnie na działanie urządzenia ale będziemy to udoskonalać.
serwis@lars.pl

Mmof wrote: Tue Nov 05, 2024 4:34 am A tak zapytam bo na początku była mowa że jeżeli zajdzie taka potrzeba to Auraton weźmie pod uwagę zmiany wizualne Termostatu (HM) powiem szczerze że podoba mi się wasz Regulator 2YA i bym bym za tym żeby on dołączył do serii Smart bo wygląda fajnie 😉
Będziemy robić co w naszej mocy, prosimy o cierpliwość i wyrozumiałość. 😁
Mmof

serwis@lars.pl wrote: Tue Nov 05, 2024 3:23 pm
Mmof wrote: Tue Nov 05, 2024 4:04 am
serwis@lars.pl wrote: Mon Nov 04, 2024 7:30 pm
Proszę odłączyć na chwilę zasilanie HC i sprawdzić sytuację. Sprawdzamy temat.
Po odłączeniu od prądu na około 15 sek. HC działa poprawnie ale wcześniej wyłączałem przyciskiem i włączałem nie pomogło na tą przypadłość dopiero całkowite odłączenie zasilania.
Cały czas poprawiamy i unowocześniamy system więc mogą występować pewne niedogodności. P.S. To miganie diod na szczęście nie wpływa negatywnie na działanie urządzenia ale będziemy to udoskonalać.
Tak HC pracowało normalnie pomimo mrugania.

Return to “Nowości”